Realtime zapis krzeva MIDI?
Pravidla fóra
- citizen.one
Realtime zapis krzeva MIDI?
Poridim jsem si MIDI kontroler a spokojenost, jen se nemuzu dostat k vysledku, pro ktery jsem si to cele kupoval - a to je primy zapis toho, co na kontroleru hraju, do MIDI souboru, popr jeste lepe primo do GuitarPro atp. Umi to nejaky program nebo i GuitarPro? Stacil by asi ten program, z MIDI souboru si to uz GP prechroupe, i kdyz idealni by bylo GP.
dik
dik
Re: Realtime zapis krzeva MIDI?
Guitar pro to umi, ale ten vstup je dost nepouzitelnej - hlavne kvuli rytmice. Kazdopadne nejjednodussi je podle me v jakymkoli DAWu nahrat MIDI stopu, pak pripadne kvantizovat a importovat do GP, tam urcite zadnej problem neni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nahrát do MIDI stopy. Popisem pro GR nemohu sloužit, ale obecně (čili aplikovatelné všude): vytvořit MIDI stopu, kam se budou zaznamenávat MIDI eventy z kontroleru, a pustit nahrávání.
P.
EDIT: Wohma mě předběhl
P.
EDIT: Wohma mě předběhl
- citizen.one
A nevis jak se to nahazuje? V Nastaveni mam primarni MIDI ten kontroler, ve slozce zvuk mam Aktivovany Midi Vstup, a ted nevim jak to rozjet, chci to alespon zkusit...Wohma píše:Guitar pro to umi, ale ten vstup je dost nepouzitelnej - hlavne kvuli rytmice. Kazdopadne nejjednodussi je podle me v jakymkoli DAWu nahrat MIDI stopu, pak pripadne kvantizovat a importovat do GP, tam urcite zadnej problem neni.
Ted snad vyslo guitarpro6, tak by alespon tam mohli udelat pokrok. Kazdopadne kontroler reaguje na vsechno, jen v GP se mi na jeho displayi vypisuje, ze pracuje s Cubase, coz asi nejni dvakrat idealni...
A ty mas u toho pusteny Cubase?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No, má v tom chlapec dost hokej
Doúporučuji, nejprve přečíst tohle:
klavesove-nastroje/clanek-vyuziti-midi- ... 17346.html
Pak něco málo o MIDI...
A, verze GP z tím faaakt nemá nic společného.
Doúporučuji, nejprve přečíst tohle:
klavesove-nastroje/clanek-vyuziti-midi- ... 17346.html
Pak něco málo o MIDI...
A, verze GP z tím faaakt nemá nic společného.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- citizen.one
pochopitelne nemam, cubase nemam vubecWohma píše:A ty mas u toho pusteny Cubase?
nerikam ze v tom nejak slapu, ale vsechno jsem se naucil pouzivat behem chvilky, jen tohle konkretne nejde...
No muze mit, v GP5ce je fakt ten realtime zapis dost spatne udelanej.Atkins píše:A, verze GP z tím faaakt nemá nic společného.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
nicmene to nersi proc mi to nejde?
Normalne bych predpokladal ze kdyz dam aktivovat MIDI IN, tak se mi to rozjede a zapisuje to, jenze me to vubec ten kontroler asi nebere, pri kazdym jinym programu se mi prekopou udaje na displayi kontroleru, tady porad blika to Cubase, coz je darebny
Normalne bych predpokladal ze kdyz dam aktivovat MIDI IN, tak se mi to rozjede a zapisuje to, jenze me to vubec ten kontroler asi nebere, pri kazdym jinym programu se mi prekopou udaje na displayi kontroleru, tady porad blika to Cubase, coz je darebny
A co to je za kontroler?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- citizen.one
Korg MicroKontrol, uz se mi podarilo rozbehnout zapis,ale realtime to teda neni, resp je, ale ne toho druhu kterej jsem si predstavoval, cekal jsem prave, ze si timhle usetrim zbytecny upravovani rytmiky a to se asi zatim nekona...kdyz nad tim tak uvazuju, tak kdyz si to zahraju do midi, tak to asi fakt bude nejsnazsi. Btw. existuje nejakej vicestopej zapisovac takhle?
potreboval bych si udelat nejlip aranze pro celou kapelu...
potreboval bych si udelat nejlip aranze pro celou kapelu...
Jako myslis softwarovy zapisovac? To by nemel byt problem zas pro skoro kterykoli DAW, staci na tech MIDI zarizenich spravne nastavit MIDI kanaly, aby ti to vse neslo do jednoho, v DAWu si udelat nekolik stop, nastavit zapis jen z danych kanalu a jedes. Alespon v Reaperu je to na par kliknuti, myslim, ze ve vetsine ostatnich podobne. Jinak pochopitelne to musis nejak poresit kabelove, bud pres MIDI thru na jednotlivych zarizenich (to je ale hodne divoky), nebo koupit nejaky vicevstupy MIDI rozhrani.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus