Marshall JCM 800 - MK serie

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
George73

Marshall JCM 800 - MK serie

Příspěvek od George73 »

Zdravím,
měl bych dotaz. Jedná se mi o kytarovou hlavu Marshall JCM800, typ 2204 - jednokanál, klasika, celolampa, 50W. Jde konkrétně o typ (sérii) MK2. Oproti normální 2204 se vizuálně liší na front panelu umístění low a high sensitivity inputs - jsou horizontálně vedle sebe, klasicky jsou nad sebou. Ví o tom někdo něco...? Údajně se zvukově liší.?
Amp: Marshall JCM800 2204 + box 1960A
Kytara: Gibson LP studio, Kramer Delta (snímače EMG)
Krabky: Boss SD-1, Marshall Reflector
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Marshall JCM 800 - MK serie

Příspěvek od Kinx »

zvukovy rozdil tam pry je, nicmene vedle sebe jsem ty hlavy nemel. mam ale celkem zazitou tu horizontal input verzi (kamos ma dve - 2204 a 2203), rozdil je tam v konstrukci (horizontal verze ma tistak - jacky jsou pridelane na nem) a vertical je snad castecne point to point). lidi obecne vic chvali ty stare JMP 2203 ale me prijde tahle horizontal verze super.
George73

Příspěvek od George73 »

Zmiňovanou hlavu jsem koupil před cca 14dny. Zvuk je super. Serie MK mě zajímá z důvodu zejména vstupu high sensitivity. Přijde mi, že velmi rychle "kreslí", nedaří se mi volume poťákem "vyčistit zvuk. Je fakt, že mám volume pre-amp na 8, ale myslím, že na stažení volume by měl více reagovat. (Hraju na Kramer delta s pasivním snímačem EMG-HZ - u kobylky).
Pokud využiji low input mám solidní čistej zvuk, po přikrmení SD1 i slušnej crunch, ale potřeboval bych i větší zkreslení ala Judas Priest.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

já mám kopírku téhle hlavy a jsem na tom podobně... hi-vstup při více gainu a neopatrnosti s middle a treble by asi řezal hlavy, takže se to chce trochu krotit se středama a vejškama... možná bys to moh vyřešit A/B switchem pro volbu vstupu... a mezi hlavu a switch ještě nějaký volume nebo booster pro srovnání hlasitosti tiššího "kanálu"
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

A co pořídit ke krku nějakej slabší snímač, navíc třeba s rozepínáním nebo dokonce přepínáním na paralelní zapojení, kdy je ten signál ještě podstatně slabší? To by ti mohlo s vyčištěním zvuku výrazně pomoci.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
George73

Příspěvek od George73 »

Díky za nápady, v dohledný době plánuju ještě koupi další kytary (asi nějaký Gibson LP studio se snímačema 490,498), tak asi počkám, jak to bude hrát na ní. Asi podobně...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

George73 píše:Díky za nápady, v dohledný době plánuju ještě koupi další kytary (asi nějaký Gibson LP studio se snímačema 490,498), tak asi počkám, jak to bude hrát na ní. Asi podobně...
na LP se čistí zvukdobře. sámmám na 2203 porovnaný LP studio vs B.C.Rich. LP se čistí líp
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

EMG HZ je nic moc snimac, je taky docela silnej. ty gibsony budou hrat vic do sirky a imho budou i slabsi, podle me s tim nebude takovej problem. jinak osmikilo hodne komprimuje a uplne cistej zvuk z nej nikdy nevytahnes, ale mirne nakraplej cistej pomoci volumepotaku dostanes bez problemu i u hodne silnejch snimacu.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Je to sice to samé, jako volume pot nebo volume pedál, ale můžeš si tam nastavit pevnou hodnotu, na kterou se ti to bude "čistit"
http://www.youtube.com/watch?v=cC3twvsk ... re=related
George73

Příspěvek od George73 »

