Jaké používáte trsátko???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké používáte trsátko???

Příspěvek od fundametalista »

Adamz Asah píše:Používám jedině Jim Dunlop Tortex 0.50 mm nebo 0.60 mm.
To musí hrozně pleskat, ne? :D Ale asi to s tim akorát člověk musí umět, já bych třeba s trsadlem pod milimetr nezahrál ani fň.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Pleská to dost, ale tak zesíleně to nejde téměř slyšet. A takový zvuk který já chcu z tvrdého trsátka nedostanu. A navíc bych s tím asi přelámal všechny struny. :D Páč do toho rád valím a k tomu se mi ty měkké hodí a má to ten správný tón. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S tvrdším trsátkem bys do toho nemusel tolik valit, a znělo by to stejně agresivně :wink: Ale tak proti gustu žádný dišputát...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Amid

Příspěvek od Amid »

Já naopak s měkkým nic nezahraju. Zvykl jsem si na tvrdší trsátko, u kterého si ještě pilníkem zašpičatím špičku.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pánové, jak dlouho vám tak vydrží trsátko? Začal jsem si teď kupovat ty Ibanez 1mm Sand Grip...
Obrázek
...a mají super zvuk, tvar a nekloužou, ale je hned po nich.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já všechny poztrácím, minimálně jednou týdně jedno ztratím. A to je co říct na to, že je ztrácím doma :-D
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

Bummer píše:Pánové, jak dlouho vám tak vydrží trsátko? Začal jsem si teď kupovat ty Ibanez 1mm...
Obrázek
Tak dlouho, dokud ho neztratim :) Ale jinak mi většinou vydrží hodně dlouho, používám 1.00 až 1.14 a zatím jsem žádný neohobloval tak, že by se už nedalo použít... Je ale fakt, že mi nevadí kulatá špička.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Bummer píše:Pánové, jak dlouho vám tak vydrží trsátko? Začal jsem si teď kupovat ty Ibanez 1mm Sand Grip...
Obrázek
Tyhle Ibanezy mám ted také nejraději jsou naprosto dokonalé, ale asi jsou z nějakého divného amteriálu neboť už mám taky po něm. V mém hudebním životě 2 trsátko které jsem ohobloval,ž e už se mi opravdu blbě hraje sním.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Amid

Příspěvek od Amid »

od té doby, co si tu špičku trsátka pravidelně zabrušuju, tak mi vydrží jedno klidně i měsíc, potom je tak malé že už musím použít jiné
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já aktuální pětici používám už víc jak půl roku a jsou to docela držáky.. akorát se strašně špiněj
...
...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Nero píše:S tvrdším trsátkem bys do toho nemusel tolik valit, a znělo by to stejně agresivně :wink: Ale tak proti gustu žádný dišputát...
Právě to ztratí ty pravé výšky a attack s tvrdším trsátkem. :)
Naposledy upravil(a) Adamz Asah dne 3.07.2010 11:39, celkem upraveno 1 x.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Amid

Příspěvek od Amid »

Moleek píše:Já aktuální pětici používám už víc jak půl roku a jsou to docela držáky.. akorát se strašně špiněj
P1010597.JPG
tak to mě po**er xD, to trsátko uprostřed dole :mrgreen:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Amid píše:
Moleek píše:Já aktuální pětici používám už víc jak půl roku a jsou to docela držáky.. akorát se strašně špiněj
P1010597.JPG
tak to mě po**er xD, to trsátko uprostřed dole :mrgreen:
Jo.. To jsem zrovna testoval novej nůž... ale neřek bys, jakej teď má attack :lol: A je dobrý na basu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Amid

Příspěvek od Amid »

to věřím, ale ten patvar :mrgreen: to je úplný ........
Naposledy upravil(a) Amid dne 18.09.2011 9:43, celkem upraveno 1 x.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já jednou zkoušel taky ořezat trsátko, ale tak jsem to zmrvil, že šlo rovnou do koše :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Wocass píše:Já jednou zkoušel taky ořezat trsátko, ale tak jsem to zmrvil, že šlo rovnou do koše :D
No co si budem povídat... V tom tržáku na pět trsátek je až vespod a vyndám ho, jen když brácha somruje něco na basu...

Amid: Co je olalkeom ? Google nepomoh

Amid

Příspěvek od Amid »

hele, to je moje specální slovo, na které jsem náhou přišel ve škole při vyplňování tajenky(slovo poskládané z písmen z nápovědy) :mrgreen: , v podstě nic nezanamená, akorát to použíám na srandovní věci, jelikož to slovo samo o sobě je docela směšné :lol:

BTW: šmirglák je taky docela dobrá pomůcka na úpravu trsátka akorát musíte použí ten jemný.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Adamz Asah píše:
Nero píše:S tvrdším trsátkem bys do toho nemusel tolik valit, a znělo by to stejně agresivně :wink: Ale tak proti gustu žádný dišputát...
Právě to ztratí ty pravé výšky a attack s tvrdším trsátkem. :)
No, to bych se hádal... Ale radši to nechám u toho, že záleží na konkrétním druhu trsátka, konkrétní technice hraní a konkrétních uších... :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

Bummer píše:Pánové, jak dlouho vám tak vydrží trsátko? Začal jsem si teď kupovat ty Ibanez 1mm Sand Grip...
dost záleží na technice :-)
znám lidi, co tu hudbu živej jenom pick-slidema =trsátko je jak prasátko
já používám Dunlopa Jazz III XL series a dovolim si trvdit, že mi vydrží, při mojí technice, do konce života :-P
a to jich mám dvacet :D
"You feel alright then you hear a music ring"
Amid

Příspěvek od Amid »

tím měkkým se nedá ani pořádně zahrát P.M. alternativem
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“