Jack samice - strat

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
fildak

Jack samice - strat

Příspěvek od fildak »

Zdravím,
jednoho dne jsem zjistil, že mi nějak přestala hrát kytara. Hrála o dost potišeji a tak nějak zahuhlaně, nejdřív jsem myslel, že problém bude v kombu, ale pozděj se ukázalo, že kombo je v pořádku. Tak jsem se vrtal v kytaře a zjistil jsem, že když odšroubuju tu kovovou samici, tak to hraje dobře. Tak jsem se chtěl zeptat, čím to je, že když samici oddělám, tak to hraje normálně, a když ji přišroubuju (nebo jenom přitlačím) na tělo, tak hraje špatně.
Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem mezi tělo a samici vložil tenkoé plastové podložky, přišrouboval jsem to a teď už je to zase v pohodě.

Ví teda někdo čím to může být? Nestalo se to někomu taky?
Díky :wink:

Obrázek
woro90

Re: Jack samice - strat

Příspěvek od woro90 »

Odchází ti jeden kablík k samici. Prostě je zlomený a když je volně, funguje celkem normálně, ale když se trochu ohne vlivem zatlačení samice dovnitř, kontakt se zmenší, očividně ti z kablíku vede jen jeden drátek. Normálně to z té samice odpájej, koneček ustřihni a ohol nový konec. Ten pak pořádně procínuj a připájej zpátky. Udělej to tak u obou kablíků a problém zmizí.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
fildak

Příspěvek od fildak »

dík moc, mrknu na to
blind boy of Alabama

Příspěvek od blind boy of Alabama »

sice nemám strat a neřeším stejný problém, ale samice mi dělá starosti taky...na samici vedou dva dráty je to tak? Já na ní mám přidělanej jen jeden, ten druhý se asi přetrhl nebo co, prostě to z ničeho nic začalo dělat rány, já to rozdělal a zjistil jsem, že se ten jeden drát někam ztratil....napájel bych to, ale moc nevím který to je...ještě mě napadlo že to bude stínění co je u toho drátu co tam ještě pořád drží, ale nevím, takže tedy jak to je a popřípadě jakou barvu by měl ten drát mít?
J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Jo je to stínění. Stínění připoj na objímku a kabel na kolík.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Měl bych jeden dotázek.
Mohl by mi někdo prosím napsat, jaký je rozdíl mezi MONO a STEREO výstupní zdířkou (tedy samicí) na kytaře jak se připojuje kabel, popřípadě jestli to nějak ovlivní zvuk?
Je to úplně dole, ty poslední dva výrobky. http://www.rmpickups.cz/accessories.html
Dík za odpověď
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Na normalni kytaru s klasickym zapojenim (pasivni snimace) ti staci mono samice.
Stereo se pouziva treba u aktivni elektroniky v kytare (zasunutim jacku zaroven zapnes baterku) nebo pro nejake speciality, treba piezosnimac v kobylce atd atd...
Hraju výhradně na šrot.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Díky za rychlou odpověď! :)
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Stereo je lepčí. Ten prostřední kontakt spoj na zem: spolehlivější. Máš zem vícenásobně
Demilich

Příspěvek od Demilich »

dalabo píše:Stereo je lepčí. Ten prostřední kontakt spoj na zem: spolehlivější. Máš zem vícenásobně
Jasně a bude to víc zemnit že? :lol: Nebo to jen bude hrát víc od podlahy? :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
dalabo

Příspěvek od dalabo »

U někoho bude spolehlivější kontakt a méně se bude jack viklat. U tebe to bude hrát více od podlahy: radši si zem v kytaře úplně odpoj.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“