scalloping

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
biker_xx

Re: scalloping

Příspěvek od biker_xx »

Jasný, já to nijak časově netlačím, chtěl bych to jako druhou kytaru. Gibsona už mám, tak do budoucna k ní Fendera, takže není na to vůbec žádnej spěch.. ;-)
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
TakJakyhoMeZnas

Příspěvek od TakJakyhoMeZnas »

tak kamarád měl v ruce, a říkal, že se na to hraje krásně lehce. taky si to na kytaře dělá, tak jestli bude někdo stát o foto...
"You feel alright then you hear a music ring"
Andreee

Příspěvek od Andreee »

Heledte tak sem si to na svym staggocastrovi udelal taky od 10. prazce dal a mam z toho zvlastni pocit..
Cekal sem od toho musim rict vic. Mozna se na to vibratuje prijemnejc a leda pocit z toho ze sem volnej, ja kazdopadne zustavam u klasiky.

Hral sem na tom zatim tam cca 3 hodiny celkem, uz jen proto, ze se mi ta kytara zas tak casto do ruky nedostane a rozhodne tomu dam jeste spoustakrat sanci..
TakJakyhoMeZnas

to je jak pro koho.. bud se na to naučíš hrát nebo se na to vykašleš, je to jen o pohodlnosti a podle mě i rychlosti, ale to neznamená, že na scallopovanou kytaru se dá hrát jedine rychleji, nez na normální hmatník
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nedalo mi to a musím sem dát opačný extrém - Gibson fretless wonders. To jsou placaté pražce těsně nad hmatníkem. Takže se naopak dřeva dotýkáte furt. Než jsem přepražcovával LP, zbrousil jsem staré pražce skoro na nulu, a byl to bezvadný pocit, dotýkat se levou rukou dřeva a ne jen kovu. Zkuste to.
Obrázek
http://www.timeelect.com/lp-fretless.htm
woro90

Příspěvek od woro90 »

Já nemusím, mám čundršpanělku s šíleně malými a šíleně ohranými pražci :wink:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Tak sem dneska podvečer vzal rašpli, kulatej pilník a jemnej šmirglik a vyscallopoval si pražce na svojí jolaně jantar, která už není, skrze různé přestavby, k poznání od originálu, od 10. vejš. A řeknu vám...lahoda, velebnosti :-D
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

takhle prasit vintage nastroje :lol: hod sem fotku..
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

kmensik píše:Nedalo mi to a musím sem dát opačný extrém - Gibson fretless wonders. To jsou placaté pražce těsně nad hmatníkem. Takže se naopak dřeva dotýkáte furt. Než jsem přepražcovával LP, zbrousil jsem staré pražce skoro na nulu, a byl to bezvadný pocit, dotýkat se levou rukou dřeva a ne jen kovu. Zkuste to.

http://www.timeelect.com/lp-fretless.htm
no s takovyma nizkyma prazcema si tam ten scalloping udelas sam prstama za cas :D
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
TakJakyhoMeZnas

kmensik píše:Nedalo mi to a musím sem dát opačný extrém - Gibson fretless wonders. To jsou placaté pražce těsně nad hmatníkem. Takže se naopak dřeva dotýkáte furt. Než jsem přepražcovával LP, zbrousil jsem staré pražce skoro na nulu, a byl to bezvadný pocit, dotýkat se levou rukou dřeva a ne jen kovu. Zkuste to.
nedávno jsem hrál na kytaru se zbroušenejma pražcema nejak podobne... to nejde ani lehkej bend, to už je jak bezprazcova kytara, hruza...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Náhodou, bezpražcovka je boží - hrál jsem na nějakou zakázkovku, co měla jen na hmatníku nakreslené čáry jakože pražce pro orientaci. A byla to paráda... Úplně jiný feeling. Ale teda zůstanu u pražců 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Zdravim, co delate s mahagonovym hmatnikem po vybrouseni? Myslim cim ho napustit.. :)
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
Amid

Příspěvek od Amid »

aby to pro někoho nedopadlo takhle :lol:
Obrázek
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

Amid píše:aby to pro někoho nedopadlo takhle :lol:
To je tvoje práce, jo? :D
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Amid

Příspěvek od Amid »

naštěstí ne :lol:
Vilcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vilcek »

Tak dlatem to opravdu nedelam xDDD Jinak cim to teda napustit?
Kytary: Jackson DK2; Ibanez GSA
Aparát: Peavey ValveKing 112; Ibanez 15W
Efekty: Boss SD-1, LS-2; CryBaby Kirk Hammett signatre; Marshall EH-1; ladička PlanetWaves
Struny: Ernie Ball 9-10

http://www.youtube.com/user/Vilcekcovers
http://bandzone.cz/fan/vilcek
TakJakyhoMeZnas

tmavý hmatníky se po takovém zákroku nemoří... respektive stačí ten olej, co se používá na dřevěnej nábytek - já teda používám napoušťeč od ernie ballu, ale Papež (kytarář) tvrdí, že je napoušťeč na nábytek totéž.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Mjkl píše:To je vážně tak dobré že si to všeci děláte? :D jestli jo... tak to abych si koupil stagga na testování tuningu :twisted:
Pres celej hmatnik sem si to nedelal a ani bych nikdy nechtel..ale u poslednich par prazcu je to fakt good..pac kdyz vytahuju treba na 20 prazci tak tu vytahovanoiu strunu muzu lepe"podebrat" a tak me nesklouzne z prstu.jestli chapes co tim myslim
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Vilcek píše:Zdravim, co delate s mahagonovym hmatnikem po vybrouseni? Myslim cim ho napustit.. :)
Ty máš mahagonový hmatník? :shock:

:roll:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Ó Vaše jízlivosti :lol:

Ovšem poznámka více než trefná :!:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“