Samovolné pískání kytary...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Samovolné pískání kytary...

Příspěvek od Michalowic »

Zdravim..
Tak sem dneska asi po 3 tejdnech zas hral do svyho komba. No a vyskyt se malej problem, kdyz sem zapojil kytaru a zapnul efekt, tak aniz bych cokoliv delal tak strasne pistela...jako kdyz vazbi mikrofon. Ale myslim ze tohle vazbeni nebylo, protoze sem byl daleko od komba otocenej na druhou stranu. Uz fakt nevim cim by to mohlo bejt. Pouzivam efekt Boss DS-1 (zkresleni mam tak akorat), kytara Cort (starsi Strat), kombo Behringer...pls nenapada va cim by to mohlo bejt?
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mas zavoskovane snimace?
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

no je to vazba to mi dělá taky

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

wikxzen: Cozeto? :shock:

rasta: No ale me je divny ze to dela i kdyz se otocim. Jedinej zpusob jak tomu zabranit je, ze musim porad mit prsty na strunach... :(
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Michalowic píše:wikxzen: Cozeto? :shock:

rasta: No ale me je divny ze to dela i kdyz se otocim. Jedinej zpusob jak tomu zabranit je, ze musim porad mit prsty na strunach... :(
Kdyztak...
http://www.jimmylegs.com/pickups_wax_repotting.htm
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

eum...to sem nikdy nevidel...a moc se mi do toho teda nechce rozdelavat celou kytaru :(
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

slysel jsem o tom, zapustit snimace voskem a ony pak prestanou vydavat temer vsechen ruch. stalo se me neco podobnyho s kamosovym stratem. taky sem se dost divil co to je, ale ja byl blizko u svyho komba
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak dražší snímače to mají už od výroby. Ne přímo takhle voskem ale podobně. U těch levný se na to moc nehledí a tohle je možnost jak eliminovat různé vazby a pískání.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Michalowic píše:wikxzen: Cozeto? :shock:

normální vazba....

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Lukáš

rada

Příspěvek od Lukáš »

Může to být buď tím že máš opravdu nějaký levný snímače, jak už tady bylo řečeno, a je potřeba zavoskovat, a nebo tomu může dopomůct i to že tam máš moc velkej overdrive....zkus si na combu ubrat trochu gain, a pohrát si s ekvalizérem.......když jsem začínal, a hrál jsem na levnej nástroj, tak jsem to řešil tímhle způsobem.......
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

rasta: A myslis ze to muze takhle vazbit i kdyz sem fakt otocenej od komba a sem od nej dost daleko?

Lukas: Na kombu sem nastavovat zkousel...no jediny co pomohlo bylo ztlumit vejsky, ale to pak znelo jak kdyz hraju prez prinu :(
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mozna kabelem.....

Hle a to voskovani ..delali ste to nekdo...? nechci si zkurvyt snimace...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Michalovic: ano, muze to vazbit, i kdyz jsi otocenej. Dela to i na maly hlasitosti? Vyzkousej ruzny kombinace snimacu, muze to delat jen jeden a dalsi muzou byt v pohode.

Jinak kabel taky zkusit vymenit, primo ten by to delat nemel, ale kdyz bude chytat naky sumy a brumy, tak ti zvuk rozhodne nevylepsi... Laboruj :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Lukáš

Příspěvek od Lukáš »

jestli je aspoň ta kytara v pohodě, tak bych se vykašlal na voskování, a radši si rovnou koupil nějaký levnější snímače, pokud do toho nechceš investovat moc...co třeba R.M pickups? Vyřešíš dva problémy jednou ranou....dostaneš tak lepší zvuk, a bez pískání.....
Volo

Příspěvek od Volo »

[quote="Michalowic"]rasta: A myslis ze to muze takhle vazbit i kdyz sem fakt otocenej od komba a sem od nej dost daleko?

jo muze aji na 4 metry se mi to stavalo
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Michalowic píše:rasta: A myslis ze to muze takhle vazbit i kdyz sem fakt otocenej od komba a sem od nej dost daleko?

Lukas: Na kombu sem nastavovat zkousel...no jediny co pomohlo bylo ztlumit vejsky, ale to pak znelo jak kdyz hraju prez prinu :(
můžeš.. zvuk se odráží.. DS1 produkuje brum.. nebo spíš zesiluje ten ze snímačů de to do repráků a rezonancí se rozkmitaj struny který sou logicky na stený frekvenci a furt to zesiluje jelikož sesilovač zesiluje tíms e chvějou víc ty struny, de silnější signál tak zse víc zesílí a sme doma... zpětná vazba...

Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

liší se nějak tvorba vazby u AlNiCo a magnetických snímačů? myslím tím jestli třeba u magnetických nevzniká vazba snáz
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Tak dik za rady, nejvic rastovi, uvidim co se s tim da delat, zkusim kombo jakoby naklonit vic nahoru, aby to neslo primo do strun :wink:
milous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milous »

Lukáš píše:jestli je aspoň ta kytara v pohodě, tak bych se vykašlal na voskování, a radši si rovnou koupil nějaký levnější snímače, pokud do toho nechceš investovat moc...co třeba R.M pickups? Vyřešíš dva problémy jednou ranou....dostaneš tak lepší zvuk, a bez pískání.....
přesně tak ...(já vyřešil Sh-4)
Peawey studio pro 112 ***LANEY LV 300 H+ reproboxy QUAD ST 412a+b, +
FOKUS-H LP Yamaha R /SH -4+BOSS GT 8+BOSS RC 50
petrpeter
Odborník

Příspěvek od petrpeter »

Jestli jsou to snimace se silnym vystupem (velkou impedanci) budou chytat zpetnou vazbu snaz.... Ja si ted taky vymenil na RG bridge HB za Duncan se 17,5kohm vystupem, a musel jsem dat snimac tak 4-5mm od strun, jinak to zacalo chytat feedback kdykoliv jsem pustil struny i pri nizky hlasitosti..... Ale zas na druhou stranu, ta krasa pri solu, kdyz se s tonem pomazlis a nechas ho pekne ze sustainu prejit do vazby... :)

Jestli na tom Cortu mas jen singly, pak to muze byt i uvolneny vinuti ve snimaci, ktery se rozkmita - tak vznika ta vazba - proto se snimace zalivaji voskem, aby se vinuti ani nehlo a nedoslo k rozkmitu pri vetsi hlasitosti...
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“