Tak bych se chtěl zeptat, co byste poradili člověku jako já, který ničemu z toho pořádně nerozumí ale strašně by chtěl protože ho to láká; co třeba v ČR nějaký učitel co se "učí zvuk", nastavení, multiefekty... ? Takoví lidi nejspíš neučí co, na to nemají asi čas.. A co literatura? Kde začít když chci studovat práci se zvukem a efekty a nemám 10000 na Line6 XT?
Práce se zvukem a efekty
Pravidla fóra
-
boycalledtrash
Práce se zvukem a efekty
Zdravím, doufám že se to hodí sem... jsem si včera pročítával téma o Edgeovi z U2 a jeho práci se zvukem atd. a prostě sem jen žasnul jak tady lidi rozumí všem těm věcem kolem zvuku, nastavení, práce s efekty a hlavně většími multiefekty (Line6,Korg), většinou proto že se snaží hrát songy od U2 a napodobit Edge. Propadnul jsem depresi
Tak bych se chtěl zeptat, co byste poradili člověku jako já, který ničemu z toho pořádně nerozumí ale strašně by chtěl protože ho to láká; co třeba v ČR nějaký učitel co se "učí zvuk", nastavení, multiefekty... ? Takoví lidi nejspíš neučí co, na to nemají asi čas.. A co literatura? Kde začít když chci studovat práci se zvukem a efekty a nemám 10000 na Line6 XT?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Práce se zvukem a efekty
Youtube, hodně pročítat různá fóra, a hlavně sám doma experimentovat (takže mít s čím - tohle vyřeš v sekci Efektů). Bez toho to nejde. Čas od času se už i u nás objevují nějaké workshopy, kde můžeš hodně okoukat (v Praze třeba kytary.cz, music-city).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Podle me, pokud chces mit svuj zvuk, svuj "styl" a nenapodobovat nakehu chlupa z U2, tak si tim projdi sam..na nejakou literaturu kasli...pokud mas prostor, tak si kup nake krabky, nebo multak a hraj si..univerzalni nastaveni zvuku neexistuje, kazdemu sedi neco jineho..a mylsim ze zrovna kytarove efekty nejsou zapeklita vec k nepochopeni 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Můžu Ti jen poradit jak jsem na to šel osobně z nulové znalosti já:
Pořid si multiefekt at se naučíš co jaký efekty dělají, jak fungují a jak zní v různých kombinacích. Hraj si s tím, nastavi si nějaké kombo, přidej overdrive, delay, měn nastavení a prostě si s tím hraj. Já s tím trávím kvanta hodin a baví mě to.
Sleduj cover verze na youtube a sleduj komentáře pod tím, kde se většinou lidi ptají jaké použil vybavení. Sleduj i popisky těch videí kde je třeba už napsaná kombinace co a jak...
Až budeš znát co efekty dělají a jak je používat, pak se můžeš zaměřit na zkvalitnění vybavení = jednotlivé konkrétní efekty, konkrétní kombo/zesilovač nebo lepší multiefekt atd..
V sekci efekty tu jsou i tkzv důležitá témata kde najdeš základní informace co které efekty dělají
je to zde kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
Pořid si multiefekt at se naučíš co jaký efekty dělají, jak fungují a jak zní v různých kombinacích. Hraj si s tím, nastavi si nějaké kombo, přidej overdrive, delay, měn nastavení a prostě si s tím hraj. Já s tím trávím kvanta hodin a baví mě to.
Sleduj cover verze na youtube a sleduj komentáře pod tím, kde se většinou lidi ptají jaké použil vybavení. Sleduj i popisky těch videí kde je třeba už napsaná kombinace co a jak...
Až budeš znát co efekty dělají a jak je používat, pak se můžeš zaměřit na zkvalitnění vybavení = jednotlivé konkrétní efekty, konkrétní kombo/zesilovač nebo lepší multiefekt atd..
V sekci efekty tu jsou i tkzv důležitá témata kde najdeš základní informace co které efekty dělají
je to zde kytarove-efekty/to-zakladni-o-kytarovyc ... t6945.html
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Já jen doplním,že 10 táců na pod xt nepotřbuješ,na bazaru se dá sehnat klidně za 5 a půl.A nebo si taky můžeš koupit zvukovku od Line6 http://kytary.cz/line6-pod-studio-ux1/HN103603/,kde máš k tomu celý virtuální vybavení-zesilovače,efekty atd.Můžeš si to zapínat a ovládat myší a krásně vidíš co k čemu je
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Workshopy jsou v tomhle úžasná věc, ono občas pomůže jen vědět co kdo používá a prostě poslouchat... a pak samozřejmě něco pořídit, točit potenciometry, improvizovat a zkoše ts oním efektem hrát nějaké tvé "zaručené motivy" - často to krásně rozšíří sonickou účinnost některých motivů 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"