Výběr kytary do 25 000 Kč
Pravidla fóra
Re: Výběr kytary do 25 000 Kč
Promiň, jsem ten typ člověka, který docela kouká na design...Taky si říkám, že bude lepší připlatit ty 3 tisíce a zkousnout, že je to bazarový a ušetřit na kombu místo TSL 60 si koupím DSL60 
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
Nedávno som v nemecku videl japonský esp eclipse za 725eurNero píše:Teď aktuálně co vím, tak ani není moc koho ukecávat - cca 1/4 roku zpět se na bazaru válely 3 kusy, ted o ničem nevím.
Jinak to je oproti LTD samozřejmě znatelně dál.
A nebude na metal lepší něco třeba od PRS nebo taklenc?
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono to máš podle mě jedno, metal se hraje na Telecastra (Jim Root, John 5 ...) na superstraty, Véčka, LP atd..Joey01 píše:A nebude na metal lepší něco třeba od PRS nebo taklenc?
Ale dle mého názoru na ten metal je asi tak "nejuniverzálnější" superstrat nebo Véčko.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Jak tě znám, tak bych ti PRS nedoporučoval. V mnohém to je přesný opak toho, co bys chtěl. Ale to je můj názor jen daný tím, jak spolu čas od času pokecáme na icq...Joey01 píše:A nebude na metal lepší něco třeba od PRS nebo taklenc?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jasný oká:) Tak asi to ESP
- Nero
- Rádce
Já bych s těma cca 25 v kapse seděl u PC a sledoval německý, holandský a anglický eBay. A to by bylo, abys tam časem něco nepotkal, jen by to chtělo, aby kačka trochu posílila vůči euru a libře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já se bojím, že se ta kytara cestou omlátí. A esp a ltd mají stejně tlustý krk? A na co je dobré mít tlustý krk? Když tu kdosik psal, co já bych dal za o trochu tlustší krk
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Jediné co je na tom dobré je, že se ti tam vejdou prsty, když máš tlapu jak medvěd. Není nikde psané tlustej-dbré, tenkej-špatné. Někomu vyhovuje tenkej někomu tlustej. Musíš zkusti a zjistíš.Joey01 píše:Já se bojím, že se ta kytara cestou omlátí. A esp a ltd mají stejně tlustý krk? A na co je dobré mít tlustý krk? Když tu kdosik psal, co já bych dal za o trochu tlustší krk
Oničem jiném to není
Wocass píše: Jediné co je na tom dobré je, že se ti tam vejdou prsty, když máš tlapu jak medvěd.
Joey01: čím hrubší krk, tým hutnejší a pevnejší zvuk. Ale otom sa dá polemizovať...
ESP má viacmenej tenký rýchly krk. S klasickým LP ako ho poznáme to má spoločné snáď len tvar
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Já si tedy myslel, že hlavní část na zvuku má tělo ( zvuk který jde více z krku než z těla určuje špatný kus kytary) tak mi to bylo řečeno. Jestli máš o pár mm širší krk nebo nemáš je podle mne tedy jen otázka pohodlnosti hry.. jak jsem psal. Tak tedy nevím.
Treba ty extra tenký krky co mají ibanez můžou mít vlky, prostě, že ten tón rychle zhasne, proto je zvukově lepší tlustší krk ( líp hraje ), ale ruku na srdce nemusí to být pravda a zadruhý kdo by ty vlky nějak hledal
, všchno co sem píšu je moje doměnka, přesný definice neznám, ale nějak tak to je 
Hlavnú časť zvuku má na starosti gitara ako celok... Je rozdiel pri hrúbke krku, pri spoji krku (lepený, šrobovaný, neck thru), dokonca aj v materiáli hmatníka či samotného krku... Inak hrá javorový krk (ostro, výškovo) a inak mahagónový... Takisto hrá inak ebenový hmatník a javorový či palisander.Wocass píše:Já si tedy myslel, že hlavní část na zvuku má tělo
Proste sú to veci ktoré vo väčšej či menšej miere ovplyvnujú zvuk, nielen pohodlie hry/vzhľad.
Čím je krk hrubší má takisto gitara väčší sustain
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne ne, kytara spojuje zvuk jako celek všech částí. Spousta kytaristů preferuje silné krky, protože subjektivně tvrdí, že zvuk je mohutnější, pevnější. Dost dělají spoje krku a těla atp.Wocass píše:Já si tedy myslel, že hlavní část na zvuku má tělo ( zvuk který jde více z krku než z těla určuje špatný kus kytary) tak mi to bylo řečeno. Jestli máš o pár mm širší krk nebo nemáš je podle mne tedy jen otázka pohodlnosti hry.. jak jsem psal. Tak tedy nevím.
