Kytary Paul Reed Smith (PRS)
Pravidla fóra
Re: PRS CE 24 vs PRS Custom 22
Tyjo, to je vlastne fakt
Rozhodne na to nespecham, stejne na PRSo zatim nemam penize, ale dost by me to zajimalo. Super 
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
kdyby se ti v sobotu odpoledne chtelo do ostravy na sraz (viz thread v undergroundu od jirky polaska), tak tam budu mit s 90% pravdepodobnosti svyho customa.
Když tak napiš PM.Wohma píše:Nenasel by se nejaky ochotny Brnak (pripadne nekdo, kdo jezdi nebo prebyva v Brne), ktery by mi jednu ze zminenych kytar pujcil k prozkouseni? Klidne jen na hodku a klidne za jeho ucasti, chtel bych plny PRSky srovnat s mym Schecterem - zdali by mi vyhovoval profil krku, zdali by si sedl s mym aparatem a jestli pro me ma cenu upgradovat.
Diky
Diky za nabidku, ale ja bych to potreboval vyzkouset na svym stroji a proti me kytareKinx píše:kdyby se ti v sobotu odpoledne chtelo do ostravy na sraz (viz thread v undergroundu od jirky polaska), tak tam budu mit s 90% pravdepodobnosti svyho customa.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak to naloz do auta a jedem ne?Wohma píše:Diky za nabidku, ale ja bych to potreboval vyzkouset na svym stroji a proti me kytareKinx píše:kdyby se ti v sobotu odpoledne chtelo do ostravy na sraz (viz thread v undergroundu od jirky polaska), tak tam budu mit s 90% pravdepodobnosti svyho customa.
To bych nejaky auto musel mit
Navic mi prijede na vikend navsteva, to by bylo asi hloupy odjet 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
nebo to koncipuj jako vylet 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když si na to v září vzpomeneš, tak není problém.Wohma píše:Tyjo, to je vlastne faktRozhodne na to nespecham, stejne na PRSo zatim nemam penize, ale dost by me to zajimalo. Super
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak vyzkouseni oproti CEcku uz mam za sebou (diky, Jestere!
) a musim uznat, ze jsem teda tezce nahnutej. Na cistej kanal a ve vyskach na zkreslenym me to posadilo na p***l, opravdu super zvuk, na beglajty je min riznej a nasranej, nez Schecter, ale zas ma takovej zajimavej "growl". Jsem zvedav, az vyzkousim Neruv Custom 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já jenom poopravím, že to byl Custom 22 a né CE. Jinak zvuk byl opravdu parádní a řekl bych, že Blackmore a PRS bude hodně dobře odladěná dvojka.Wohma píše:Tak vyzkouseni oproti CEcku uz mam za sebou (diky, Jestere!) a musim uznat, ze jsem teda tezce nahnutej. Na cistej kanal a ve vyskach na zkreslenym me to posadilo na p***l, opravdu super zvuk, na beglajty je min riznej a nasranej, nez Schecter, ale zas ma takovej zajimavej "growl". Jsem zvedav, az vyzkousim Neruv Custom
Ajo, to se omlouvam za dezinformaci
mam v tom hokej.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
Hmm, doporučuju ozkoušet ale i to CE, ten zvuk má taky dost do sebe, třeba by ti sednul i víc. Přijde mi oproti Customu právě víc agresivnější a říznější, ale pořád si nechává to, co (snad) popisuješ jako growl
A byť máš za sebou zkoušku Cu22, tak bys pak neměl pohrdnout ani mou Cu24, protože je u nich dost velký rozdíl ve snímačích (Dragony na 22 jsou spíš mid-output, zatímco HFS a Vintage Bass na 24 jsou dost high-output).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jj, pocitam s tim! 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
a CE24 ma taky vlk na 12ym prazci struny G, to je pro nektere taky docela kriterium pro vyber. jinak to jsou rovnocene nastroje s custom 24
-
denniskarol
Re:
Kinx píše:super, tak kdyztak hodim zpravu na icq
ja bych ten pripadnej stoptail hned menil za laditelnej, ono to je totiz nastaveny na jejich devitky a jakykoliv silnejsi struny tam neladej (prima zkusenost s kamosovu mccarty) - moc tomuhle kroku u takhle drahejch kytar nerozumim ale prosim
ono jsou i customy se stoptailama, ja bych to mel radeji - stejne vibrato budu pouzivat minimalne nebo spis vubec.
Nesmysl že je problém se sílou strun u PRS - mam orig PRS Custom 22 se stoptailem a hraji na 10 struny a ladí 100% . Na tom Stoptailu jsou takové 2 mini šroubky na doštelování menzury a pokud by došlo při přechodu naopak na tenčí struny k nějakému drnčení strun - dojíždí se to velmi malým doladěním šroubu krku. Není to žádný problém. Prostě mají to dojetý na 100% , proto si mohou dovolit ten stoprail bez kamenů.
problem je hlavne u hybridnich strun, u tohohle typu kobylky je totiz jakykoliv presnejsi ladeni fyzikalne nemozne 
- Nero
- Rádce
PetrPeter 1975 - 2008
Pěkná hračka. Plus je i stoptail s nastavitelnýma kamenama.Nero píše:http://prsguitars.com/p22/
Custom 22 s piezem - konečně!
jj, blade prepinac je taky plus. aspon ze tam nedali to lacine lemovani a napis custom na truss rodu