Stagg-nové snímače ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Stagg-nové snímače ?

Příspěvek od Nero »

Flajtr píše: Já si o týhle věci myslím, že pokud ta kytara má slušnej základ jako dobrej krk, pražce a sama o sobě je celkem v poho, tak má cenu investovat do snímačů RM, ještě líp bazarových, žádný EMG bych nikam nerval, protože to u staggu nema cenu.
Důvod? Naopak - u levné kytary ty snímače udělají ještě větší rozdíl ve zvuku, než u drahé (protože se u ní víc na zvuku podílí snímače, tělo méně). Proto nacpáním EMG může udělat jen dobře, pokud je ten nástroj jinak OK. Navíc vždy je může vyndat a dát je do své další kytary nebo je prodat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

marvel píše:Já praveže hraju praticky jenom metálek mam tu krabičku metal zona a asi je teda koupim. Ladění bych řek že drží pekně a to hraju prevazne na Drop C, zas tolik se v tom ale nevyznám, protože je to praticky jedina kytara kterou sem měl v ruce :)
Hodim vam sem jednu neupravovanou starší nahravku, nejsem teda zadnej virtuoz, ale snad aspon trochu posoudite jestli ta kytara ma cenu... :D

Kód: Vybrat vše

http://www.edisk.cz/stahni/13452/Untitled__4_.wma_1.79MB.html
Tak jsem si to zběžně projel...A myslím, že ty nové snímače ti asi dost pomohou. Teda nevím přes cos to nahrával, ale kvalita zvuku je dost hrozná. Když to hraje na clean tak ještě v klidu, ale ten bzukot to je děs. Takže rozhodně nové snímače...ještě dotaz jak jsi to nahrával a hlavně přes jaké kombo?
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Elkesar píše:
marvel píše:Já praveže hraju praticky jenom metálek mam tu krabičku metal zona a asi je teda koupim. Ladění bych řek že drží pekně a to hraju prevazne na Drop C, zas tolik se v tom ale nevyznám, protože je to praticky jedina kytara kterou sem měl v ruce :)
Hodim vam sem jednu neupravovanou starší nahravku, nejsem teda zadnej virtuoz, ale snad aspon trochu posoudite jestli ta kytara ma cenu... :D

Kód: Vybrat vše

http://www.edisk.cz/stahni/13452/Untitled__4_.wma_1.79MB.html
Tak jsem si to zběžně projel...A myslím, že ty nové snímače ti asi dost pomohou. Teda nevím přes cos to nahrával, ale kvalita zvuku je dost hrozná. Když to hraje na clean tak ještě v klidu, ale ten bzukot to je děs. Takže rozhodně nové snímače...ještě dotaz jak jsi to nahrával a hlavně přes jaké kombo?
Protože když máš blbé kombo, nezachrání tě ani ty nejlepší snímače....
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Disasterpiece »

Prodej kytaru a kup si neco lepsiho na co nebude skoda narvat nejakej poradnej snimac.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Disasterpiece píše:Prodej kytaru a kup si neco lepsiho na co nebude skoda narvat nejakej poradnej snimac.
Proč škoda? Těm snímačům se nic nestane, nebo myslíš že se nakazí staggovitostí? :wink:
marvel

Příspěvek od marvel »

Moje kombo prisluší kompletu ze staggu takže celkem suck. Ale to uz je jen otazka casu kdy koupim kombo ale kdyz uz tak snad začím tou kytarou resp. snimačema ne... samozrejmně ze druhe co budu kupovat je nove kombo...
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

Aha tak bejt tebou tak se nejdriv zamerim na lepsi kombo a az potom snimace a kytaru.Kombo dela vetsi % zvuku nez kytara snimace.

