Notebook na pluginy.

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Notebook na pluginy.

Příspěvek od Disasterpiece »

Klavesak si chce poridit nejaky kvalitni notas na pluginy rozpocet ma 30k.Vybral si tohle http://www.alza.cz/asus-g73jh-ty085v-d158931.htm
Nebyl by na tohle lepsi nejakej macintosh?Ja se jen obavam aby nam to treba nechciplo na koncerte a tak.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook na pluginy.

Příspěvek od Atkins »

A to je rozpočet včetně těch pluginů?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Rozpocet je pouze na notebook, pluginy ma.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Notebook bez FW na hudbu? Ja bych teda automaticky sel po nejake FW zvukovce. Nejakej Mac by byl urcite lepsi, ale jestli ma pluginy na PCcko, tak mu na Macu budou asi na dve veci.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Já, jako zarytý jablíčkář, bych radil třeba nějaký MacBook (Pro) z bazaru. Záleží, jestli mu nevadí Mac OS X (s Win by Mac neměl smysl) a taky na tom, jestli bude notebook používat čistě ke klávesám nebo jestli ho chce používat i normálně (práce, internet, atd..).

Pokud půjde tou první cestou (jen pro pluginy ke klávesám), tak by teoreticky mohlo stačit nějaké PC s Win 7 (i když jsem už od bráchy slyšel, že mu to hodilo BSOD :D). Pokud ho chce používat i normálně pro aplikace, práci a tak dále, tak bych to viděl spíš na ten Macintosh ;)

EDIT: Shrnuto, pokud bude mít komp čistý jenom s pluginy, nemusí se bát PC, pokud to bude mít zapráskáno různými aplikacemi, tak PC ne :D

A pokud už PC, tak za mě určitě ne ASUS, ale Lenovo (ThinkPad) nebo trochu cenově přijatelnější DELL či Sony VAIO :) Jen těmhle PCčkám bych věřil, že nepadaj tak často a nejsou až tak kazové :)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Radek Kysely píše:A pokud už PC, tak za mě určitě ne ASUS, ale Lenovo (ThinkPad) nebo trochu cenově přijatelnější DELL či Sony VAIO :) Jen těmhle PCčkám bych věřil, že nepadaj tak často a nejsou až tak kazové :)
jj, Asus bych taky nebral. Jak už psal Wohma - určitě bych se díval po nb s FireWire a možná bych zvážil (pokud bude notebook používat i na práci) nainstalovat dva systémy, jeden na práci a druhý, "čistý" na pluginy. Pokud bude nb používat jenom na hraní, tak nebylo by lepší za tu cenu sehnat nějaký zvukový modul, nebo syntezátor?
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

NTB bude pouzivat pouze na pluginy a na hudbu... FL studio atd atd... sem tam internet, zadne hry na tom nebudou a ani nic jinyho.
Tak zkuste hodit nejakej tip.Me prijde celkem zbytecny mit v ntb 5870 grafarnu :)
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

nebylo by lepší za tu cenu sehnat nějaký zvukový modul, nebo syntezátor?
Souhlas, železo je železo, obzvlášť při živém hraní. Jinak bych také spíš doporučil Jablko než PeCku. A když už PeCku tak také ThinkPada s dualbootem.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Radek Kysely píše:A pokud už PC, tak za mě určitě ne ASUS, ale Lenovo (ThinkPad) nebo trochu cenově přijatelnější DELL či Sony VAIO :) Jen těmhle PCčkám bych věřil, že nepadaj tak často a nejsou až tak kazové :)
Nevim, jestli DELL a VAIO jsou cenově přijatelnější, než ThinkPady :D
řada SL je snad už někde od 15k - sice na tom nejsou kvalitativně tak, jako ty vyšší bussines krabice (nevedou kovovej rám, přeci jen už podléhaj módě - nějakej ten lesklej plast etc..) ALE pořád jsou na tom z vlastní zkušenosti ať už ergonomicky, nebo zpracováním, líp, než nějaký HP nebo ASUS, o značkách typu MSI a ACER ani nemluvě (vím o čem mluvím - sestře jsem před rokem pomáhal vybrat ntb - dopadlo to na ThinkPad SL500; za nějakých 21000 sice nižší výbava, než u levnějších výrobců, oproti dellu už tam ale byla dedikovaná grafika a celkově vyšší HW vybavení proti dellům v tý ceně. Ta kvalita zpracování je opravdu poznat :))
Pokud vím, tak FW mají snad všechny ThinkPady

Důležitá otázka - chce to jen na ty pluginy, resp. na normální práci, nebo si taky chce zahrát něco z novějších her
Pokud jen tu práci, mohly by pro něj být dobrou volbou např ThinkPad T500, ThinkPad T410i, DELL Studio XPS1340
Pokud by chtěl i hrát, musel by si buďto připlatit, nebo obětovat nějakou tu kvalitu :)