Já osobně jsem Ibanez S470 prodal hlavně kvůli tenkému krku, na mojí ruku to bylo moc titěrné ploché a úzké. Každý si musí najít to, co mu vyhovuje nejvíce. ESP-LTD a většina "metalových" kytar nové produkce, má spíše krky úzké rychlé, co jsem teda za poslední dobu viděl - vyjímky potvrzují pravidlo.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
A rozdíl mezi neck thru a lepený? V čem je, který lepší? A jelikož mám gigantické prsty, tak bude lepší asi ten tlustší 
- Nero
- Rádce
Neomlátí, posílá se v kufru - všechny ESP ho mají, takže ho prodejci prodávají s kytarou.Joey01 píše:Já se bojím, že se ta kytara cestou omlátí. A esp a ltd mají stejně tlustý krk? A na co je dobré mít tlustý krk? Když tu kdosik psal, co já bych dal za o trochu tlustší krk
ESP a LTD mají téměř totožné krky. Konkrétní samozřejmě záleží na sérii. Superstraty jako M mají totálně jiný krky než Eclipse. Eclipse nejsou rozhodně takové špalky jako u Gibsona, ale nejsou to žádná párátka, pro mě tak akorát (taky to jsou jediný LP, na které se mi dobře hraje).
Na co je dobrý mít tlustý krk? Někomu lépe sedne do ruky, někomu vyhovuje spíš tenčí krk. Tohle je věc pohodlnosti hraní, zvuk bych ani tak neřešil, i když tam vliv je také.
Co se týče rozdílů mezi šroubem, lepidlem a neck-thru, to jsou spíše spekulace, spíše se to přeceňuje. Kvalitně udělaný šroubovaný krk nemá vlastnosti typu sustain nikterak odlišné od dobře provedeného lepidla, podobně to je i s tím neck-thru. Všechno záleží na kvalitě provedení a tisících dalších parametrů. Všeobecne se říká, že šroub má nejhorší sustain a neck-thru nejlepší, ale nelze to takhle jednoduše zevšeobecnit. Další rozdíly jsou i v barvě tónu, lepidlo se chová jinak než přímý kontakt dřeva krku a dřeva těla, u neck-thru to je ještě o něčem úplně jiném. Dalším aspektem je to, že v případě poničení se neck thru dá těžko opravovat, u šroubu to je zcela bez problémů, u lepidla také komplikované.
Jinak mi přijde zcela nesmyslné, že po nás chceš, abychom ti radili, jaký krk typu je pro tebe lepší - dokud si to sáým neozkoušíš, tak nebudeš vědět. Teoretizovat je na nic. Každému sedí něco jiného, a je jedno jak velké má prsty. Znám lidi a malinkými prsty, co hrajou na špalky od gibsona, nebo naopak kytaristy s rukou jak lopata, co mají radši ultratenké krky typu Ibanez Wizard.
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
thru je, ze krk stred tela je jeden kus, ktomu stredu tela jsou nalepene boky..a lepeny je normalne vsazeny do patky a prilepeny...vyhoda thru bude asi hodne dlouhy sustain, na druhou stranu kdyz je thru krk spatny, asi ho nevymenis, kdyz se ti poskodi, oprava bude pekne mastna jestli vubec mozna....lepeny krk je taky na opravu mozna drazsi nez sroubovany ale urcite to nebude takova palka, a pokud nepotrebujes naky megaultra sustain, tak se myslim s lepenym da zit normalne...dalsi vec je pohodlnost ve vyssich polohach, thru nema patku kde je usazen, tim padem tam mas hodne mista u vyssich prazcu
- Nero
- Rádce
Dobře udělaný lepený může mít stejný sustain jako průchozí krk. A ohledně té patky, to taky není vyloženě přesné. Třeba na mé SZ (neck-thru) je přístup na nejvyšší polohy horší jak u mého PRS (lepený), PRS CE (šroubovaný) je na tom v podstatě stejně jako Custom, co se týče přístupnosti.
PetrPeter 1975 - 2008
Co by jste mi doporučily, buď si teď koupit Ltd ec 1000 a Marshall TSL 60, anebo pak Esp eclipse, hrát s tím mojim Randallem, a pak koupit kombo? Má to cenu počkat? Je to už fakt HC to ESP?
i jkdyz mi ESP eclipse prijde jako velmi nudna kytara tak bych sel spis do varianty lepsi kytara (esp) a pak dokoupit aparat. ve studiu si aparat pujcis, na festakach je backline kde ti ho taky pujcej, v klubech zalezi an domluve ale casto to taky jde.Joey01 píše:Co by jste mi doporučily, buď si teď koupit Ltd ec 1000 a Marshall TSL 60, anebo pak Esp eclipse, hrát s tím mojim Randallem, a pak koupit kombo? Má to cenu počkat? Je to už fakt HC to ESP?