Tmelení kytary

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
petrvach

Tmelení kytary

Příspěvek od petrvach »

Ahoj potřeboval bych se zeptat kde se dá sehnat kytarovej tmel? A ještě budu tmelit díru po humbuckeru můžu jí zaplácat rovnou nebo to mám dělat po částech? :)
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Tmelení kytary

Příspěvek od core88 »

fíha celou díru vod hambáče zaplácat tmelem . tam bude asi lepší dát dřevěnej špalíček a zbytek doladit tmelem . kdyby si tam dal dolik toho tmelu tak byto schlo hodně špatně jestli by to vůbec uschlo a nehledě nato žeby tak padlo ukrutný kvantum tmelu
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

"Kytarovej tmel" neexistuje. Přiřízni špalíček na přesnou velikost, naper ho tam, zalep a spáru na povrchu kydni onetimem. Přebrus, napenetruj lakem, přebrus znova a zalakuj.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

jn nákej špalík bych tam narvat a ten tmel nákou značku? nebo stačí obyčejnej z obi?
EDIT: kytarovej tmel neexistuje??? hmm zajimáví že mám asi 20 let starej zbytek po tátovi z tuzexu
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

den braven, heinkel.... v obi toho maj hafo .a chtěko by to nějakej středně tvrdej aby sel dobre brousit ale hned aby se neobrousil pryč.
Obrázek
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

core88 píše:den braven, heinkel...
Henkel. Heinkel vyráběl bombardovací letadla :wink: Dobré zkušenosti mám s tmelem Onetime.

Tak to nevím co to bylo za tmel, nemáš spíš kytarářský klih?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

woro90-1 píše:Henkel. Heinkel vyráběl bombardovací letadla :wink:
a jo :D nějak sem si tam zamotal i . ale co oboje je to z říše :twisted:
Obrázek
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

mám asi 20 let starej zbytek po tátovi z tuzexu
Táta byl z tuzexu? :lol: :lol: A ten zbytek máš v mauzoleu? Nebo jen tak v láku? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

core88 píše:den braven, heinkel.... v obi toho maj hafo .a chtěko by to nějakej středně tvrdej aby sel dobre brousit ale hned aby se neobrousil pryč.
prave ze hodne tvrdej neco na bazi klihu ,kvuli rezonanci dreva ,mekci lepidlo pohlcuje zvuk, :!: kamarad opravuje hud. nastroje,tyhle lepidla si nechava vozit ze statu .ceskej trh toho moc nenabizi.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já jsem zadělával díru po singlu a dělal jsem to tak, že jsem si vyřízl dřevěnej špalík se stejným tvarem jako je ta díra, uchytil jsem ho pomocí silikonu a dvou vrutů ( ten silikon, kdyby to chtělo drnčet nebo tak ) do toho špalíku si musíš předvrtat důlky aby ti ten vrut nevylízal, takhle jsem to udělal a po krajích jsem měl menší fuky, takže přišel na řadu opět silikon na který jsem do těch fuků lepil dřevěné klínky abych měl na co "stavět" kit, nakonec jsem to vykitoval a vybrousil.

Můžu ti poradit ať si koupíš nějakej lepší kit na dřevo, já koupil v OBI nějakej levnější a po nalakování si me lehce propadl, z dálky to vidět není, ale prostě to tam je, nevím co se stalo...

Edit: A nezapomeň si do toho špalíku třeba předvrtat díru pro káblík jako já :lol:
Edit": Hodil jsme na rajče nějaký fotky
http://flajtr.rajce.idnes.cz/Ibanez-uprava/
arcilucifer

Flajtr píše:Já jsem zadělával díru po singlu a dělal jsem to tak, že jsem si vyřízl dřevěnej špalík se stejným tvarem jako je ta díra, uchytil jsem ho pomocí silikonu a dvou vrutů ( ten silikon, kdyby to chtělo drnčet nebo tak ) do toho špalíku si musíš předvrtat důlky aby ti ten vrut nevylízal, takhle jsem to udělal a po krajích jsem měl menší fuky, takže přišel na řadu opět silikon na který jsem do těch fuků lepil dřevěné klínky abych měl na co "stavět" kit, nakonec jsem to vykitoval a vybrousil.

Můžu ti poradit ať si koupíš nějakej lepší kit na dřevo, já koupil v OBI nějakej levnější a po nalakování si me lehce propadl, z dálky to vidět není, ale prostě to tam je, nevím co se stalo...

