mam na teba chut
Pravidla fóra
-
pepaskopal
mam na teba chut
prosim nemate taby na song mam na teba chut
Re: mam na teba chut
Na takú vec ti treba taby? Však normálne použi uši a ideš.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Pár powerchordů - takhle z hlavy jich je dohromady pět a to nemusím brát ani kejtru do ruky - jestli tohle nenajdeš prodej to a dej se na balet.
Bez smajla.
Bez smajla.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Mě by ani tak nevadila ta neschopnost ale co mi vadí dost, je ta neuvěřitelná lenost, když už něco chce, tak by měl alespoň nalinkovat zdroj! Taky bez smajlu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Tohle je snad provokace, ne? To bych si tady moh' zrovna požádat o taby na Šla Nanynka do zelí nebo Kočka lozí dírou; obtížnost podobná. 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
nojooo lidi tak si vzpomente, ja hraju treba 3 - 4 roky, leckdo z vas vice, ale vzpomente si kdyz jste hrali treba par mesicu, on clovek rychle zapomina...a svuj dnesni skill bere jako samozrejmost...
zacatky jsou o tom, ze se proste ucis vse nazpamet, a nepremyslis o tom proc to tak je atd.. je to proste fakt, kterym jsme si prosli vsichni. Akordy sme se ucili nazpamet a az casem kazdemu dojde, ze staci se naucit E, Emol, A, Amol a pak se to jen posouva s prstem barre...(strucne receno)
ja vim ze je jednoduchy vzit si kytaru, pustit si tu pisen a zkouset si akordy az je za chvilku najdeme, ale opravdu, ze zacatku to toho cloveka jednak ani nenapadne, a druhak by na to mozna ani neprisel, hlavne v situaci kdyz treba ani jeste nezna posunovani akordu atd atd..a verte ze k tomu casem dojde tak jako tak...
takze pripomenout mu byt ironicky ze ta pisen je fakt prosta je OK, ze to muze zkusit sam, ale zase bez zesmesnovani nebo urazeni mezi radky
nebo sem moc mekej? 
zacatky jsou o tom, ze se proste ucis vse nazpamet, a nepremyslis o tom proc to tak je atd.. je to proste fakt, kterym jsme si prosli vsichni. Akordy sme se ucili nazpamet a az casem kazdemu dojde, ze staci se naucit E, Emol, A, Amol a pak se to jen posouva s prstem barre...(strucne receno)
ja vim ze je jednoduchy vzit si kytaru, pustit si tu pisen a zkouset si akordy az je za chvilku najdeme, ale opravdu, ze zacatku to toho cloveka jednak ani nenapadne, a druhak by na to mozna ani neprisel, hlavne v situaci kdyz treba ani jeste nezna posunovani akordu atd atd..a verte ze k tomu casem dojde tak jako tak...
takze pripomenout mu byt ironicky ze ta pisen je fakt prosta je OK, ze to muze zkusit sam, ale zase bez zesmesnovani nebo urazeni mezi radky
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
To je sice hezký, ale kdybych neuměl chodit, tak se přece nebudu snažit běžet...
Sám nehraju žádný zázraky. Muzikantsky jsem naprostej samorost - všechno, co umím, jsem se naučil střípky z YouTube (viva videa "kickass blues licks"
) a pozorováním hráčů okolo. Tady kolegovi by nejvíc pomohlo, kdyby někde splašil základoškolský skripta Já písnička 1 a jel. 
Tahle písnička je opravdu tak primitivní na odposlech, až to bolí. Ok, někomu to trvá trochu déle, než pronikne do těch základů, ale já fakt pochybuju, že se třeba snažil ty základní tóny akordů najít alespoň na jedný struně, nebo alespoň hledat na netu a hned musel sem, aby ho někdo vzal za ručičku.
Sám nehraju žádný zázraky. Muzikantsky jsem naprostej samorost - všechno, co umím, jsem se naučil střípky z YouTube (viva videa "kickass blues licks"
Tahle písnička je opravdu tak primitivní na odposlech, až to bolí. Ok, někomu to trvá trochu déle, než pronikne do těch základů, ale já fakt pochybuju, že se třeba snažil ty základní tóny akordů najít alespoň na jedný struně, nebo alespoň hledat na netu a hned musel sem, aby ho někdo vzal za ručičku.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Kamahl píše:To je sice hezký, ale kdybych neuměl chodit, tak se přece nebudu snažit běžet...
Sám nehraju žádný zázraky. Muzikantsky jsem naprostej samorost - všechno, co umím, jsem se naučil střípky z YouTube (viva videa "kickass blues licks") a pozorováním hráčů okolo. Tady kolegovi by nejvíc pomohlo, kdyby někde splašil základoškolský skripta Já písnička 1 a jel.
ja vim jak to myslíš, na druhou stranu, jak píšeš, když neumim chodit, musí mi to někdo nejdřív ukázat, ukázat jak se chodit má, a tahle písnička rozhodně svoji jednoduchostí není běh, ale právě chůze..
ja taky nemám rád lidi co se sami nesnažej a jen píšou pošli tab, pošli mi patch na podxt atd atd, ale taky oba prd víme jestli to zkoušel nebo ne... a když se tady někdo (jsme na diskusnim foru v sekci hraní) zeptá na tab, tak pokud mám, pošlu. Od toho se tady ptá. Dodat mu pak svůj názor, že je to tak primitivní, že by na to měl přijít sám můžu, o tom žádná
To přirovnání s rohlíky je myslim v některých vazbách na kytarovou hru trochu mimo, ale v zásadě máme stejný názor, jen ho každý chceme nováčkům prezentovat trochu s jinou intezitou.
