Šroubovaný vs. lepený krk
Pravidla fóra
Šroubovaný vs. lepený krk
Zdra, chápu jaksi rozdíl mezi šroubem a lepidlem
Ale jaký je rozdíl ve zvuku? A dá se vůbec říct , který je kvalitnější, popř. který má lepší zvuk? Díky za příspěvky.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Re: Šroubovaný vs. lepený krk
Mam takovej dojem, ze uz se to tady resilo ...KIWI píše:Zdra, chápu jaksi rozdíl mezi šroubem a lepidlemAle jaký je rozdíl ve zvuku? A dá se vůbec říct , který je kvalitnější, popř. který má lepší zvuk? Díky za příspěvky.
Vážně? Tak to se omlouvám, to jsem uplně minul!
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
párkrát se tu už o tom mluvilo, ale v zásadě - ano, ovlivňujě to charakter zvuku a hlavně to ovlivňuje sustain...u lepeného tón déle vydrží (teda...mělo by to tak být, pokud to není zmetek
)
ale zase šroubovaný ti skýtá více prostoru když chceš vyjíždět do vyšších poloh, není tam ta patka. Měl jsem lepený krk (Bach Explorer) a teď mám šroubovaný (Cort EVL Z4) a 1. se mi zdá že mám na cortce větší sustain (ale to udělají i ty snímače a struny zkrz tělo) a 2.mám mnohem lepší přístup k vyšším polohám
ale zase šroubovaný ti skýtá více prostoru když chceš vyjíždět do vyšších poloh, není tam ta patka. Měl jsem lepený krk (Bach Explorer) a teď mám šroubovaný (Cort EVL Z4) a 1. se mi zdá že mám na cortce větší sustain (ale to udělají i ty snímače a struny zkrz tělo) a 2.mám mnohem lepší přístup k vyšším polohám
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
S tím sustainem máš pravdu, ale nevím jak u jiných kytar ale v mém případě jsem si pořídil Soloista právě kvuli přístupu k vyžším polohám.Dark Axel píše:párkrát se tu už o tom mluvilo, ale v zásadě - ano, ovlivňujě to charakter zvuku a hlavně to ovlivňuje sustain...u lepeného tón déle vydrží (teda...mělo by to tak být, pokud to není zmetek)
Měl jsem Kramera 22pr. a pěkně mě to sr... . Teď bez problémů.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Na své base která má na Gčku 23pražců se tam dostávám uplně v kloidu a bez sebemenších problémů, takže na to asi něco pravdy bude 
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
a já bych řekl že na lepeným se do vyšších poloh dostaneš líp.. jinak mám štrouby... 4...a kovovou destičku....ala fender....aji krak mám ala fener a ne standartně Ibanezkovskej.....vlastně mám fat strata s jinou hlavicí a ostřejším tělem s 1 tonovou clonou....no.....vážně toe dost strat......MEtalovka to moc není....spíš ten fender...vážně
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
ale to máš to místo se štoubama zkosený ne?? ne jak fendery prostě rovný....Dark Axel píše:já bych na té cortce mohl díky šroubovanému krku hrát tóny daleko za míste kde mi končí hmatník, myslím že i u další kytary (jednou) budu pokukovat po šroubovaném
a)
b)
já mám variantu A není to nikaj zkosený a přístup do vyšších poloh není moc dobrej...
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Ehm, tak teď sem zjistil že tam mám šrouby, takže bude asi šroubovanej.
Ale s tim hranim na vyšších polohách, to se tam dostanete tak často že vám to může při hře vadit když nemáte ten typ co preferujete? Já se teda většinou nedostanu přes 17. pražec tak to nějak nevnímám.
Jinak teď mě napadá - jak vám kytara ladí ve vyšších polohách při hraní akordů? Když držim třeba baré já nevim řekněme na čtrnáctym pražci, tak mi to třeba ladí dobře na Fka ale jakmile tam dám Béčko tak už to zas trochu neladí a vždycky musim dělat takovej ten kompromis. Je tohle normální, případně je to daný třeba cenou kytary takže drahý kytarky se s timhle už nepotýkaj? Nebo bych si měl koupit ladičku?
(Ale řek bych, že sluch mám celkem dobrej.)
Ale s tim hranim na vyšších polohách, to se tam dostanete tak často že vám to může při hře vadit když nemáte ten typ co preferujete? Já se teda většinou nedostanu přes 17. pražec tak to nějak nevnímám.
Jinak teď mě napadá - jak vám kytara ladí ve vyšších polohách při hraní akordů? Když držim třeba baré já nevim řekněme na čtrnáctym pražci, tak mi to třeba ladí dobře na Fka ale jakmile tam dám Béčko tak už to zas trochu neladí a vždycky musim dělat takovej ten kompromis. Je tohle normální, případně je to daný třeba cenou kytary takže drahý kytarky se s timhle už nepotýkaj? Nebo bych si měl koupit ladičku?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
já mám kejtru dost dole... dělá mi spíš problém basový struny ve vyšších polohách kdy normálně hraju malíčkem a pak oktávy když tahám kole toho 15 17 pražce tak už mi to vadí, ale jako nestěžuju si.... člověk se s tím musí umět poprat
Ja mam Tele Custom II a LP Standard od Epiphona a nevim. Zmeny sustainu nijak extreme nepozoruju ikdyz na epi je trosku delsi. A ve vyssich polochach na teleti taky moc bejt nemuzu jelikoz tam me ty srouby dost vadej. Na LP je to sice bez sroubu, ale zas tam neobejmu celej krk ve stoje tak se skoro nemuzu oprit palcem zezadu.
Kytara: Epi LP Standard, Squier Tele Custom II, Akustika Crafter, basa Stagg
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone
Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
Kombo: Marshall Valvestate vs102r, Danelectro Honeytone
Kabel planet waves, trsadla Dunlop Tortex 1,14, struny Dadarka 10
- LukyTukySpeky
podivej se na data chytráku, tenhle dotaz vznikl dva měsíce před tím co to petr sepsalLukyTukySpeky píše:http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=4755 proč myslíte, že to sem petrpeter psal? Jinak s tím sustainem to není tak úplné pravidlo, protože taky záleží na typu vedení strun, kobyle atd. , takže výsledky se mohou dost lišit...
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25