Kytary LAG

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytary LAG

Příspěvek od Atkins »

Taky mne to pobavilo ale nejen u posluchačů ale i u těch hrajících. On udělá srovnaní 335ky s DOTem a pak to postne na tubu, která z 99 procent zmrší zvuk - smutné.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Souhlasím,ta kytara ve skutečnosti hraje asi tak 10 krát líp,zvuk je opravdu zmršený nekvalitní nahrávkou.To přirovnání ke kanálu mě pobavilo.Ovšem nutno podotknout,že některá videa na Youtubu mají docela solidní zvuk.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud jde někomu o zvuk, je tuba naprosto nevhodná, nejlepší je udělat kvalitní mp3 a pověsit na kterýkoli free fileserver. Jenomže jak to tak sleduji, v dnešní multimediání době jde lidem spíše o ten obrázek a na zvukovou část se dost kašle.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Tak jsem si dnes v Muzikeru vyzkoušel LAG 300J a musím říct, že mě teda uchvátila úplně neskutečně. Akustiku už mám Washburn D10SB a jsem s ní nadmíru spokojený, ale sháním nějakou hodně slušnou elektroakustiku a LAG 300JCE by byl úplně ideální volba pro mě, protože mi sedla zvukově i provedením naprosto okamžitě (třeba vytoužený Taylor 210e mi nesedl ani trochu :cry: ).
Bohužel jsem zjistil, že 300JCE se sehnat nedá a novější 4S300JCE už je opravdu o hodně dražší, aniž by něco podstatného přinášela. Nemáte někdo tip, kde sehnat původní 300JCE kolem 8000?
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Darth Maul

Příspěvek od Darth Maul »

Tak kytara je doma, ale mám malý dotaz na vás, co ji máte - jak vám svítí ta kontrolka BATT. na obvládacím panelu elektriky? Podle mě by měla svítit jako indikace stavu baterie, nebo ještě možná při zapojeném jacku do kytary. Každopádně mně svítí jak se jí zachce a protože nemám manuál, netuším, zda je to tak správně... :roll:
BaCH Les Paul, snímače Gibson 490R/498T
Squier Affinity Stratocaster
Jay Turser Precision Bass
Bugera V5 + EHX Metal Muff
Line 6 POD Studio UX2 + ADAM Audio A3X + Sennheiser HD 555
Washburn D10SB
Mikihak

Příspěvek od Mikihak »

Ahoj,

nemáš náhodou ten nástroj ještě na prodej.

Míra, Litomyšl
natom

Příspěvek od natom »

Užasné, ale také rozporuplné kytary. První LAG 300D jsem musel vrátit, protože neladila. Tak jsem na tuhle značku zanevřel. Obešel jsem pár obchodů a v téhle cenové kategorii jsem prostě neobjevil nic co by se LAGu zvukově vyrovnalo. Taky jsem se dozvěděl, že se k nám vozí ze Slovenska, kde je distributor i pro ČR a zkusil se poohlédnout i tam.
Nakonec jsem našel malé hudebniny pana Juračky (www.hudobninysastin.sk) nedaleko za hranicemi - necelá hodina z Brna po dálnici. Nabídnul mi, že zajede do skladu do Bratislavy a vybere mi z více kusů. Prý měli posledních 10 a jen 2(!) z toho byly OK. Jinak křivé krky, pražce atd. Jen ten zvuk u všech perfektní. Společně jsme se divili, jak u tak dobře znějících kytar můžou takovým způsobem mršit krky. Musím se pochlubit i cenou, 250 EUR, po přepočtu 6 400 Kč :)
Takže moje rada nenechat se hned ošálit nádherným zvukem, ale vždy pořádně zkontrolovat krk a ladění. Pro ty, co si netroufají sami jako já, tak si nechat od někoho zkušeného poradit. Pak se to vyplatí. A pozor na některé obchodníky, kteří jak zpozorují, že se úplně neorientujete, snaží se vám kytaru za každou cenu natlačit s tím, že je to normální, kolik centů promáčknou, že to je tak u všech kytar atd.
Teď jsem rád, že jsem to nevzdal, mám bezvadně udělanou kytaru, se super zvukem a za dobrou cenu. Ale nervy to byly...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Člověk při těch cenách musí čekat nedostatky, je to zcela logické...
macantini

Příspěvek od macantini »

Ahoj všichni
Naprosto souhlasím s příspěvky kolegů.Lagy mají jedinečný zvuk,ale to zpracování začíná pokulhávat.
K nám do obchodu je bereme asi dva roky a s kvalitou to jde od desíti k pěti.Ještě dnes si pamatuju ty první kusy,které jsem vybalil z krabice,naladil a mohl je hned předat zákazníkovi.Z posledních pěti kusů nebyl ani jeden v pořádku.Dvě z nich se mi podařilo asi po třech hodinách seřídit,ale ten zbytek jsme museli vrátit.Zvuk byl standartně vynikající,ale furt to někde drnčelo.Takovou kytaru bych se styděl někomu nabídnout.Taky nechápu,že když už dokážou vyrobit takhle dobře hrající nástroj za rozumnou cenu,proč to nemají dotažené až do konce.Jinak abych to trochu odlehčil.Dnes jsem viděl katalog Lag na rok 2010 a jsou tam velice zajímavé kousky.Hlavně aby zlepšili to zpracování a zůstaly stejné ceny a zvuk.

