No tak ja nerikam, ze je to jen tim, jen jsem chtel poukazat, ze nehraje na uplne standardni kytaruGreeg píše:no je pravda že má ten hmatník s výkrojema (jako malmsteen) ale že by s tim dělal slajdy přes celej hmatník ? ale už je to asi vyřešený fakt v tý ruce něco má , čeho sem si nevšimnul
Ritchie Blackmore
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Fakt jde o slide... O e-bow jsem také chvíli přemýšlel, ale pravačkou hraje normálně, takže to to není... a ten scalloped fretboard, nebo jak se tomu vykrájenýmu hmatníku říká, to na týhle kytaře není. Navíc, jak bylo řečeno, slajduje přes celej krk... btw, ten krk není kvůli bendování... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
já to shrnu: Ritchie prostě umí něco, co my ne...
Gregg: to, žes to ještě neviděl, neznamená, že to nejde, jsem to zkusil a fakt ten zvuk připomíná slide, je pravda, že to dost bolí a ten zvuk je hodně slabej, ale jde to (zkoušeno na akustice s kovovejma strunama)
ale tohle nehtama to určitě nebylo...
Gregg: to, žes to ještě neviděl, neznamená, že to nejde, jsem to zkusil a fakt ten zvuk připomíná slide, je pravda, že to dost bolí a ten zvuk je hodně slabej, ale jde to (zkoušeno na akustice s kovovejma strunama)
ale tohle nehtama to určitě nebylo...
Die Hard or Die Home
bmn sjíždím odzačátku, čím novější tím lepší, mám vybranejch pár topsongů a občas si to připomenu, báječnej relax, ale nesmí toho být moc. Ne kvůli Ritchieho kytaře, ta je skvělá, spíš ty líbivý harmonie se mě brzo oposlouchaj, a to bych si nemohl udělat.
Greeg: prostě musel naučit všechny?
Trao:to okolo slabší? třeba Made in Japan se mi zdá odfachčený dobře, klávesy(Lazzy), bicí solo je v poho, zpěv, kytara
, nevidím chybu ve starým Deepu
Greeg: prostě musel naučit všechny?
Trao:to okolo slabší? třeba Made in Japan se mi zdá odfachčený dobře, klávesy(Lazzy), bicí solo je v poho, zpěv, kytara
Re: Ritchie Blackmore
Ritchie patří k těm kytaristům, které sice respektuji, ale jejich hra ve mně nadšený řev nevyvolává. Nemyslím, že je to tím, že by to byl matlák, ale spíše tím, že na něj prostě nemám buňky.
Deep Purple jsem kdysi hodně poslouchal a po všech těch letech poslouchám už pouze jednu jedinou desku a to Made In Japan - obzvlášť Lazy je opravdu brilantní, o sóle v Highaway Star ani nemluvě.
O lecčems vypovídající bude asi i fakt, že od DP jsem měl i mám skoro nejraději desku Come Taste the Band
U Rainbow mám trestuhodné mezery a až na hendrixovskou vykrádačku Catch the Rainbow je znám pouze povrchně. Nicméně, Blackmore's Night se poslouchat dají a první 4 desky jsou svého času často posílal do éteru ze svých repráků s frekvencí nemalou. Však zas, Blackmore sice do kapely padne naprosto fenomenálně, ale že bych z jeho výkonů tančil oslavné tance? Nikoli. Na BN mě baví zpěvačka a pak různé ty středověké nástroje, na které ani nevím, kdo hraje.
Deep Purple jsem kdysi hodně poslouchal a po všech těch letech poslouchám už pouze jednu jedinou desku a to Made In Japan - obzvlášť Lazy je opravdu brilantní, o sóle v Highaway Star ani nemluvě.
O lecčems vypovídající bude asi i fakt, že od DP jsem měl i mám skoro nejraději desku Come Taste the Band
U Rainbow mám trestuhodné mezery a až na hendrixovskou vykrádačku Catch the Rainbow je znám pouze povrchně. Nicméně, Blackmore's Night se poslouchat dají a první 4 desky jsou svého času často posílal do éteru ze svých repráků s frekvencí nemalou. Však zas, Blackmore sice do kapely padne naprosto fenomenálně, ale že bych z jeho výkonů tančil oslavné tance? Nikoli. Na BN mě baví zpěvačka a pak různé ty středověké nástroje, na které ani nevím, kdo hraje.
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112
kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112
kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
Hraje na ne prevazne Ritchie. Jinak Rainbow jsou super, hlavne prvni dve alba velmi doporucuji.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Moc ho rad nemam.Ani Purply ani Rainbow.. me moc nesedej.V knihach o AC/DC sem cetl ze to byl prej dost namyslenej parchant.
:D
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Doporucuju si projit jakykoli rozhovor s nim - at uz na YouTube nebo nekde "na papire". Ten clovek je ve skutecnosti dost skromnej a hloubavej, rozhodne zadnej floutek. Tohle je dost zajimavej mytus a vubec netusim, z ceho prameni. Naopak Ian Gillan na me pusobi jako pekne namyslenej parchant, kterej si je schopnej vyfabulovat cokoli, aby nekoho pomluvil. A vzhledem k tomu, jak casto a rad pousti ruzne pomluvy, tak bych skoro rekl, ze to je z velke casti jeho pusobeni.Martin656 píše:V knihach o AC/DC sem cetl ze to byl prej dost namyslenej parchant.:D
Hodne se taky mluvi o tom, ze stridal muzikanty v Rainbow - Dio ale napriklad odesel sam, protoze zacali delat jinou hudbu, jini muzikanti ztraceli zajem nebo na to kaslali. Mozna si sam trochu skodi tim, ze na podobny stouravy dotazy odpovida vetsinou hodne suchym britskym humorem, ktery velka cast lidi neni schopna pobrat.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ja sem snim neaky rozhovory vydel....no AC/DC o nem psali takhle..primo v ty knizce to pisou..zvlast kdyz se v australii na jednom festu ty dve kapely popraly na jevisti:D:Dnevim hledat se me to v tech knizkach nechce
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Ono když ho vidíte na pódiu, tak působí jako namyšlenej parchant, je to zkrátka jeho image, tvářit se jako největší hvězda na světě a že mu všichni můžou vlízt na hrb.
