Tím ale zahraješ maximálně sólo.Pikus píše:tak mě napadlo, co hrát tzv. dopadem?
Jaké snímače pro hraní prsty
Pravidla fóra
Re: Jaké snímače pro hraní prsty
no, to není zas tak úplně pravda... hrál jsem rozkladovou etudu a hrál jsem tam všechny prsty dopadem, krom palce.Jester píše:Tím ale zahraješ maximálně sólo.Pikus píše:tak mě napadlo, co hrát tzv. dopadem?
Tak to seš šikovnej. Já techniku dopadem prakticky neumím.Pikus píše: no, to není zas tak úplně pravda... hrál jsem rozkladovou etudu a hrál jsem tam všechny prsty dopadem, krom palce.
Já taky ne... ale ta etuda byla na hraní dopadem celkem lehká. Jinak, dej si na to bacha, protože jestli se to naučíš, je to dost návyková metodaJester píše:Tak to seš šikovnej. Já techniku dopadem prakticky neumím.Pikus píše: no, to není zas tak úplně pravda... hrál jsem rozkladovou etudu a hrál jsem tam všechny prsty dopadem, krom palce.
ale máš pravdu... nejde s tím hrát všechno. A dopad používám zejména u palce, ukázováčku a prostředníčku. Když je potřeba hrát i prsteníčkem (viz ta etuda, protože bylo otřeba udělat pěkně kulatej zvuk, což ti ten dopad ulehčí), tak to s trochou procvičení taky jakž takš zvládám
ale myslím, že už jsme OT
-
woro90-1
Nevím nevím, není náhodou obvyklejší rozklady hrát bez dopadu a dopad si šetřit na akcenty a zvýrazněné melodie?
ano, ale to je etuda zaměřená na rozklady dopadem... prostě byla napsaná tak, aby šla hrát i dopadem, byť to jě těžší... alespoň jsem se to trochu přiučil... samozřejmě dopad jiank používám pouze na akcenty a zvýraznění melodieworo90-1 píše:Nevím nevím, není náhodou obvyklejší rozklady hrát bez dopadu a dopad si šetřit na akcenty a zvýrazněné melodie?
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Na klasické kytaře se dopadam začíná, potom se přechází na hru bez dopadu. Na sóla se dá určitě použít, ale nezahraješ to tak rychle jako bez dopadu (alespoň já teda ne)
Díky za příspěvky lidi...
Dneska mi přišly Lace Hot Gold snímače a za chvilku je budu montovat do kytary, uvidíme jak to bude znít. Kdyžtak dám vědět jak hrajou (při hraní prsty) 
Squier Stratocaster® + 2x Lace Hot Gold + Hot Rails™ for Strat SHR-1
Make love, not war...
Make love, not war...