Jak docílit tohoto zvuku? (sběrné téma)
Pravidla fóra
- citizen.one
Re: Co to je za efekt
tak protoze treba ja jak tohle slysim, tak si rikam, ha - korn 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jo taak..jasne no..oni jsou experti na tydle atmosfericke pazvuky 
třeba Line6 má taky taky takovýhle podobný zvuky,taky se toho dá dosáhnout pomocí e-bow plus vibráto,octaver,nebo třeba nějakej Roland GR
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
mi by slo spise o to abych proste jenom behem hrani zapnul jednu krabicku...takze todle spise posefuju multiefektem..?
jaký efekt na hudbu 60.let
ahoj
chci si pořídit nějaký nový kytarový efekt, vůbec se v tom ale nevyznám.
rád bych s ním docílil takového toho zvuku, který měly všechny ty kapely šedesátých let jako doors, jefferson airplane, grateful dead, beatles v dobcáh revoveru, nebo dneska třeba arctic monkeys.
podle názvu a všech těch popisek na kytarách.cz bych řekl, že tím pravým by byl nějaký ten vintage efekt, ale naučil jsem se na své úsudky moc nespoléhat.
a jakou krabičkou docílil takového zvuku? http://www.youtube.com/watch?v=IYDiqrVDI-g nemyslím tu španělku, ale to sólo v asi půl druhé minutě.
rodiče ze mě vychovali skromného hocha, takže nehledám nic profesionálního, investoval bych do toho maximálně něco málo přes tisíc k.
děkuju za radu
chci si pořídit nějaký nový kytarový efekt, vůbec se v tom ale nevyznám.
rád bych s ním docílil takového toho zvuku, který měly všechny ty kapely šedesátých let jako doors, jefferson airplane, grateful dead, beatles v dobcáh revoveru, nebo dneska třeba arctic monkeys.
podle názvu a všech těch popisek na kytarách.cz bych řekl, že tím pravým by byl nějaký ten vintage efekt, ale naučil jsem se na své úsudky moc nespoléhat.
a jakou krabičkou docílil takového zvuku? http://www.youtube.com/watch?v=IYDiqrVDI-g nemyslím tu španělku, ale to sólo v asi půl druhé minutě.
rodiče ze mě vychovali skromného hocha, takže nehledám nic profesionálního, investoval bych do toho maximálně něco málo přes tisíc k.
děkuju za radu
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: jaký efekt na hudbu 60.let
No těžko radit. Rozhodně neexistuje instantní řešení -> toužený zvuk v krabičce. Chce to zkoušet víc věcí. Vyzkoušet aparát a jak k němu půjdou jaké efekty. V těch dobách se hodně používaly jednokanálové zesilovače (lampové), které byly vytavené a do toho případně ještě fuzz. To je tak ve zkratce cesta kudy se asi ubírat.
Každopádně to v tom videu je jenom reverb neboli dozvuk. Je ho tam dost a to kombo trochu zkresluje, je to tak na tom pomezí čistý/zkreslený zvuk.
Každopádně to v tom videu je jenom reverb neboli dozvuk. Je ho tam dost a to kombo trochu zkresluje, je to tak na tom pomezí čistý/zkreslený zvuk.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Něco jako tremolo?
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No ono je to spíš slapback echo jak to tak poslouchám, takže delay nastavený na malý čas a víc opakování. Možná tam má i ten reverb k tomu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
vytavená lampa + nějaký echo (reverb), ten zvuk dřív bejval víc středovej, takže přidat středy, ubrat basy a přidat vejšky... chce si to s tim vyhrát a jde to 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
k tomu zvuku šedesátek mi učitel poradil nějaký fuzz face, našel jsem tu tuohle: IBANEZ Fuzz FZ 7
co si o tom myslíte? samozřejmě jsou tu i dražší pedály stejného typu, ale budu to mít zatím jen pro domácí užití, maximálně do zkušebny, a tohle je za sympatickou cenu
a k tomu videu: nevyplatilo by se pořídit nějaký multiefekt? sám toiž nevím, jakého zvuku by se mi líbilo docílit, a jestli jsou mé informace o multiefektech správné, obsahují různé typy zvuků, se kterými bych si jám ohl hrát a hledat mezi nimi ten pravý. sice to asi nebude tak kvalitní, jako samostatné pedály, ale jak říkám, měl bych to stejně jen na doma
co si o tom myslíte? samozřejmě jsou tu i dražší pedály stejného typu, ale budu to mít zatím jen pro domácí užití, maximálně do zkušebny, a tohle je za sympatickou cenu
a k tomu videu: nevyplatilo by se pořídit nějaký multiefekt? sám toiž nevím, jakého zvuku by se mi líbilo docílit, a jestli jsou mé informace o multiefektech správné, obsahují různé typy zvuků, se kterými bych si jám ohl hrát a hledat mezi nimi ten pravý. sice to asi nebude tak kvalitní, jako samostatné pedály, ale jak říkám, měl bych to stejně jen na doma
Nejlepší FuzzFace, na který jsem kdy hrál (no hrál jsem jenom na jeden
) je od TombTones. Teď beze srandy. Je to špičkový fuzz, ale taky ta cena tomu odpovídá. A zní líp přes singly než přes HB.
