Náznak jak to hrát?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Baloo

Náznak jak to hrát?

Příspěvek od Baloo »

cau... mam tu maly problem :-D nevim jak zahrat tyto noty napr. (5) (9) (1) proste ty co jsou v zavorkach v guitar pro se to jmenuje náznak ... budu rad za vase rady :-)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Náznak jak to hrát?

Příspěvek od Bummer »

Prostě to zahraj nebo to nehraj. Podle originální nahrávky snadno zjistíš, jestli to hrát nebo ne nebo hrát třeba jen s polovičním akcentem. ;-)

Já třebas v GP tyhle noty dávám jen kvůli tomu, že GP nezahraje všechno podle mých představ a někdy je tomu výslednému efektu (jen co do zvuku) potřeba trochu pomoct. A občas si je tam GP přidá samo - třeba pokud chci zahrát půlku noty normálně a půlku slidem, tak použiji dvě noty poloviční délky, spojím je lignaturou a slide přidám k té druhé. V tu chvíli mi GP z té druhé noty udělá notu naznačenou.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Bummer píše:Prostě to zahraj nebo to nehraj. Podle originální nahrávky snadno zjistíš, jestli to hrát nebo ne nebo hrát třeba jen s polovičním akcentem. ;-)

Já třebas v GP tyhle noty dávám jen kvůli tomu, že GP nezahraje všechno podle mých představ a někdy je tomu výslednému efektu (jen co do zvuku) potřeba trochu pomoct. A občas si je tam GP přidá samo - třeba pokud chci zahrát půlku noty normálně a půlku slidem, tak použiji dvě noty poloviční délky, spojím je lignaturou a slide přidám k té druhé. V tu chvíli mi GP z té druhé noty udělá notu naznačenou.
to co ty popisujes na konci je neco jinyho - to je dozneni tonu v dalsim taktu....Baloo resi tzv. ghost notes..
http://en.wikipedia.org/wiki/Ghost_note
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Já vím, co řeší. Jen popisuju možný použití v GP.
ghost_note.png
ghost_note.png (1.08 KiB) Zobrazeno 2180 x
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Náznak je myslím v GP napsaný menším číslem.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Teorge píše:Náznak je myslím v GP napsaný menším číslem.
To je zas ozdoba. ;-)

Teorge

Příspěvek od Teorge »

Jo vlastně :)
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Bummer píše:Já vím, co řeší. Jen popisuju možný použití v GP.
ghost_note.png
to neni ghost note..prectete to na wiki...tohle je normalne zahranej ton...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jedna věc je, jak je to na wiki (ano, přečetl jsem si to, abych se ujistil, že nekecám) a jiná věc je, jak se to dá ve skutečnosti použít. A já mluvím o tom, jak se to dá použít v GP a jak to používají autoři tabů přepisující cizí hudbu (pokud se v něčem taby od různých autorů liší, pak je to krom jiného hlavně v těchhle notách a to ať už v originální nahrávce jsou nebo ne).

Jestli mi chceš tvrdit, že se v tom případě, co jsem postoval, ona nota hraje dvakrát (jednou obyčejně, jednou potichu), tak ti doporučuju spustit GP, normálně si to tam naťukat a pak pozorně naslouchat.

holkoun

Příspěvek od holkoun »

Bummer píše:Jedna věc je, jak je to na wiki (ano, přečetl jsem si to, abych se ujistil, že nekecám) a jiná věc je, jak se to dá ve skutečnosti použít. A já mluvím o tom, jak se to dá použít v GP a jak to používají autoři tabů přepisující cizí hudbu (pokud se v něčem taby od různých autorů liší, pak je to krom jiného hlavně v těchhle notách a to ať už v originální nahrávce jsou nebo ne).

Jestli mi chceš tvrdit, že se v tom případě, co jsem postoval, ona nota hraje dvakrát (jednou obyčejně, jednou potichu), tak ti doporučuju spustit GP, normálně si to tam naťukat a pak pozorně naslouchat.
No netvrdim ti, ze to hrajes dvakrat. Ja ti tvrdim, ze si v podstate zahral pulovou notu a tu si slidenul, jen si pro notaci pouzil dve ligaturou spojeny ctvrtovy noty.Tim tudiz i tvrdim to, ze si nezapsal ghost note...to je vse co tvrdim.
Ten pojem "ghost" tam neni jen tak pro nic za nic...a pokud jde o pouzity znaky v tabulaturach, tak tam mam zrovna celkem dost najetejch kilometru, takze znam i rozdily pouzity ruznymi vydavatelstvimi, ale garantuju ti, ze zadny z nich to nepouziva tak, jak ty. Ale to v tuhle chvili je uplne nepodstatny.
A co se tyce samotnyho GP - tak minimalne ve verzi 5.2 mas primo znak pro ghost note (dve zavorky) - v cz verzi to ma klavesovou zkratku "O" (a nazyva se to "naznak" v menu "efekty").
Na ty wiki je to popsano dost obsazne a opravdu v tomhle smeru nema smysl polemizovat ve stylu "jedna vec je, jak je to na wiki...".

jestli neveris ani me ani wiki, tak si najdi jine zdroje, napr.:
napr. http://www.guitarnoise.com/help/guitar-technique/#9
http://www.jazzguitar.be/how_to_read_gu ... ature.html
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ok, možná to není ghost note významem, ale značí se to stejně. Možná, že bys rád autorovi dotazu objasnil důvod, případně jak by se to mělo značit správně, protože máš zřejmě rozhled.

A to, že jsem tu notu rozpůlil, není jen tak. Slide se týká jen druhé poloviny.

holkoun

Příspěvek od holkoun »

Bummer píše:Ok, možná to není ghost note významem, ale značí se to stejně. Možná, že bys rád autorovi dotazu objasnil důvod, případně jak by se to mělo značit správně, protože máš zřejmě rozhled.

A to, že jsem tu notu rozpůlil, není jen tak. Slide se týká jen druhé poloviny.
no v predchozim prispevku jsem to uz napsal, jak se to znaci a jak se to v GP dela...

no to tvoje stacilo napsat jako pulovou notu a pak slide...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jak? Slide nemůžu dát jen tak volně a když ho dám k půlové notě, bude trvat dvě doby. Já chci, aby trval jednu dobu.

holkoun

Příspěvek od holkoun »

Bummer píše:Jak? Slide nemůžu dát jen tak volně a když ho dám k půlové notě, bude trvat dvě doby. Já chci, aby trval jednu dobu.
no tak pak tam das ctvrtovou:-) ale ok...tady to je vec zapisu...dokazu si to predstavit i tak, i tak...kazdopadne mam za to, ze "Ghost note" byla vysvetlena:-)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“