A co myslíš že potkáš na Berounce? Že se tam hraje na naleštěné dovozní pětky, dobra a mandošky od Gibsonu? Houby. Rezonátory žádné, lepší kytary málo (občas nějaký Pražák s dvanáctistrunným ovationem co nepůjčí ladičku a ještě prudí, když tě vidí s odrbanou bulharkou se sundanými strunami), banja jaká jsou po ruce, takže klidně čtyřky a šestky, místo géčka se kope do plecháčku (viděl jsem na Ohři i homemade), ohnuté španělky s nataženými siriuskami, maximálně překližková déčka, a italky a portugalky vyrobené za hluboké totality v Lubech u Chebu. A kdejakého bluegrassáka ještě uvidíš s nějakým ze starších modelů mandošky. A do symfoňáku bych mandošku nebral, a když už by se něco nahrávalo s mandoškou a orchestrem, tak takovou, jaká by mi vyhovovala zvukem, i kdyby byla ošklivá a napůl shnilá.vorech6 píše:no já nevim myslim, že s portugalkou bys vedle banja a dobra vypadal jako blázen, to samý kdybys do symfoňáku přitáh nějaký bluegrassový f-ko ale toť je pouze můj názor
Mimochodem áčko, hladká sestřička Fka, se daleko víc chytlo v irské hudbě a klasice, a obě jsou starší než bluegrass
Tohle dělení mi přijde stejně přiblblé jako nutit začátečníka aby se rozhodl jestli chce hrát country, blues nebo rock a podle toho mu cpát tele, strata nebo LP.