Dvojice pedálů volume a wah-wah

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
JerryLB

Dvojice pedálů volume a wah-wah

Příspěvek od JerryLB »

Zdravím, chtěl bych si pořídil dvojici pedálů volume a wah-wah a rád bych si nechal poradit, nebo by mě aspoň zajímalo, co byste mi doporučili. Hraji klasiku rock, hard rock a heavy metal (70s - 90s). Ideální by bylo, kdybych se vešel do 4tis.

PS: Hodně hlasitostních pedálů má volume/expression, přesně jsem se to nikde nemohl dozvědět, takže pokud víte, co přesně je expression funkce a jak funguje, napište prosím.

Děkuji
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Dvojice pedálů volume a wah-wah

Příspěvek od Nero »

Wah a volume v jednom, nebo zvlášt? Lze to vcelku pohodlně pořešit i jako jeden pedál, i když ne každému to vyhovuje.

Expression - samo o sobě to nic neznamená. Jde o to, že ten volume pedál lze použít v kombinaci s jiným efektem jako volume. Například u EHX Memory Boy můžeš připojit expression pedál a ovládat jim množství modulace.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

Něco takového jsem předpokládal, ale nebyl jsem si jistý. Určitě bych chtěl každý zvlášť.
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

určitě bych začal wahem. Zkus voxe a cry baby. Většina lidí má rači dunlopa (cry baby). Můžeš zkusit víc verzí, ale já mám rádtu nejobyčejnější. pak bych zkusil i nějaký optický... Třeba morley. Ovšem na klasiku spíš crybaby.Co se týče volume, tak to je elektronicky celkem jedoduchá hračka. Většinou se liší jen spolehlivostí a tu bych spíše vsadil na zkušenosti ostatních...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Nero píše:Expression - samo o sobě to nic neznamená. Jde o to, že ten volume pedál lze použít v kombinaci s jiným efektem jako volume. Například u EHX Memory Boy můžeš připojit expression pedál a ovládat jim množství modulace.
Ta formulace je dost chaoticka, tak jen pro poradek - expression pedal opravdu mnoho nerika, ale podstatou je, ze lze v realnem case nohou ovladat v podstate libovolny parametr (zalezi na typu efektu). Nutno dodat, ze ne kazdy volume pedal funguje jako expression pedal a navic efekty casto vyzaduji expression pedaly s urcitym rozsahem odporu - takze v nekterych pripadech nestaci koupit "nejaky" expression pedal.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teď jsem si to po sobě přečetl a koukám, že jsem to opravdu napsal dosti podivně. Nicméně snad bylo pochopeno gró věci...

JerryLB: jako wah zkus zmíněné Vox 845, CryBaby GCB-95, Morley Classic Wah, z dražších třeba Vox 847A, Carl Martin TwoWah, Morley Power Wah, Cry Baby 95Q. U těch volume bych vybíral v rámci toho, kolik peněz ti zbyde po koupi wahu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

Ty wah-wah vypadají dobře a jsou za přijatelnou cenu. Co si myslíte o volume pedálech
BESPECO http://kytary.cz/kytary/kytarove-efekty ... y/bespeco/. Nebo radši vzít např zoom http://kytary.cz/zoom-volume-expression ... /HN080756/ případně ještě něco dražšího? Nechci za to zbytečně utratit moc, ale ani ne koupit šmejd. Díky
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Polez tenhle thread - kytarove-efekty/volume-pedal-t14673.html nakonci tam pár lidí popisovalo zkušenosti s levnými volume (snad jsem si nespletl thread, ted jsem to nepročítal)...

PetrPeter 1975 - 2008
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
JerryLB

Příspěvek od JerryLB »

Tak to jsem se teď dozvěděl novinku, že se ty pedály chovají jako poťák, což nepotřebuju. S poťákem si vyhrát umím, ale potřeboval bych pedál pro surovou regulaci hlasitosi např., když druhá kytara hraje doprovod a potřebuji zahrát v danou chvíli něco opravdu výrazného, ale zkreslení mi zůstalo stejné. Nebo u čistého kanálu. Teď hrajeme Paint it Black a do sloky potřebuju výraznou hlasitou vyhrávku, ale na refrén by se mi hodilo stáhnout hlasitost, ale aby ostrost zůstala stejná.
Co myslíte, jak to vyřešit? Brát to přes poťák a nebo pedál zapojit ještě nějak jinak?
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

záleží co máš za aparát, možná by bylo řešení volume pedál do smyčky :wink: pokud nezkresluješ koncem, tak by to mohlo řešit tvuj problem...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tohle se da snadno resit i treba pomoci EHX LPB-1 ve smycce :wink: Pokud to chces vylozene na skokovy zmeny mezi dvema hlasitostmi, tak je to i lepsi reseni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

JerryLB píše:ale potřeboval bych pedál pro surovou regulaci hlasitosi
Tohle téma se tu už řešilo, posílal jsem tam odkaz na Artec VPL-1 - je to volume pedál s nastavitelnou úrovní minimum a maximum, takže se dá využít jak na plynule přechody, tak i na přesně nastavené skokové (on bude taky plynulý ale můžeš přepnout rychle a na přesnou úroveň).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

rotten77 píše:
JerryLB píše:ale potřeboval bych pedál pro surovou regulaci hlasitosi
Tohle téma se tu už řešilo, posílal jsem tam odkaz na Artec VPL-1 - je to volume pedál s nastavitelnou úrovní minimum a maximum, takže se dá využít jak na plynule přechody, tak i na přesně nastavené skokové (on bude taky plynulý ale můžeš přepnout rychle a na přesnou úroveň).
ale pořád by ho musel dávat do smyčky :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

stouni to hraj bez jedinýho efektu a zvládnou to.. nicméně se přikláním k boosteru stejně jako wohma....
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“