Struny

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

Jakou používáte tloušťku strun

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Struny

Příspěvek od Bummer »

Kinx: Už jsem to posilování taky vzdal. Na std. E je to prostě moc tlustý.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Kluci, co říkáte na tyhle struny?
http://www.audiotek.cz/product-26090-du ... e-icon-set
http://www.audiotek.cz/product-39935-gi ... -signature
Cena mě jaksi teď nežere, hlavně aby chvíli vydržely a nepraskaly.
PS: Hybridy mám chápat jako hodně tenké struny?
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

Sada hybridních strun obsahuje struny ze 2 různých sad, že dráty máš třeba z desítkový sady a motaný z jedenáctkový, třeba sada 10-52 je hybridní, sada 10-46 je standartní. Nebo takhle to aspoň chápu já 8)
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

speed8 píše:Kluci, co říkáte na tyhle struny?
http://www.audiotek.cz/product-26090-du ... e-icon-set
http://www.audiotek.cz/product-39935-gi ... -signature
Cena mě jaksi teď nežere, hlavně aby chvíli vydržely a nepraskaly.
PS: Hybridy mám chápat jako hodně tenké struny?
Ty gibsonky rozhodně ne. Kamarád si je onehdá koupil a bylo to opravdu dost mizerné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ja spis nechapu, proc struny signature, to radsi ty prachy navic vrazit do chlastu, ne? :D

Ja teda pouzivam na akustice desitky d'Addario (standard. ladeni), vlastne ted kecam, ty mi odesly (proste se rozbilo opredeni na Gckovy strune :shocked: a jelikoz to ruzne bzucelo, tak jsem tam pichnul gorcika).
Chtel bych nekdy zkusit neco tvrdsiho, treba 14 ve standardu :D - samozrejme ze ne na akustice, ta ma docela problemy s desitkama (a ja taky - dohmat na druhym prazci jeste ujde, pak uz je to moc vysoko, na 12 pres 0.7mm) ale az nekde na elektrice nebo poradny akustice (jestli na to nekdy budu mit prasule)
Hodně budem někde...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja beru struny jako spotrebni zbozi ktere musim tyden co tyden menit, neco co mi zvuk vpodstate nezlepsi (muze to zvuk a intonaci jen podelat kdyz je necham moc stare) a tak je zbytecne do toho vrazet extra castky, nejaky signature uz vubec :) to si opravdu radeji koupim neco k piti ;)
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Co se stane, když dám na elektrickou kytaru struny z akustiky? Teď mi ruplo Ečko a mám náhradní jen na akustiku....
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Jelikoz akusticky struny jsou temer nemagneticky, tak z toho poleze ponekud slabej signal.... kdyz das gain na max, tak to mozna slabe uslysis ;)
Hodně budem někde...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Blbost, hladký éčko mu bude hrát v podstatě stejně.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Pak prestavam verit na fyziku :D
Hodně budem někde...
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fundametalista »

Mno tak jestli tam nacpe nylonový éčko, tak vážně nic neuslyší, ani s vytočenym gainem na ultrabrutal metalovym aparátu :mrgreen: Ale jinak kovový éčko na akustiku a na elektriku jsou vesměs stejné...
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Co říkáte na tyhle struny? Za tu cenu bych je vzal aj 2x ale nevím, jak jsou na tom s kvalitou.
http://kytary.cz/axl-pg-910-l/HN104181/
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Saaakra, omlouvám se. Vyhledávač mi nenašel nadpis threadu.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Myslím, že na léto pořídím Elixíry (nebo jiné kvalitnější struny s "ochranou"). Jak je to vedro, tak jsem za týden zlikvidoval Dadarka tak, že říznout se o ně, tak je to jasná otrava krve.

Neví tu nějakej Plzeňák, kde je tam mají nejlevněji? U nás v Rokycanech to ani nebudu zkoušet, když chtěl za ty Dadarka 220,-.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Bummer píše:Myslím, že na léto pořídím Elixíry (nebo jiné kvalitnější struny s "ochranou").
Ono možná jsem blázen, ale já pečlivě po každém hraní otírám struny hadrem a zbavuju je usazeného potu a vydrží mi dost dlouho. Většinou jsou stále pěkné a novou sadu kupuju jen kuli tomu, že prostě prorezatí jádro a praskne. Zatím pokaždé ve zlomu v kamenu na kobilce, tam se to pořádně otírat nedá.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Já jedu na 10tky, ale docela koketuju s nápadem, že bych koupil 11tky, já ladím do normálního ladění, někdy celý o půl tónu dolů.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Wocass píše:
Bummer píše:Myslím, že na léto pořídím Elixíry (nebo jiné kvalitnější struny s "ochranou").
Ono možná jsem blázen, ale já pečlivě po každém hraní otírám struny hadrem a zbavuju je usazeného potu a vydrží mi dost dlouho. Většinou jsou stále pěkné a novou sadu kupuju jen kuli tomu, že prostě prorezatí jádro a praskne. Zatím pokaždé ve zlomu v kamenu na kobilce, tam se to pořádně otírat nedá.
Hehe, ne. Tohle vážně nepomáhá. Otírám taky, ale spíš kvůli špíně než potu. Mám ho dost agresivní. U nových strun mi stačí čtvrt hodiny už jsou zčernalé na nejčastěji používaných pražcích.

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No a zkoušel jsi třeba nějaké ty přípravdy na čištění či ochranu strun? Nebo je to taky k ničemu? Já stím moc zkušensoti nemám.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Wocass píše:No a zkoušel jsi třeba nějaké ty přípravdy na čištění či ochranu strun? Nebo je to taky k ničemu? Já stím moc zkušensoti nemám.
jj..spravne by se meli nektery pripravky pouzivat jeste pred hranim/samo ze i po...dost to pomaha
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“