- citizen.one
i kdyz jsem hral na docela kopec FuzzFace, musim souhlasit, pravda ze pres singly zni vyrazne lip.
Nevim jak ta dnesni verze, tu jsem v rukach nemel, ale mam jednu z prvnich krabicek co vyrobil, a to presnou repliku 68 FuzzFace, vcetne plosnaku atp.
Na druhou stranu to spouste lidi nemusi vyhovovat, je celkem mekkej, a s HB si opravdu zas tak nerozumi, nebo mozna rozumi, jenze kdyz ma clovek moznost srovnat primo jeste s kytarou se singlama,tak uz je zmlsanej
Ale perfektni fuzzface jsou taky napr. od Electronic Orange, AnalogMan, 7Teeth, Arger, je to dost o vkusu...nekdo zase radsi ToneBendera, tomu jsem stale neprisel tak uplne na chut...
Nevim jak ta dnesni verze, tu jsem v rukach nemel, ale mam jednu z prvnich krabicek co vyrobil, a to presnou repliku 68 FuzzFace, vcetne plosnaku atp.
Na druhou stranu to spouste lidi nemusi vyhovovat, je celkem mekkej, a s HB si opravdu zas tak nerozumi, nebo mozna rozumi, jenze kdyz ma clovek moznost srovnat primo jeste s kytarou se singlama,tak uz je zmlsanej
Ale perfektni fuzzface jsou taky napr. od Electronic Orange, AnalogMan, 7Teeth, Arger, je to dost o vkusu...nekdo zase radsi ToneBendera, tomu jsem stale neprisel tak uplne na chut...
Čau jak už tu bylo řečeno fuzz-reverb-echo a pokud časem budeš chtít investovat i do aparátu tak vox nebo marshall ty jejich starý napodobeniny http://www.music-city.cz/marshall-2245- ... w-579.html http://kytary.cz/vox-ac30c2/HN108573/
EDIT: od dunlopu neni vubec špatnej http://kytary.cz/dunlop-jimi-hendrix-cl ... /HN077314/
EDIT: od dunlopu neni vubec špatnej http://kytary.cz/dunlop-jimi-hendrix-cl ... /HN077314/
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
dylonž: s "něco málo přes tisíc..." je docela těžké vybírat. Multiefekt pro začátek by se ti mohl hodit, možná jen nějaký software do PC (Amplitube, Guitar Rig atd.), kde všechny zvuky si můžeš navolit a pozjišťovat, co se ti libí... Jaký máš vlastně zesilovač?
Hraju akorát doma přes takového toho malého fendera, myslím, že je to 15R (nemá to nic kromě reverbu)wikxzen píše:dylonž: s "něco málo přes tisíc..." je docela těžké vybírat. Multiefekt pro začátek by se ti mohl hodit, možná jen nějaký software do PC (Amplitube, Guitar Rig atd.), kde všechny zvuky si můžeš navolit a pozjišťovat, co se ti libí... Jaký máš vlastně zesilovač?
nedoporučil bys mi nějaký obyčejný multiefekt, který by mi posloužil k tomu, abych se seznámil se všemi těmi zvuky a efekty?
myslíte, že super fuzz od behringeru (350kč v bazaru) by do začátků stačilo?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
za ty prachy bych to klidně zkusil, když se ti to nebude líbit, tak to můžeš zase zkusit prodat dál
koukni na youtube, určitě tam budou nějaký nahrávky co to umí 
St.Anley Tube Amps
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
reverb, fuzz tremolo... ideálně starý kombo, ale mám z toho tak trochu pocit, že ještě se budeš poněkud vyvíjet. Ne že bych tě chtěl nějak urážet, ale indie děcka jsou jen masa mladejch lidí, co toho neznaj dost na to, aby měli jasnou představu, co se jim líbí. To z toho videa je reverb nebo koupelnový echo. fuzz je něco ala whitestripes (zkeslení) pak máš jemný overdrivy. Třeba black heartprocession dosahujou jednoho z nejlepších live zvuků na světě přez Tubescreamer TS9 (overdrive)> line6 DL4 > fender twin reverb.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Já si udělal home-made fuzz, asi za 600 Kč se vším a zvuk 60. let nemůže snad bejt typičtější 
Zvuk In Flames
Zdravíčko, chtěl bych se zeptat jak dostat z kytary takový hutný zvuk jak má In Flames v písničce Lord of hypnos kolem 2:30. Hraju doprovodnou kytaru, zatím jen s klukama na zkušebně. Díky za odpověď