A teď 'dem hrát, kluci.
A teď 'dem hrát, kluci.
Kurde, tohle se mi hodně nezdá....pupack píše:Akordy sme se ucili nazpamet a az casem kazdemu dojde, ze staci se naucit E, Emol, A, Amol a pak se to jen posouva s prstem barre...(strucne receno)[/b]
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
No na Team asi slozitejsi akordy potrebovat nebudes
Nebo vubec na drtinou vetsinu toho, co tady lidi hrajou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
vsak jsem psal, strucne receno, a i tak je to v zakladu pravda, co se ti na tom nezdaJimmy2 píše:Kurde, tohle se mi hodně nezdá....pupack píše:Akordy sme se ucili nazpamet a az casem kazdemu dojde, ze staci se naucit E, Emol, A, Amol a pak se to jen posouva s prstem barre...(strucne receno)[/b]
to Wohma: asi tak
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Hezky jsi to napsal a je to v podstatě tak. Ještě se bude hodit barré typ "C" aby si figurka zahrála akordy jako Eb-Dur, C#-Dur, vše ostatní je v podstatě o ubírání a přidávání prstů. 
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No, pravdivost. Jako ze jsem moc pisnicek naucit nezkousel, ale ve valne vetsine z nich se na krku chytaly ruzne veci, ne jen A(m) a E(m).. Teda, snad jsem jeste rozeznal sola od akordu.., a chytal naraz to, co se naraz chytat melo (podle tabu)..pupack píše:co se ti na tom nezda
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Jaké různé věci např. abychom se dobrali podstaty Tvého sdělení.
Takove ty vybrnkavacky.. http://leteckaposta.cz/638737435 Jako je mozny, ze ty taby mam spatne a ma se to hrat jinde jinak pres A(m) E(m) (neumim noty na kytare a nauku jsem mel naposledy v 6-7 tride), ale moc se mi tomu nechce verit.Atkins píše:Jaké různé věci např. abychom se dobrali podstaty Tvého sdělení.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jimmy2 píše:No, pravdivost. Jako ze jsem moc pisnicek naucit nezkousel, ale ve valne vetsine z nich se na krku chytaly ruzne veci, ne jen A(m) a E(m).. Teda, snad jsem jeste rozeznal sola od akordu.., a chytal naraz to, co se naraz chytat melo (podle tabu)..pupack píše:co se ti na tom nezda
Jimmy, vem si kytaru do ruky. chytni si zakladni akord Edur, ted ho posun o prazec doprava a dej pred to barre prst, ejhle mas Fdur
kdyz si chytnes Adur v zakladni poloze, posunes doprava, pridas barre prst, ejhle mas české B, kdyz o dalsi doprava mas Hdur atd atd
kdyz si chytnes Amol, posunes doprava s prstem barre treba na druhy prazec, mas Hmoll...
proste A, Amol, E, Emol jsou zakladni "tvary" ktere se jen pousunuji...
tvoji prilohu nemuzu otevrit, protoze nemam guitar pro
A powery? to je to same, jen hrajes vrchni struny a lidi se naucili drzet jen ty vrchni struny rovnou, nicmene kdyz chytis cele bare treba Gdur na tretim prazci a budes hrat lajcky receno vrchni tluste struny hrajes zaklad toho akordu neboli power akord... je to vsechno hrozne zjednodusene receno, ale je to tak.
ono je hezke naucit se akordy, powery atd nazpamet, ale kdyz si uvedomis PROČ drzis zrovna to co drzis, a pochopis ten princip, zjistis ze je to tak primitivni a ze jsi se veci nazpamet učil zcela zbytecne...
Naposledy upravil(a) pupack dne 6.07.2010 11:10, celkem upraveno 1 x.
Škoda že to nemůžeš otevřít. V terminologii se nevyznám, ale chytám prostě jiné kombinace než ty 4 tebou jmenované (což je tvé tvrzení, které se mi nezdá). Různě tam ty prsty skládám.. Ani nevím, jestli je to nějak pojmenované (někde jo, někde možná ne), takže výpis akordů sem nedám. Jak jsem říkal, hudební nauku neumím, tak se o to nestarám. Snad do toho vnese světlo Atkins, ten ví vše a určitě i ten program má...
Edit: Tadyk jsem si dal praci a uryvky jsou tu jako stream: http://www.dailymotion.com/video/xdxrbe_aa-avi_music
Edit: Tadyk jsem si dal praci a uryvky jsou tu jako stream: http://www.dailymotion.com/video/xdxrbe_aa-avi_music
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Také nemám GP, nikdy jsem jej nepotřeboval ale v té další ukázce je jasně vidět, že je tam spousta akordů použitelných právě ze způsobu, který popisuje Pupack. Je jasné, že to nelze zobecnit a Pupack také nehovořil o složitějších věcech ale o jakémsi základu a také hovořil o smyslu znalosti logiky hmatníku, vztahu mezi jedntlivými tóny v akordech apod. Což jednoznačně podepisuji.
P.S. A faaakt nevím vše.
Ale znám takový připady...
P.S. A faaakt nevím vše.