struny FENDER CD60-e
Pravidla fóra
struny FENDER CD60-e
Zdravím,potřebuju poradit.Jsem začínající(půl roku) starší začátečník (30 a více).Po půl roce hraní mi na mé elektroakustice FENDER CD60-E začalaznít divně struna H. Tak jsem se rozhodl, že koupím nové. Originální tam jsou dle výrobce tyto:
D'Addario® EXP-26 Phosphor Bronze, Gauges .011 to .052
Já jsem zakoupil: MARTIN Acoustic SP 80/20 BRONZE custom light 011 to 052
Nicméně tyto struny jsou nepoužitelné, jelikož celá kytara zní jako by byla ukována z plechu-prostě zní to hodně plechově-cinká to stráášně moc. NEvíte proč?
Dotaz tedy je jaké struny na tuto kytaru koupit krom drahých originálů,které mohu koupit dycky,ale chci vyzkoušet i jinou značku.
Případně jaké máte s touto kytarou zkušenosti?
Díky za postřehy a náměty
Díky moc
D'Addario® EXP-26 Phosphor Bronze, Gauges .011 to .052
Já jsem zakoupil: MARTIN Acoustic SP 80/20 BRONZE custom light 011 to 052
Nicméně tyto struny jsou nepoužitelné, jelikož celá kytara zní jako by byla ukována z plechu-prostě zní to hodně plechově-cinká to stráášně moc. NEvíte proč?
Dotaz tedy je jaké struny na tuto kytaru koupit krom drahých originálů,které mohu koupit dycky,ale chci vyzkoušet i jinou značku.
Případně jaké máte s touto kytarou zkušenosti?
Díky za postřehy a náměty
Díky moc
Re: struny FENDER CD60-e
S touto kytarou zkušenosti nemám, ale co se týká strun, mám velmi dobré zkušenosti s těmito:
http://www.alexim.cz/prislusenstvi/stru ... 43/50.html
http://www.music-city.cz/ernie-ball-p02 ... -2399.html
A používám tedy 11, ty odkazy výše jsou na 10. Je to trošku cenově výše než ty Martinky, ale zas to nejsou žádné horentní sumy a do dobrých strun se myslím vyplatí investovat
http://www.alexim.cz/prislusenstvi/stru ... 43/50.html
http://www.music-city.cz/ernie-ball-p02 ... -2399.html
A používám tedy 11, ty odkazy výše jsou na 10. Je to trošku cenově výše než ty Martinky, ale zas to nejsou žádné horentní sumy a do dobrých strun se myslím vyplatí investovat
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
-
charliealpha
Tohle tě asi čeká u všech novejch strun, první den prostě cinkaj. Pár hodin hraj a ony se potluměj.
-
woro90-1
Jako z plechu to zní proto, že jsi použil 80/20, tedy Bright Bronze, to nejzvonivější co existuje. Kup 85/15 (říká se tomu Vintage bronze nebo American Bronze) nebo fosforbonzové. 80/20 na překližce je zlo. Mně se osvědčily fosforky Martin.
zatím díky za reakce
Myslíte že by to mohly být nějaké takovéto?:
C.F. MARTIN SP 4050 - struny kyt. kovové
SP, fosfor bronz, Custom Light, .011,.015,.023,.032,.042, .052
C.F. MARTIN M 535 - Sada kovových strun na akustickou kytaru
92/8 fosfor bronz, Custom Light, .011,.015,.023,.032, .042,.052
které z nich budou asi "lepší"-vím že to je subjektivní atd....nicméně ty vrchní jsou asi o nepodstatných 50Kč dražší-nicméně by snad mohly odpovídat co? cože?
