Co se to se mnou děje?
Pravidla fóra
Co se to se mnou děje?
Stala se mi taková nepříjemná situace : Ze dne na den prostě neumím hrát na kytaru - tzn. najednou se strašně pletu v sólech co sem si dřív dával na pohodu, pletu sem tam nějaký akordy a dokonce už ZASE
nedomáčknu baréčka a to sem si myslel že mám už všechno za sebou. Nestalo se vám někomu něco podobnýho? A co jste proti tomu dělali? No chápu asi mi řeknete že je to další zbytečný téma a že ať cvičím a neotravuju ale já cvičím pořád stejně, na stejným místě na stejný židli a prostě to nejde. Jakto?
Kytary: Vintage V100TSB, Ashton D25 CEQ WRS, španělka
Kytarové kombo: Roland Cube 30x
Baskytara: Cort B5 OPN
Basové kombo: Gallien Krueger 400RB III
Multiefekt: Zoom G2.1Nu
Software: Ardour3, TuxGuitar, Calf-plugins, Hydrogen, Audacity
Re: Co se to se mnou děje?
HEKTOR píše:Stala se mi taková nepříjemná situace : Ze dne na den prostě neumím hrát na kytaru - tzn. najednou se strašně pletu v sólech co sem si dřív dával na pohodu, pletu sem tam nějaký akordy a dokonce už ZASEnedomáčknu baréčka a to sem si myslel že mám už všechno za sebou. Nestalo se vám někomu něco podobnýho? A co jste proti tomu dělali? No chápu asi mi řeknete že je to další zbytečný téma a že ať cvičím a neotravuju ale já cvičím pořád stejně, na stejným místě na stejný židli a prostě to nejde. Jakto?
Vcelku normální záležitost - sekne se to a ne a ne nahodit spadlej řemen.
Někdy pomůže to přervat přes závit - někdy je lepší si pár dní orazit a nelámat to - mně osobně pomáhala první varianta,ale která pomůže tobě,na to musíš přijít sám
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Dej si ne chvíli oraz. Kolik hodin denně cvičíš?:)HEKTOR píše:Stala se mi taková nepříjemná situace : Ze dne na den prostě neumím hrát na kytaru - tzn. najednou se strašně pletu v sólech co sem si dřív dával na pohodu, pletu sem tam nějaký akordy a dokonce už ZASEnedomáčknu baréčka a to sem si myslel že mám už všechno za sebou. Nestalo se vám někomu něco podobnýho? A co jste proti tomu dělali? No chápu asi mi řeknete že je to další zbytečný téma a že ať cvičím a neotravuju ale já cvičím pořád stejně, na stejným místě na stejný židli a prostě to nejde. Jakto?
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
To je různý dřív to byla průměrně půlhodina no a pak se to zvedlo na 1-2 ale stává se že cvičím i 4 nebo víc.
I když je pravda že před pár dnima sem cvičil opravdu hodně.
I když je pravda že před pár dnima sem cvičil opravdu hodně.
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle se mi taky stávalo, sicé až do takový míry, že bych nedomáčknul barréčka, ale voral sem to kde se dalo... A řešil jsem to tak, že jsem toho na chvíli nechal, někdy stačilo pár hodin, jindy pár dnů a pak to zase šlo a většinou i mnohem líp, než před tim "seknutím".
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Tak to se mám asi na co těšit
, ale přece si nemůžu na pár dní dát od hraní voraz úplně, minimálně tak 15-30 min bych snad cvičit měl ne? No ale je pravda že už mi to jde líp. Snad to zejtra bude už aspoň v normálu nebo lepší
.
Jo a myslíte si že je tohle všechno nadměrným cvičením? Něco jako kocovina? Aby se mi to už do budoucna nestávalo.
Jo a myslíte si že je tohle všechno nadměrným cvičením? Něco jako kocovina? Aby se mi to už do budoucna nestávalo.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hlavně se do toho nenuť, to je to nejhorší. Prostě na nějakou dobu, klidně pár dní, kytaru odlož.
A kdyby ses hudebně nudil, tak můžeš trénovat kopu jiných věcí - třeba rytmiku (stačí metronom, vlastní ruce a stehna plus trochu tvořivosti), rytmickou paměť (poslechni si nějaký rytmus, zkus si ho zapamatovat a vyťukat / vytleskat ho znovu) nebo třeba paměť melodickou (poslechni si třeba kus sóla, zkus si ho zapamatovat a přerboukat si ho). Kdybys tu kytaru nutně v ruce chtěl, můžeš na ní trénovat vše výše řečené, nebo třeba intonaci. Vymysli si interval, zahraj na kytaře základní tón, chytni se ho a zazpívej druhý tón z daného intervalu, nakonec si to ověř tím, že si to zahraješ i na té kytaře.
Nic z toho není přímo cvičením hraní, ale hodně ti to pomůže a posune tě to dál.