Když se ještě vrátím k serii MK2. Našel jsem následující článek:
http://www.marshallforum.com/lets-talk- ... -lead.html
Bohužel "my english is so, so ...." Pomůže mi někdo?
Jinak, má někdo zkušenost s aktivníma snímačema? Předpokládám, že co se týče čistění zvuku, bude to ještě horší.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
rene

Příspěvek od rene »

Hele řekl bych že rozdíl tam bude, mezi 50W a 100W je vždycky nějakej rozdíl, takže bych to neviděl jen na kosmetický věci. Btw k tomu JMP sám za sebe bych asi upřednostnil JMP před osmikilem, prej do JMP dávali angláni jiný trafa který se dneska už nedělaj a Ten zvuk co lezl z JMP fakticky stál za to. Ale jinak zpět k osmikilu:)
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
George73

Příspěvek od George73 »

Na 2203 (100W) jsem zatim "neměl tu čest", ale když otočim master volume na cca 5, tak to jsou opravdu "grády". Skoro si nedovedu představit lepší sound.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

2203 i 2204 na petku je sluchovrazda. s takovouhle hlasitosti by se dali mozna tak mucit vezni v guantanamu ale hrat fakt ne, s tim te poslou na kazdym podiu do haje. mozna udelat to ve studiu a jit do bezpecne vzdalenosti (jina mistnost, mozna i jina budova).
George73

Příspěvek od George73 »

Docela teď uvažuju o variantě, ktero zmiňoval Stanley06. Přepínání hi a low vstupu A/B switchem + booster před low vstup.
Např. switch Boss AB2
equalizer Beta Aivin EQ-100 ( http://www.jedlickamusic.cz/beta-aivin-eq-100_p1231/ )
Má někdo zkušenosti s těmito krabkami? Zejména by měl zajímal zmiňovaný equalizér - celkem přijatelná cena, ale jaká kvalita.? Popř. doporučte něco jiného. Díky.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslim ze to prepinani vstupu nebude tak jednoduchy, jednak myslim jeden zkratuje druhej pokud je vsunutej jack a pak tam je docela velkej volume drop. obecne ekvalizerem jinak nakopavat jde, ale kreslici krabky obvykle udelaji stejnou praci lepe a jednoduseji.
George73

Příspěvek od George73 »

Je fakt, že jsem taky ještě nikde neviděl současně zasunutý jacky v obou vstupech.? Možná by ani nebylo rozumný to zkoušet, pokud jak říkáš jeden zkratuje druhý, aby se něco neodpálilo, to bych nerad.
Jinak equalizér jsem spíš uvažoval právě pro zesílení signálu do low vstupu pro čistý zvuk, kolega jeden eq. má, teď v neděli to vyzkouším, jestli by došlo k čistému zesílení, nebo "nakopnutí".
Pro nakopnutí teď používám Boss SuperOverDrive SD-1 a jsem spokojenej. Pokud využívám hi vstup 2204 mám při pre-ampu 8 krásnej crunsh, při nakopnutí SD-1 pak přidám větší zkreslení a sustain, pouze mi schází čistej zvuk, kterej ale zas tak často nepotřebuji. Zkusím někde asi zapůjčit nějakou jinou kytaru se slabším snímačem(i) pro práci s volume pot.
George73

Příspěvek od George73 »

Tak jsem zakoupil tento týden nový Gibson LP studio se snímači AlNico 490R a 498T. Pomocí volume pot. lze zvuk krásně vyčistit, zejména u krkového snímače. Pre-amp nastavuji na 7 a pohoda.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Ty vstupy jsou blokovaný: když dáš oba hraje ten lo gain. Měl jsem udělanou úpravu na přepínání footswitchem ale není to dobrý. Muselo by se dodělat ještě aspoň jeden potík na volume pro ten Hi gain.
George73

Příspěvek od George73 »

Oba vstupy současně využívat nebudu, ani se mi nechce provádět jakýkoliv zásahy do ampu. Volume pot. u Gibsona fungují dobře, je fakt, že pokud chci co nejčistší zvuk, je to trochu na úkor hlasitosti. Uvažuji o nějakém eq. pouze na zesílení.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“