EDIT: otázka her zodpovězena, takže by měly tyhle varianty vyhovovat - možná i nějaký to vaio, po těch jsem moc nekoukal, protože inteláckou grafiku bych já osobně nechtěl ani na ten windows ;)
EDIT2: A stejně ji ten jeden ThinkPad má :D
EDIT3: Opraven autor citace... tvl Wohmo, jak ses tam proboha dostal? :D :D
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 24.06.2010 20:12, celkem upraveno 1 x.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To jsem ja nepsal :lol:
Zelezo je zelezo, ale pokud bude vyuzivat hodne zvuku a dalsich funkci (pousteni samplu apod.), tak to s zelezem prestava byt unosny jak financne, tak prostorove.
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Hele, on je to vždycky kompromis - Když bude mít PC narvané instrumentama, tak je stejně takřka jisté, že mu při živém někde vyhnije MIDI kanál, zůstane viset nota, automatisace se nezautomatisuje :lol: apod. A taky mnoho klávesáků to má různě, já jsem se povětšinou setkal s lidmi co mají několik kousků železa, kvalitní thru box a to pécéčko jenom na nějaký, pro vlastní skladbu nedůležitý jingly.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jj, to je pravda, ale to uz jsou reseni, ktery lezou do penez vic nez poradna kytarova vybava :?
Somnus Aeternus
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Sadam.S píše:
Nevim, jestli DELL a VAIO jsou cenově přijatelnější, než ThinkPady :D
řada SL je snad už někde od 15k - sice na tom nejsou kvalitativně tak, jako ty vyšší bussines krabice (nevedou kovovej rám, přeci jen už podléhaj módě - nějakej ten lesklej plast etc..) ALE pořád jsou na tom z vlastní zkušenosti ať už ergonomicky, nebo zpracováním, líp, než nějaký HP nebo ASUS, o značkách typu MSI a ACER ani nemluvě (vím o čem mluvím - sestře jsem před rokem pomáhal vybrat ntb - dopadlo to na ThinkPad SL500; za nějakých 21000 sice nižší výbava, než u levnějších výrobců, oproti dellu už tam ale byla dedikovaná grafika a celkově vyšší HW vybavení proti dellům v tý ceně. Ta kvalita zpracování je opravdu poznat :))
Pokud vím, tak FW mají snad všechny ThinkPady

Důležitá otázka - chce to jen na ty pluginy, resp. na normální práci, nebo si taky chce zahrát něco z novějších her
Pokud jen tu práci, mohly by pro něj být dobrou volbou např ThinkPad T500, ThinkPad T410i, DELL Studio XPS1340
Pokud by chtěl i hrát, musel by si buďto připlatit, nebo obětovat nějakou tu kvalitu :)

EDIT: otázka her zodpovězena, takže by měly tyhle varianty vyhovovat - možná i nějaký to vaio, po těch jsem moc nekoukal, protože inteláckou grafiku bych já osobně nechtěl ani na ten windows ;)
EDIT2: A stejně ji ten jeden ThinkPad má :D
EDIT3: Opraven autor citace... tvl Wohmo, jak ses tam proboha dostal? :D :D
Ty cece ja nevim, ty ntb co jsi dal jsou hardwarove vylozene hrozny, ty pluginy jsou docela narocny a aby to vubec zmaklo 5 pluginu naraz, i me to obcas dela problem a to mam 4 jadro.
4Gb pameti se me zda docela malo a Core2Duo 2.4Ghz? Na tom bude rad kdyz spusti jeden eastwest plugin.
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Nom, tak potom musíš jít do kompromisu kvalita/cena/výkon, no...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ono hlavne je potreba mit dobrej stroj, aby to jelo pri slusne latenci - s malou latenci se daji i hodne slozity efekty utahnout na relativne slabym stroji, ale cim mensi pak chces odezvu, tim krvaveji rostou naroky. A na rychly klavesovy party muze byt i latence kolem 10ms malo - a vyrazne nizsi latence nemusi byt ve schopnostech zvukovek, o pocitaci ani nemluve.
Somnus Aeternus
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

tak, tak - virtuální nástroje, jsou sakra náročná věc - dobrý klavír má klidně 16GB vzorků, zatímco u kytary ten "efekt" pracuje celou dobu s relativně stejným algorytmem. Nároky na výpočetní výkon i velikost RAM jsou u VST (DXi) nástrojů mnohonásobně vyšší.
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Tak ze ten nout co on vybral + http://kytary.cz/presonus-audiobox-usb/HN099274/ by mohlo fungovat dobre?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To ti nikdo nezaruci, zvlast u takove konfigurace. S velkou pravdepodobnosti to pojede, v zavislosti na zabordelenosti systemu a poctu efektu/narocnosti to treba ani nebude padat. Myslim, ze se ale da poridit i lip...
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“