rm pickups do epiphone sg
Pravidla fóra
rm pickups do epiphone sg
ahoj,
rád bych vyměnil snímače ve svém eSGéčku.
vůbec si ale nevím rady s výběrem: nemám jiné požadavky, než aby nově osazená kytara zněla lépe, čistěji, barevněji a tepleji. rád hraju hudbu takový lehčí jazzík, blues, hudbu šedesátých let nebo třeba takové to britské indie
a byla by blbost kupovat do SG single coil snímač? humbucker ke kobyle a single ke krku?
děkuju
ondra
rád bych vyměnil snímače ve svém eSGéčku.
vůbec si ale nevím rady s výběrem: nemám jiné požadavky, než aby nově osazená kytara zněla lépe, čistěji, barevněji a tepleji. rád hraju hudbu takový lehčí jazzík, blues, hudbu šedesátých let nebo třeba takové to britské indie
a byla by blbost kupovat do SG single coil snímač? humbucker ke kobyle a single ke krku?
děkuju
ondra
Re: rm pickups do epiphone sg
Já bych tam dal klidně 2 singly, na tu tvou hudbu by se dle mě hodily, ale volil bych snímače typu P90, což jsou singly velké jak humbuckery, ale mají i o něco "tlustší tón" než třeba fenderovské snímače, nebo klasické singly.
P90 tuším nejsou stejného rozměru jak HB,
Seymour Duncan (tuším, že je to ono) vyrábí ,,P90" Phat Cat, který je dělán tak, aby tam seděl.
Seymour Duncan (tuším, že je to ono) vyrábí ,,P90" Phat Cat, který je dělán tak, aby tam seděl.
No ono máš pravdu, že nejsou stejného rozměru...to jsem se upsal, ale vyrábí se i P90 v těch velikostech. Aji Macho z RM tuším, pak ty Seymour a já myslím, že těch výrobců bude víc.
Myslim si že P90 bude ideální, pokud chceš jen od rm tak RP 94 bych řekl http://www.rmpickups.cz/others.html
Fender statocaster(EMG 81,S,S), Gibson studio lp---> ibanez ts9, vox buldog, crybaby dime from hell--->Orange rockereverb 50---> boss ch-1,cs-3, danelectro reel echo--->homemade box 1x12 celestion v30
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
dylonž: Kup si ke krku SD P-Rails, budeš mít tři v jednom a budeš příjemně překvapen.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
OT: O tom P-Rails vážně přemýšlím... Že bych ho hodil na strata, nebo LP časem...
Jéé já si ani nevšiml, že tazatel chce RM už od začátku, tak to máš docela kliku, na tvou hudbu si myslím, že se budou hodit perfektně a ty snímače jsou kvalitní, sám jeden mám a špica 
ten seymour duncan vypadá dobře, ale cenově už to je naneštěstí někde trošku jinde
do toho singlu tedy nejspíš půjdu, ale nedoporučili byste od RM pickups ještě jeden humbucker?
do toho singlu tedy nejspíš půjdu, ale nedoporučili byste od RM pickups ještě jeden humbucker?
S alnico Bridge nebo Bridge + chybu neuděláš, jde o to co by sis k té kobylce představoval, ale na blues-rock jsou tyhle supr, sám zkušenost nemám, ale slyšel jsem na ně jen dobré, vyhnul bych se Colorsoundu, ne že by byl špatný, ale plno lidem nevyhovuje, plno zas jo, takže tak...
nejlíp uděláš když se před samotnou objednávkou pana Macha zeptáš...je ochotnej a poradit umí, i když každej ví nejlíp sám co chce...nicméně měl jsem LP s P90kama a bylo to úžasný
i u kobylky je ta P90 tak úžasně ostrá...Ale jestli chceš humbucker tak se to dá pochopit 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Hehe, tak tohle úplně chápu. Chtěl jsem původně úplně jiný snímač než jak hraje ten ColorSound. Nicméně jeho čistý a lehce nakřáplý zvuk mě dostal a teď jsem za něj fakt rád. Na starý věci s vyloženě uřvaným zvukem nebo naopak pokud chci z toho fláku pseudomahagonu dostat čistý zvuk stratocastera, je hodně dobrej.Flajtr píše:vyhnul bych se Colorsoundu, ne že by byl špatný, ale plno lidem nevyhovuje, plno zas jo, takže tak...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Pozor ty RP 94 nejsou přesně stejně velké jako humbuckery! Jsou o trochu širší a delší může za to ten stříbrný rámeček. Já kvůli tomu musel brousit aby se tam vešel. Zvukově, ale doporučuju 
On je fakt dobrej, ale prostě někomu sedí a někomu ne, je dost charakteristickej a svůj. Ono kupovat snímače od Macha je střelba na slepo, člověk se musí řídit podle popisků, ale já si ho nemůžu vynachválit fakt !Bummer píše:Hehe, tak tohle úplně chápu. Chtěl jsem původně úplně jiný snímač než jak hraje ten ColorSound. Nicméně jeho čistý a lehce nakřáplý zvuk mě dostal a teď jsem za něj fakt rád. Na starý věci s vyloženě uřvaným zvukem nebo naopak pokud chci z toho fláku pseudomahagonu dostat čistý zvuk stratocastera, je hodně dobrej.Flajtr píše:vyhnul bych se Colorsoundu, ne že by byl špatný, ale plno lidem nevyhovuje, plno zas jo, takže tak...