@Woro no podle me moc nema smysl rvat do kytary za 3.5k snimac za 3.5k.
To je jako nacpat do Vectry r.99 350k najeto (benzin) novou prevodovku a doufat ze to vydrzi o 20k vic :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Disasterpiece píše:Aha tak bejt tebou tak se nejdriv zamerim na lepsi kombo a az potom snimace a kytaru.Kombo dela vetsi % zvuku nez kytara snimace.
+1
To kombo zahodit a koupit slušné, bude to znít o 200% líp.
Disasterpiece píše:@Woro no podle me moc nema smysl rvat do kytary za 3.5k snimac za 3.5k.
To je jako nacpat do Vectry r.99 350k najeto (benzin) novou prevodovku a doufat ze to vydrzi o 20k vic :)
Takhle blbý přirovnání jsem dlouho neviděl :wink: Srovnávat výkon a výdrž se zvukem... :roll: :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Nero píše:
Flajtr píše: Já si o týhle věci myslím, že pokud ta kytara má slušnej základ jako dobrej krk, pražce a sama o sobě je celkem v poho, tak má cenu investovat do snímačů RM, ještě líp bazarových, žádný EMG bych nikam nerval, protože to u staggu nema cenu.
Důvod? Naopak - u levné kytary ty snímače udělají ještě větší rozdíl ve zvuku, než u drahé (protože se u ní víc na zvuku podílí snímače, tělo méně). Proto nacpáním EMG může udělat jen dobře, pokud je ten nástroj jinak OK. Navíc vždy je může vyndat a dát je do své další kytary nebo je prodat.
Já jsem taky napsal, že pokud má v pohodě kytaru jako takovou tak ať si ji upraví určitě máš pravdu s tím, že na levným šmejdu dobrej snímač udělá víc "muziky", ale na druhou stranu si myslím, že by stačilo investovat třeba do RM, nebo něčeho bazarovýho, protože by to stačilo a zadruhý nějaký velký investice do starých nebo šmejdských věcí se ve výsledku vůbec nevyplatí, to je moje zkušenost jak s přestavbou kytary, tak s renovací motorky a mám za sebou už víc takových akcí. Nutno říct, že jsem si vše dělal sám a tudíž nevyhazoval další peníze za ostatní služby...Tohle si prostě myslím :wink:
Disasterpiece
Kontaktovat uživatele:

woro90-1 píše:
Disasterpiece píše:Aha tak bejt tebou tak se nejdriv zamerim na lepsi kombo a az potom snimace a kytaru.Kombo dela vetsi % zvuku nez kytara snimace.
+1
To kombo zahodit a koupit slušné, bude to znít o 200% líp.
Disasterpiece píše:@Woro no podle me moc nema smysl rvat do kytary za 3.5k snimac za 3.5k.
Takhle blbý přirovnání jsem dlouho neviděl :wink: Srovnávat výkon a výdrž se zvukem... :roll: :D
To neni blby prirovnavani jen si to pochopil jinak, zakladni myslenka byla ze nema cenu do sracky davat neco lepsiho.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Disasterpiece píše:To neni blby prirovnavani jen si to pochopil jinak, zakladni myslenka byla ze nema cenu do sracky davat neco lepsiho.
Pokud je výsledek lepší než neupravovaná věc za stejnou cenu, rozhodně to smysl má.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Flajtr píše: Já jsem taky napsal, že pokud má v pohodě kytaru jako takovou tak ať si ji upraví určitě máš pravdu s tím, že na levným šmejdu dobrej snímač udělá víc "muziky", ale na druhou stranu si myslím, že by stačilo investovat třeba do RM, nebo něčeho bazarovýho, protože by to stačilo a zadruhý nějaký velký investice do starých nebo šmejdských věcí se ve výsledku vůbec nevyplatí, to je moje zkušenost jak s přestavbou kytary, tak s renovací motorky a mám za sebou už víc takových akcí. Nutno říct, že jsem si vše dělal sám a tudíž nevyhazoval další peníze za ostatní služby...Tohle si prostě myslím :wink:
Když chce ale zvuk EMG, tak s RM asi moc spokojený nebude. A o to tu jde hlavně...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
marvel

Příspěvek od marvel »

btw. ještě abych si vyjasnil mě stačí ten snímač jeden ne ? a vyměnil bych ho vlastně z aty humberjackery...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jestli tobě stačí jeden snímač, tak si tam nech jen jeden, to záleží na tobě. Nicméně nedoporučuju tam nechávat jeden pasivní a přidat jeden aktivní, pak to většinou nehraje.

PetrPeter 1975 - 2008
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

jasně,plácni tam ty EMGčka, dřevo nědělá na zvuku tolik co snímače & apec

a ted do mě :twisted: :twisted:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Je to tak...u čistýho kanálu a jemných snímačích jsou ale sakra rozdíly !
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

souhlasim ,jinak jestli používá zkreslený kanál,platí to co sem napsal nad tebou :mrgreen:
marvel

Příspěvek od marvel »

A ty jedny mi tedy stačí ? I ted hraju vicemene na tech HB, akorad ty sola bych měl asi slabší co...
Nero: takze ty single coil co tam mam stym EMG nepovalí jo ? nemyslim treba společně ale kdybych přepl čistě na ně...
petrvach

Příspěvek od petrvach »

Hele pokud ses opravdu rozhodl pro EMG tak pasivni+activní jsou nahovno chtěl jsem to taky tak kdysi a když mi kámoš ukázal jak to má, aby to opravdu nějak fungovalo tak si z kejtry udělal 2 výstupy a pak to na podlaze něčim přepínal.
EDIT: ještě mám takovej dotaz kdo by si z vás dal na stagga EMG? Já ne. (nic proti EMG, nebo někomu kdo tam ty EMG má)
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

petrvach píše:EDIT: ještě mám takovej dotaz kdo by si z vás dal na stagga EMG?
Já jo. Kdybych měl EMG rád. Ale nemám.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“