výkon a impedance poraďte...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Pe

výkon a impedance poraďte...

Příspěvek od Pe »

mám kopii JCM 800 100W a vzadu přepínač výkonu 50/100...od člověka co jsem ji kupoval jsem dostal radu pokud přepnu výkon na 50W mám přepnout i impedanční přispůsobení z 16 ohmu na 8. Jinak repro mám 16 Ohm..Zajímá mě jestli se to takhle obvykle přepíná protože se mi to nějak nepozdává. Díky :)
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: výkon a impedance poraďte...

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Pe píše:mám kopii JCM 800 100W a vzadu přepínač výkonu 50/100...od člověka co jsem ji kupoval jsem dostal radu pokud přepnu výkon na 50W mám přepnout i impedanční přispůsobení z 16 ohmu na 8. Jinak repro mám 16 Ohm..Zajímá mě jestli se to takhle obvykle přepíná protože se mi to nějak nepozdává. Díky :)
Když to přepneš, tak by se měla snížit hlasitost, moc nechápu účel toho, ale zničit tim asi nic nemůžeš... zkus a napiš, co to udělalo :wink:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Pe

Příspěvek od Pe »

pokud to přepnu tak se hlasitost sníží a dá se z toho dřív dostat takový ten správný "vytavený" zvuk..asi bych se měl spíš zeptat toho člověka co ten zesík stavěl...ale kontakt na něj nemám :)
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Pe píše:pokud to přepnu tak se hlasitost sníží a dá se z toho dřív dostat takový ten správný "vytavený" zvuk..asi bych se měl spíš zeptat toho člověka co ten zesík stavěl...ale kontakt na něj nemám :)
Jo, tak to bude asi ono, to dává smysl, je to kvůli zkreslení na koncovym stupni, kvůli tomu si dost lidí kupuje lampáče- správnej vintage zvuk :wink:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

taky mam kopii JCM800, ale jeste nemam box.....

Jinak presne tak bych to delal i ja. De tam o to ze ze lampa nejlip kresli pri velkym vybuzeni, tzn kdyz mas volume naco nejvic. takze kdyz prepnes na 50W tak vyuzijes jen 2 koncovy EL34, ktery aby hrali stejne jako 4 musi byt vic vyzhavenya tim udelaj ten peknej zvuk no a kdyz das 16ohmovej boc do diry na 8ohmovej tak taky snizis hlasitost a neprijdes o vybuzeni. Takze by to mel byt teplejsi vybuzenej zvuk pri nizsi hlasitosti.

Ja bych ti doporucil to mit tak aby volume bylo naco NEJVIC (takze hodne vybuzeny lampy). Pokud nemuzes delat velkej bordel tak prepnuto na 50W a box do 8ohmovy diry, pokud muzes delat veci bordel tak repro do 16ohmovy diry, pokud chces tim nazvucit sal tak repro do 16ohmovy diry a prepnout na 100W..... proste ale ucine

Uz se tesim az bude box!!!!!!!!!!

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Pe píše:pokud to přepnu tak se hlasitost sníží a dá se z toho dřív dostat takový ten správný "vytavený" zvuk..asi bych se měl spíš zeptat toho člověka co ten zesík stavěl...ale kontakt na něj nemám :)
co vim tak ten prepinac 100/50W je typickej pro rozdally. Ja mam taky prepinac a je to rozdall (nejspis +- viz tema "Poznate autora mi hlavy?")
Pokud se chces ale zeptat jen na toto tak muzu potvrdit ze to bylo prave kvuli tomu vybuzeni koncovych lamp (jak sem psal vise a jak psal take Little.Sick.Fish. Projevuje se to presne tim jaks popisoval...

Mimo tema.. Jakej pouzivas box?

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Pe

box

Příspěvek od Pe »

Box mám ESH 4x12 reproduktory Celestion 30 Vintage...a hraje to cele docela pěkně....taky je ale důležité si první pohrát s korekcema protože 800 je dost jednoduchá tak tam není tolik moc variant...někde jsem četl že se prodávají nějaké powerbocky které umožnují abys otočil volume pořadně dorava a tuhle krabičku zaředil mezi reproduktor a zesilovač....bude to mít ten správný naplno vybuzený zvuk aniž bych ohluchnul...ale nikde jsem to ještě neviděl... :)
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

otom slysim poprvy... Jinak JCM800 proste nema takovej gain. Je pravda ze jednoducha, oto vernejsi ma zvuk. Korekce sou zaklad...

karbo

re

Příspěvek od karbo »

2rasta_blasta: musis se jeste hodne ucit :-)

Rika se tomu power brake a funguje to presne jak rika Pe.

http://www.marshallamps.com/product.asp ... Code=PB100

Prepinac vykonu je na kazdym lepsim aparatu. Nektery Mesy maj dokonce prepinac vic nez 2 vykonu... http://eshop.kytary.cz/MESA-BOOGIE-ROAD ... Boogie:3:0
Na valvekingovi to jde menit plynule knoflikem. Takze zadnej zazrak od pana Rozdalovskeho...
BTW. U JCM800 nejde o gain, ale koule. Ale to dneska vsichni bohuzel dohanej jinde...
Squier by Fender Telecaster 82
ZOOM G2.1u
Peavey Valveking 100 head
Marshall jcm900 lead 1960 box
Fender 0.11
Trsátka 1.5
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

ucit se mam opravdu hodne. Na tvym miste bych si s tou impedanci nehral a vzizil 16 ovej box proste do 16ohmovyho vystupu......

raio

Příspěvek od raio »

Co .. kdyz na 50W hodim vic nez Z=8 Ohm ?
(je jasny ze mene nemuzu, nespis bych neco poskodil ) /r
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“