Díky za další náměty - jo jinak ty MArtinky80/20 bych asi nevycinkal ani za rok
které z nich budou asi "lepší"-vím že to je subjektivní atd....nicméně ty vrchní jsou asi o nepodstatných 50Kč dražší-nicméně by snad mohly odpovídat co? cože?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty martinky, o kterých píšeš, běžně používám, a rozhodně si myslím, že patří k těm lepším. Nikdy jsem s nimi neměl problém, hrají velmi dobře. Ze začátku samozřejmě cinkají, časem se ohrají. Je jasný, že oproti půl roku hraným adárkům budou hrát mnohem více do výšek.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
woro90-1
SP by snad měly vydržet déle, jinak obyčejné mám ozkoušené a jsou výborné. Mám podobnu kytaru (dreadnought, smrk/mahagon/mahagon/palisandr, překližka) a zní mi na ní nejlépe. SP jsem ale zatím nezkoušel.lukasbc píše:zatím díky za reakce
které z nich budou asi "lepší"-vím že to je subjektivní atd....nicméně ty vrchní jsou asi o nepodstatných 50Kč dražší-nicméně by snad mohly odpovídat co? cože?![]()
Nero, na této třídě kytar nemají 80/20 co dělat, skutečně je to plechový hrnec a leze z toho jenom bordel. Ta přední deska není schopná ty výšky pobrat nějak kulturně. Té kytaře budou daleko víc slušet fosforky, případně ještě 85/15, a i s nimi to bude mít výšek až až, ale nebude to tak řinčivé.
- miraslozil
Souhlasím,za mě nejlepší,co v této ceně seženeš,jsou krásně brilantní a poměrně dlouho vydrží.Nero píše:Ty martinky, o kterých píšeš, běžně používám, a rozhodně si myslím, že patří k těm lepším. Nikdy jsem s nimi neměl problém, hrají velmi dobře. Ze začátku samozřejmě cinkají, časem se ohrají. Je jasný, že oproti půl roku hraným adárkům budou hrát mnohem více do výšek.
Taky naprosto souhlasím. Zkusil jsem ty obyčejné martinky a proti dadarkám byly ze začátku více cinkavé (Cort Earth 100 - ced), ale brzo se dostaly do fakt pěkného zvuku a vypadá to, že fakt dlouho vydrží.
Chlapi díky za rady,hned jak budu mít cestu kolem,tak koupím ty martinky SP a pak tu napíšu další řádek chvály
Díky moc
Díky moc
-
woro90-1
Obyčejné. To jsou 80/20, 85/15 nebo fosforbronzové?Prochi píše:Taky naprosto souhlasím. Zkusil jsem ty obyčejné martinky a proti dadarkám byly ze začátku více cinkavé (Cort Earth 100 - ced), ale brzo se dostaly do fakt pěkného zvuku a vypadá to, že fakt dlouho vydrží.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Však já to nepopíral. Jen jsem se snažil kulantně sdělit, že to rozhodně není tím, že ty Martinky jsou špatné struny...woro90-1 píše: Nero, na této třídě kytar nemají 80/20 co dělat, skutečně je to plechový hrnec a leze z toho jenom bordel. Ta přední deska není schopná ty výšky pobrat nějak kulturně. Té kytaře budou daleko víc slušet fosforky, případně ještě 85/15, a i s nimi to bude mít výšek až až, ale nebude to tak řinčivé.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
80/20woro90-1 píše:Obyčejné. To jsou 80/20, 85/15 nebo fosforbronzové?Prochi píše:Taky naprosto souhlasím. Zkusil jsem ty obyčejné martinky a proti dadarkám byly ze začátku více cinkavé (Cort Earth 100 - ced), ale brzo se dostaly do fakt pěkného zvuku a vypadá to, že fakt dlouho vydrží.