Edit: A nezapomeň si do toho špalíku třeba předvrtat díru pro káblík jako já :lol:
silikon :shock: vubec nic takovyho do kytary .pokud ji mas na hrani.tady tim postupem cos popsal tak maximalne zabijis rezonanci nastroje.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Toho silikonu je tam pomálu, byla to jen díra po singlu a kdyz sem kytaru slozil tak teprv zacla rezonovat, když na ní mohl být půlcentimetrovej nános jakýhosi plniče tak ji ta doslova kapka silikonu nezabije.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

arcilucifer píše:kvuli rezonanci dreva ,mekci lepidlo pohlcuje zvuk, :!: kamarad opravuje hud. nastroje,tyhle lepidla si nechava vozit ze statu .ceskej trh toho moc nenabizi.
Na to mrdat. Uprostřed těla elektriky nemá moc co rezonovat, a rozhodně je lepší jakýkoli sajrajt než díra. Jak možná víš, drtivá většina té rezonance jsou ohybové kmity, a takto se tomu ublížit nedá ani kdyby ses hodně snažil.

Co se týče tmelu, opakuji - Onetime. Ten se totiž při schnutí nesmršťuje a když to necháš den a půl zatuhnout, neublíží tomu ani nitro. A práce s ním je fakt brnkačka.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

jj dík moc takže to vyplním asi tim onetimem
EDIT: http://www.drostra.cz/?PID=6665&tabid=3 to je on?
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Na to smršťování tmelu sem dojel :D stejně udělám pickguard :wink:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

petrvach píše:jj dík moc takže to vyplním asi tim onetimem
Jojo, to by měl být on. V modelařině se používá právě proto, že je lehký, snadno zpracovatelný a zůstane tak jak ho naneseš.
petrvach

Příspěvek od petrvach »

dík
arcilucifer

woro90-1 píše:
petrvach píše:jj dík moc takže to vyplním asi tim onetimem
Jojo, to by měl být on. V modelařině se používá právě proto, že je lehký, snadno zpracovatelný a zůstane tak jak ho naneseš.
pri zalepeni diry po snimaci bych rozhodne pouzil spalicek kterej bude opracovanej tak aby mel okolo tak milimetr vuli ,zalil bych to lepidlem titebond.ti vyrabej i tmely maj produkci zamerenou i pro opravare a stavitele hud .nastroju .
ten slehanej tmel je tak dobrej na opravu zdi pred malovanim !
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

arcilucifer píše:pri zalepeni diry po snimaci bych rozhodne pouzil spalicek kterej bude opracovanej tak aby mel okolo tak milimetr vuli ,zalil bych to lepidlem titebond.ti vyrabej i tmely maj produkci zamerenou i pro opravare a stavitele hud .nastroju .
Podle mě je daleko lepší tam ten špalíček udělat přesně, bez větší vůle (milimetr je strašně moc), a zatmelit jenom povrchovou spáru. A ten tmel je jemný. A nějak nechápu proč na to mermomocí cpát něco "od firmy co dělá i věci na hudební nástroje". To si můžeš na kytaru přišroubovat ojnici z Yamahy R1 a tvrdit že to je dobré, protože Yamaha má "produkci zaměřenou i pro hudbu". A tahle hovadina se navíc nemůže podepsat na zvuku ani kdyby to bylo vyplněné gumou. Uvědom si jak tam co rezonuje.
arcilucifer

woro90-1 píše:
arcilucifer píše:pri zalepeni diry po snimaci bych rozhodne pouzil spalicek kterej bude opracovanej tak aby mel okolo tak milimetr vuli ,zalil bych to lepidlem titebond.ti vyrabej i tmely maj produkci zamerenou i pro opravare a stavitele hud .nastroju .
Podle mě je daleko lepší tam ten špalíček udělat přesně, bez větší vůle (milimetr je strašně moc), a zatmelit jenom povrchovou spáru. A ten tmel je jemný. A nějak nechápu proč na to mermomocí cpát něco "od firmy co dělá i věci na hudební nástroje". To si můžeš na kytaru přišroubovat ojnici z Yamahy R1 a tvrdit že to je dobré, protože Yamaha má "produkci zaměřenou i pro hudbu". A tahle hovadina se navíc nemůže podepsat na zvuku ani kdyby to bylo vyplněné gumou. Uvědom si jak tam co rezonuje.
to teda točiš peknej nesmysl s ojnici od jamahy :roll: titebond dela lepidla ,tmely urceny pro stavby hud.nas takze mi prijde pouziti techto produktu pri opravach kytar v poradku .
slehanej tmel,silikony to zacina zavanet pachtenim .
kadej zasah do kytary se nejak projevi ,pokud to neni hluchy drevo.samozrejme ne nijak zasadne.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“