Tmelení kytary
Tmelení kytary
Ahoj potřeboval bych se zeptat kde se dá sehnat kytarovej tmel? A ještě budu tmelit díru po humbuckeru můžu jí zaplácat rovnou nebo to mám dělat po částech? 
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
Re: Tmelení kytary
fíha celou díru vod hambáče zaplácat tmelem . tam bude asi lepší dát dřevěnej špalíček a zbytek doladit tmelem . kdyby si tam dal dolik toho tmelu tak byto schlo hodně špatně jestli by to vůbec uschlo a nehledě nato žeby tak padlo ukrutný kvantum tmelu
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

-
woro90-1
"Kytarovej tmel" neexistuje. Přiřízni špalíček na přesnou velikost, naper ho tam, zalep a spáru na povrchu kydni onetimem. Přebrus, napenetruj lakem, přebrus znova a zalakuj.
jn nákej špalík bych tam narvat a ten tmel nákou značku? nebo stačí obyčejnej z obi?
EDIT: kytarovej tmel neexistuje??? hmm zajimáví že mám asi 20 let starej zbytek po tátovi z tuzexu
EDIT: kytarovej tmel neexistuje??? hmm zajimáví že mám asi 20 let starej zbytek po tátovi z tuzexu
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
den braven, heinkel.... v obi toho maj hafo .a chtěko by to nějakej středně tvrdej aby sel dobre brousit ale hned aby se neobrousil pryč.

-
woro90-1
Henkel. Heinkel vyráběl bombardovací letadlacore88 píše:den braven, heinkel...
Tak to nevím co to bylo za tmel, nemáš spíš kytarářský klih?
a joworo90-1 píše:Henkel. Heinkel vyráběl bombardovací letadla![]()

- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Táta byl z tuzexu?mám asi 20 let starej zbytek po tátovi z tuzexu
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
-
arcilucifer
prave ze hodne tvrdej neco na bazi klihu ,kvuli rezonanci dreva ,mekci lepidlo pohlcuje zvuk,core88 píše:den braven, heinkel.... v obi toho maj hafo .a chtěko by to nějakej středně tvrdej aby sel dobre brousit ale hned aby se neobrousil pryč.
Já jsem zadělával díru po singlu a dělal jsem to tak, že jsem si vyřízl dřevěnej špalík se stejným tvarem jako je ta díra, uchytil jsem ho pomocí silikonu a dvou vrutů ( ten silikon, kdyby to chtělo drnčet nebo tak ) do toho špalíku si musíš předvrtat důlky aby ti ten vrut nevylízal, takhle jsem to udělal a po krajích jsem měl menší fuky, takže přišel na řadu opět silikon na který jsem do těch fuků lepil dřevěné klínky abych měl na co "stavět" kit, nakonec jsem to vykitoval a vybrousil.
Můžu ti poradit ať si koupíš nějakej lepší kit na dřevo, já koupil v OBI nějakej levnější a po nalakování si me lehce propadl, z dálky to vidět není, ale prostě to tam je, nevím co se stalo...
Edit: A nezapomeň si do toho špalíku třeba předvrtat díru pro káblík jako já
Edit": Hodil jsme na rajče nějaký fotky
http://flajtr.rajce.idnes.cz/Ibanez-uprava/
Můžu ti poradit ať si koupíš nějakej lepší kit na dřevo, já koupil v OBI nějakej levnější a po nalakování si me lehce propadl, z dálky to vidět není, ale prostě to tam je, nevím co se stalo...
Edit": Hodil jsme na rajče nějaký fotky
http://flajtr.rajce.idnes.cz/Ibanez-uprava/
-
arcilucifer
silikonFlajtr píše:Já jsem zadělával díru po singlu a dělal jsem to tak, že jsem si vyřízl dřevěnej špalík se stejným tvarem jako je ta díra, uchytil jsem ho pomocí silikonu a dvou vrutů ( ten silikon, kdyby to chtělo drnčet nebo tak ) do toho špalíku si musíš předvrtat důlky aby ti ten vrut nevylízal, takhle jsem to udělal a po krajích jsem měl menší fuky, takže přišel na řadu opět silikon na který jsem do těch fuků lepil dřevěné klínky abych měl na co "stavět" kit, nakonec jsem to vykitoval a vybrousil.
Toho silikonu je tam pomálu, byla to jen díra po singlu a kdyz sem kytaru slozil tak teprv zacla rezonovat, když na ní mohl být půlcentimetrovej nános jakýhosi plniče tak ji ta doslova kapka silikonu nezabije.
-
woro90-1
Na to mrdat. Uprostřed těla elektriky nemá moc co rezonovat, a rozhodně je lepší jakýkoli sajrajt než díra. Jak možná víš, drtivá většina té rezonance jsou ohybové kmity, a takto se tomu ublížit nedá ani kdyby ses hodně snažil.arcilucifer píše:kvuli rezonanci dreva ,mekci lepidlo pohlcuje zvuk,kamarad opravuje hud. nastroje,tyhle lepidla si nechava vozit ze statu .ceskej trh toho moc nenabizi.
Co se týče tmelu, opakuji - Onetime. Ten se totiž při schnutí nesmršťuje a když to necháš den a půl zatuhnout, neublíží tomu ani nitro. A práce s ním je fakt brnkačka.
jj dík moc takže to vyplním asi tim onetimem
EDIT: http://www.drostra.cz/?PID=6665&tabid=3 to je on?
Na to smršťování tmelu sem dojel
stejně udělám pickguard 
-
woro90-1
Jojo, to by měl být on. V modelařině se používá právě proto, že je lehký, snadno zpracovatelný a zůstane tak jak ho naneseš.petrvach píše:jj dík moc takže to vyplním asi tim onetimem
dík
-
arcilucifer
pri zalepeni diry po snimaci bych rozhodne pouzil spalicek kterej bude opracovanej tak aby mel okolo tak milimetr vuli ,zalil bych to lepidlem titebond.ti vyrabej i tmely maj produkci zamerenou i pro opravare a stavitele hud .nastroju .woro90-1 píše:Jojo, to by měl být on. V modelařině se používá právě proto, že je lehký, snadno zpracovatelný a zůstane tak jak ho naneseš.petrvach píše:jj dík moc takže to vyplním asi tim onetimem
ten slehanej tmel je tak dobrej na opravu zdi pred malovanim !
-
woro90-1
Podle mě je daleko lepší tam ten špalíček udělat přesně, bez větší vůle (milimetr je strašně moc), a zatmelit jenom povrchovou spáru. A ten tmel je jemný. A nějak nechápu proč na to mermomocí cpát něco "od firmy co dělá i věci na hudební nástroje". To si můžeš na kytaru přišroubovat ojnici z Yamahy R1 a tvrdit že to je dobré, protože Yamaha má "produkci zaměřenou i pro hudbu". A tahle hovadina se navíc nemůže podepsat na zvuku ani kdyby to bylo vyplněné gumou. Uvědom si jak tam co rezonuje.arcilucifer píše:pri zalepeni diry po snimaci bych rozhodne pouzil spalicek kterej bude opracovanej tak aby mel okolo tak milimetr vuli ,zalil bych to lepidlem titebond.ti vyrabej i tmely maj produkci zamerenou i pro opravare a stavitele hud .nastroju .
-
arcilucifer
to teda točiš peknej nesmysl s ojnici od jamahyworo90-1 píše:Podle mě je daleko lepší tam ten špalíček udělat přesně, bez větší vůle (milimetr je strašně moc), a zatmelit jenom povrchovou spáru. A ten tmel je jemný. A nějak nechápu proč na to mermomocí cpát něco "od firmy co dělá i věci na hudební nástroje". To si můžeš na kytaru přišroubovat ojnici z Yamahy R1 a tvrdit že to je dobré, protože Yamaha má "produkci zaměřenou i pro hudbu". A tahle hovadina se navíc nemůže podepsat na zvuku ani kdyby to bylo vyplněné gumou. Uvědom si jak tam co rezonuje.arcilucifer píše:pri zalepeni diry po snimaci bych rozhodne pouzil spalicek kterej bude opracovanej tak aby mel okolo tak milimetr vuli ,zalil bych to lepidlem titebond.ti vyrabej i tmely maj produkci zamerenou i pro opravare a stavitele hud .nastroju .
slehanej tmel,silikony to zacina zavanet pachtenim .
kadej zasah do kytary se nejak projevi ,pokud to neni hluchy drevo.samozrejme ne nijak zasadne.