TAkže jsem zde abych se podělil o zkušenosti. Zakoupil jsem tedy MArtin Acoustic SP phosphorbronze custom light 0.011-0.052.nahodil a naladil co z toho vylezlo? opět plechový zvuk.Už začínám být pomaličku zoufalý.Při hraní prstama to celkem jde ale jak vezmu do ruky trsátko tak to není pěkné.Hlavně E,A,D,G. posledni H a e je Ok.Ale ty hrubé struny zní fakt plechově.Zkusil jsem to nahrát přes mikrofon u PC.Jsou tam jednotlivě všechny struny MArtin a pak E a E na té origoš D´Addario. Kupodivu ty martinyk přes ten mikrofon nezní tak špatně jako v reálu,ale rozdíl tam je i tak velký a ta zvonění tam je taky celkem slyšet. JEstli máte chvilku tak si to prosím stáhněte. http://www.ulozto.cz/5350678/martinky-sp.mp3
Díval jsem se na stránky FENDER a teď na tyto kytary už nedávají Addarioa exp 26,ale struny FENDER 80/20 60L 0.012.
TAk jsem z toho jelen,protože předtím ty martinky 80/20 zvonili ještě více.TAkže si myslím,že tato kytara si s MArtinkama asi nerozumí a budu muset tam dát holt ty addaria EXP26.
Pokud vás ještě něco napadne,rád uvítám každý nápad.
Díky
Díval jsem se na stránky FENDER a teď na tyto kytary už nedávají Addarioa exp 26,ale struny FENDER 80/20 60L 0.012.
TAk jsem z toho jelen,protože předtím ty martinky 80/20 zvonili ještě více.TAkže si myslím,že tato kytara si s MArtinkama asi nerozumí a budu muset tam dát holt ty addaria EXP26.
Díky
- ...EDGE...
Ale prdky, pockej par dni a ty struny se uklidni 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Sedí
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
woro90-1
Fosforbronzové martinky jsou opravdu ze začátku celkem zvonivé, ale brzy (u mě do čtyř dnů) se ten zvuk zjemní a takový celkem dlouho zůstane, a pak začne výrazně chcípat a to je čas dát nové. Dej jim čas, hraj na ně a snaž se hrát tak, aby to neznělo tak plechově - on ten zvuk je také v rukách.
Potvrzuju. Mám ty fosforbronzový Martiny na kejtře natažené tak přes dva týdny, den co den do nich řežu minimálně tři hodiny a zněj pořád stejně. Teď čekám, co budou dělat dál.woro90-1 píše:Fosforbronzové martinky jsou opravdu ze začátku celkem zvonivé, ale brzy (u mě do čtyř dnů) se ten zvuk zjemní a takový celkem dlouho zůstane, a pak začne výrazně chcípat a to je čas dát nové. Dej jim čas, hraj na ně a snaž se hrát tak, aby to neznělo tak plechově - on ten zvuk je také v rukách.
- Ol'Dawg
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
- Kontaktovat uživatele:
woro90-1 píše:Fosforbronzové martinky jsou opravdu ze začátku celkem zvonivé, ale brzy (u mě do čtyř dnů) se ten zvuk zjemní ...
Martin SP fosfory 12 (MSP4100) jsem oddělal za 8 hod. intenzivního hraní. "Zjemnily" se natolik, že to zni jak cigar box guitar...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
- miraslozil
To bude asi tím,že tam máš nové struny-ty vždycky víc zvoní,než staré a votom to je.lukasbc píše:TAkže jsem zde abych se podělil o zkušenosti. Zakoupil jsem tedy MArtin Acoustic SP phosphorbronze custom light 0.011-0.052.nahodil a naladil co z toho vylezlo? opět plechový zvuk.Už začínám být pomaličku zoufalý.Při hraní prstama to celkem jde ale jak vezmu do ruky trsátko tak to není pěkné.Hlavně E,A,D,G. posledni H a e je Ok.Ale ty hrubé struny zní fakt plechově.Zkusil jsem to nahrát přes mikrofon u PC.Jsou tam jednotlivě všechny struny MArtin a pak E a E na té origoš D´Addario. Kupodivu ty martinyk přes ten mikrofon nezní tak špatně jako v reálu,ale rozdíl tam je i tak velký a ta zvonění tam je taky celkem slyšet. JEstli máte chvilku tak si to prosím stáhněte. http://www.ulozto.cz/5350678/martinky-sp.mp3
Díky