Mějte se fajn
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
miraslozil

Já bych řekl,že je to tím,že po těchto kytarách rapidně vzrostla poptávka a podle mě to začali mastit na kvantitu,což je velká škoda,protože to byly opravdu výjímečné kytary.
macantini

Příspěvek od macantini »

Ahoj Miro
Už jsem o tom taky přemýšlel.Dá se říct že firmě Lag se podařil husarský kousek.Během dvou let se zabydlela na českém trhu s kytarami,ktere tu nikdo neznal.Zkrátka a dobře.Rozčeřila klidné vody malého českého rybníku výborným zvukem a nízkou cenou.Jejich řada 300(podle mě nejlepší) měla zváděcí cenu 6 490 kč.Dnes stojí kolem 9 000 kč.Dnes jsme o tom vedli diskusi s mým šéfem a je možné,že ta slovenská firma která má pro ně výhradní zastoupení i u nás v ČR chtěla vydělat a nakoupila od nich kytary B-kvality,které se jim teď z 80. procent vrací na reklamaci.Po rozhovoru s jejich dealerem jsem se dozvěděl,že kytary jim z Francie chodí asi jen dvakrát,nebo třikrát za rok.Což by i odpovídalo,protože celá poslední serie v roce 2009 byla v pořádku.Až s tou letošní jsou takové problémy.Jestli je to pravda můžeme jen polemizovat,protože to ti nikdo nepřizná.
Furch S 23 SF
Furch OM 33 SR
Furch Yellow Plus CP 9 strings
Taylor Baby BT 1
Hughes and Kettner era 1
miraslozil

Já jsem měl model 300 JCE a vše bylo ok,ta kytara měla jedinečný zvuk a zpracování.Možná to tak bude,jak jsi psal s tou B kvalitou,ale za ty prachy :?:
stružin

Příspěvek od stružin »

Nero píše:
subroofer píše:Mám na prodej pár měsíců starou LAG 4S 300JCE - jumbo se studio LAG preampem, cedr. Struny Elixir, hraje skvělě, vy\bíraná ze tří kusů, ale chtěl bych raději smrk dreadnought (stavající model se mi sytlově nehodí). Záruka asi 20 měsíců. Na ceně se domluvíme.
Na první stránce fóra poměrně dole je sekce Tržiště. Hoď svůj inzerát tam.

Máš ještě na prodej svoji kytaru (LAG 4S 300JCE)? Pokud ano, dej prosím vědět, měl bych vážný zájem.

Díky
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Dnes jsem měl možnost vyzkoušet 3 kusy z nové řady Tramontane, konkrétně:
Tramontane T100DCE - Dreadnought Cutaway Electric - cena 9800 Kč,- velice pěkný zvuk a dobrá elektronika
Tramontane T200DCE - Dreadnought Cutaway Electric - cena 10300Kč,- nádherný zvuk, a krásně hlasitá, řekl bych že nej kytara co jsem kdy držel v ruce, elektronika perfektní
Tramontane T66DCE - Dreadnought Cutaway Electric- cena 5000 Kč,- na to že má přední stranu smrkovou překližku hrála dobře

Všechny byly pěkně zpracované, měli rovné krky, akorát hmatník nad přední deskou byl u všech modelů takový oloupaný, ale nic strašného, ale všechny modely měly vyboulenou přední desku nad hmatníkem, což mě trochu zarazilo, ale prodavač říkal že pokud se to nehne tak je to v pohodě.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
Mandolína FENDER - FM-52E
Amati klarinet a tenor saxofon
stružin

Příspěvek od stružin »

Můžu se zeptat ve kterých městech LAGy prodávají, kde si je můžu vyzkoušet a mohli by jste mi prosím napsat i konkrétní prodejny?

díky
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

stružin

Příspěvek od stružin »

...takže jenom Praha nebo Bratislava...no nevadí...

díky
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Ještě v Olomouci ci je objednají na vyzkoušení www.audioworks.cz ale sem když nějaká přijde tak hned zmizí, protože to jsou fakt super kytary, já čekám na jumbo z řady tramontane 200 a dodávají i kufry LAG ale zatím to neměli a vše je objednané. Akorát mě trápí ta přední deska.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
stružin

Příspěvek od stružin »

Tramontane T200DCE - Dreadnought Cutaway Electric - cena 10300Kč,- nádherný zvuk, a krásně hlasitá, řekl bych že nej kytara co jsem kdy držel v ruce, elektronika perfektní

...a mohl bych se zeptat s čím konkrétně jsi porovnával (na co všechno jsi už hrál)?...protože vážně o T200DCE uvažuji, tak abych měl nějaké srovnání...
CZEchito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZEchito »

Takže:
1) s tou tramontane 100DCE která byla o 500 levnější a hrála úplně jinak, je totiž hodně lakovaná což si myslím že brzdí ten zvuk
2) Walden Sitka/Palisandr 9800Kč
3) Crafter GAE ... Cedr/Mahagon stála 11500Kč neměla zvuk
4)Seagull řada Original (S6) Cedr/Divoká třešeň 9500Kč ty seagully mi nezněj, hrál hrozně
5)Furch OM 40 CM Cedr/Mahagon 9800Kč hrály poměrně vyrovnaně, ale LAG měl ten zvuk o trochu lepší, navíc víme jak je to s kvalitou Furch, ten který jsm zkoušel přišel z opravy s přední deskou
6)IBANEZ AW 85ECE Cedr/Ořech 10200Kč Ibanez hrála potichu, zadušeně
7)Cort Parkwood 500 Smrk/Palisandr 9200Kč ten hrál moc pěkně, časem by se rozehrál, ale nebyl tak hlasitý

A samozřejmě spousta levnějších kytar, ty co jsem napsal měli na prodejně, takže pokud na toho LAGA máš, tak bych do něj šel, ale toho co budeš zkoušet ty může hrát úplně jinak.
Walden G740CE
Harley Benton HBAC-80
Footswitch

CORT EARTH70 NS
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“