A kdyby ses hudebně nudil, tak můžeš trénovat kopu jiných věcí - třeba rytmiku (stačí metronom, vlastní ruce a stehna plus trochu tvořivosti), rytmickou paměť (poslechni si nějaký rytmus, zkus si ho zapamatovat a vyťukat / vytleskat ho znovu) nebo třeba paměť melodickou (poslechni si třeba kus sóla, zkus si ho zapamatovat a přerboukat si ho). Kdybys tu kytaru nutně v ruce chtěl, můžeš na ní trénovat vše výše řečené, nebo třeba intonaci. Vymysli si interval, zahraj na kytaře základní tón, chytni se ho a zazpívej druhý tón z daného intervalu, nakonec si to ověř tím, že si to zahraješ i na té kytaře.
Nic z toho není přímo cvičením hraní, ale hodně ti to pomůže a posune tě to dál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Užitečné rady...já se hudebně nudím docela často a ani nevím proč...tak aspoň budu mít co dělat 
- Nero
- Rádce
Člověk by se divil, jaké všechny způsoby cvičení pro kytaristy lze dělat bez kytary v ruce... Zajímavé je, že zrovna tyhle činnosti můžou člověka posunout v okamžicích, kdy nevíc co a jak, o hodně dál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Nebo třeba cvičit roztahování a nezávislost prstů
Nikdy u toho nevydržím... 
- Nero
- Rádce
Taky dobrá rada, na to jsem zapomněl, přestože si tím poslední dobou často krátím čas v tramvajích, autobusech, metrech a jiných dopravních prostředcích 
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Jak přesně to cvičíš?Teorge píše:Nebo třeba cvičit roztahování a nezávislost prstůNikdy u toho nevydržím...
Co třeba nějaký článek?Nero píše:Člověk by se divil, jaké všechny způsoby cvičení pro kytaristy lze dělat bez kytary v ruce... Zajímavé je, že zrovna tyhle činnosti můžou člověka posunout v okamžicích, kdy nevíc co a jak, o hodně dál.
- Nero
- Rádce
Teď mám rozpracovaný článek o aparátech, takže i kdybych měl o čem psát v tomto ohledu, tak by to muselo počkat. Hlavně by to asi na článek nevydalo...
Roztahování prstů - jendoduše pravačkou (palec a ukazovák) mačkej k sobě nebo naopak roztahuj od sebe dvojice prstů na levačce, prsty levačky tlač proti. Ale pozor - nepřehánět.
Nezávislost prstů - polož levačku na stul a zkus třeba zvedat střídavě dvojice malík+prostředník a prsteník+ukazovák. Pak bohatě na procvičování stačí mé oblíbené pohrávání si s tužkou mezi prsty, prsty se tím rozhýbou a uvolní.Wocass píše:Jak přesně to cvičíš?Teorge píše:Nebo třeba cvičit roztahování a nezávislost prstůNikdy u toho nevydržím...
Roztahování prstů - jendoduše pravačkou (palec a ukazovák) mačkej k sobě nebo naopak roztahuj od sebe dvojice prstů na levačce, prsty levačky tlač proti. Ale pozor - nepřehánět.
PetrPeter 1975 - 2008
-
Teorge
Např. odsunout ukazováček, od zbytku prstů, pak ho vrátit a odsunout i s prostředníčkem od zbylých dvou a pak už jen odsunout malíček. A pak pozpátku, mělo by jet plynule a vypadat, jako by jsi napodoboval stříhání nůžkami.(U mě to vypadá neohrabaně a zasekaně.) Víc takových cvičení pro prsty jsem viděl na youtube od Roba Chapperse, ale nemůžu to teď najít. Tenhle jsem viděl, ale v jednom kresleném seriálu a pak i u něj.Wocass píše:Jak přesně to cvičíš?Teorge píše:Nebo třeba cvičit roztahování a nezávislost prstůNikdy u toho nevydržím...
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No mě třeba i hodně pomohlo, že většinou si "bubnuju" prstama levačk střídavě na koleno. Chvílema postupně dle nějakého řádu, chvílema co nejvíce od sebe, nebo jen aby dopadali postupně (malíček - prsteníček - prostředník - ukazovák a na zpět a poté malíček -prostředník - prsteníček -ukazovák) To také není špatné myslím.
No tak nic jinýho než odložit kytaru mi asi nezbyde no. Ale zajímalo by mě, co by dělal profi kytarista kdyby se mu tohle stalo před obrovským koncertem - no i když profi kytarista asi nehraje na hranici svých možností a pokud má dostatečně velkou rezervu tak by nemuselo být poznat že není ve svý kůži... Ale tohle příštích 20 let nebude můj problém
.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No tak u nějakých koncertů, i těch profi., je vidět, že prostě třeba nemají svůj den. Také se to stane, jen unich je to méně časté si myslím. Ale jsou to také jen lidi a každý není někdy ve své kůži