Ovšem narozdíl od spousty jinejch si to může dovolit, ten chlap dokázal spoustu věcí a jsou tu jinačí "frajeři" co mu nesahaj ani po kotníky a ego maj mnohem větší.
Jak o něm říkal Janick Gers - Při práci praktickej profesionál, jako člověk je naprosto v pohodě.
Každá mince má dvě strany a k velkejm osobnostem patřej velký protiklady...
Ovšem narozdíl od spousty jinejch si to může dovolit, ten chlap dokázal spoustu věcí a jsou tu jinačí "frajeři" co mu nesahaj ani po kotníky a ego maj mnohem větší.
Jak o něm říkal Janick Gers - Při práci praktickej profesionál, jako člověk je naprosto v pohodě.
Každá mince má dvě strany a k velkejm osobnostem patřej velký protiklady...
Die Hard or Die Home
No ja nevim, podle me je to podobnej typ jako Mike Oldfield - tu hudbu proziva vnitrne a ten "namyslenej" ksicht je ve skutecnosti spis koncentrace. Ja to mam mimochodem podobne
viz http://usr.bandzone.cz/fan/wo/wohma/gal ... 566497.jpg
BTW:
http://www.mombu.com/heavymetal/acdc/t- ... 08834.html
BTW:
a"The fight between AC/DC and Deep Purple is actually a myth generated from a very real fight between the road crews and management of Madder Lake and Queen in 1974. The issue revoled around Queen refusing to go on at their allotted time because the light wasn't right - I remember it was sundown, so whoever went on stage wouldn't get the full benefit of their light show. It came down to a battle between management, which then spilled into a fracas between the roadies of our respective bands, as each crew jostled to set gear up. The MC (or some other promoter) goaded the crowd into an 'us and them' vibe, with the local band in favour over the unknown "pommie bastards." It ended with us going on stage first, and Queen redeeming themselves to the crowd and showing a hint of what they were to become. And that is how I remember it."
http://www.mombu.com/heavymetal/acdc/t- ... 08834.html
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
ja mam pocit ze to bylo hlavne kvuli zvuku a ne kvuli svetlum...byly tam v ty knizce neaky podrobnosti a neaky to vzpominani.ale nebylo to jenom jednou kdy se setkali a Ritchie se nechoval moc ok..teda podle knizky..ale to je jedno..voni Aejsi taky byly az moc tvrdy chlapci:D
Cort VX-X4-explorer
Co vim, tak se Blackmore zachoval vylozene jako curak jen jednou, a to sice pri vystupovani pro ABC TV, jak nakonec uleteli vrtulnikem 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Mě dostalo, když na jednom koncertě rainbow nejenže rozmlátil asi tři kytary, ale ještě hodil do publika zesíkem, už jsem fakt jen čekal, jak přes okraj stage přetlačí tu 4X12ku 
Die Hard or Die Home
To je prave to vystoupeni, jak pak odleteli vrtulnikem 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Tak dík za doplnění informací, to jsem nevěděl, viděl jsem jen záznam toho koncertu 
Ono co jsem slyšel, tak ani jeho rozchod s Purplama nebyl ideální. Vykouk na pódium, viděl kamery, tak se začal s kapelou hádat, že žádný kapely nepovolil, pak vzal kelímky s pivem a kamery a kameramany důsledně pokropil, kapela začla hrát bez něj, tak se ještě jednou vrátil, polil je pivem ještě jednou, a tím končí jeho působení v Deep Purple
Mám za to, že to bylo v nějakým Šteflovi...
Ono co jsem slyšel, tak ani jeho rozchod s Purplama nebyl ideální. Vykouk na pódium, viděl kamery, tak se začal s kapelou hádat, že žádný kapely nepovolil, pak vzal kelímky s pivem a kamery a kameramany důsledně pokropil, kapela začla hrát bez něj, tak se ještě jednou vrátil, polil je pivem ještě jednou, a tím končí jeho působení v Deep Purple
Die Hard or Die Home
Tyhlety myty jsou uplne nejvetsi zlo
Doporucuju si i informace z biografii overovat, protoze zjistuju, ze biografie obecne jsou kolikrat spis sbirkou povidacek.
Ono je treba zajimavy porovnat i ty perspektivy. Tohle rika Blackmore o svym odchodu:
Ono je treba zajimavy porovnat i ty perspektivy. Tohle rika Blackmore o svym odchodu:
Kdezto Gillan rika, ze proste najednou z niceho nic odesel.Guitar.com: You performed with Purple in the '90s, too, but left again in 1994. Why did you quit again?
Blackmore: I couldn't work with Gillan. I didn't feel he was taking it seriously. He was forgetting words every night, partying in general, and just blowing his voice out. "I feel partying is great, but not at the expense of losing your voice." I said, "I'll give you six weeks," and then they said, "Well, then we'll have to break up." And I said, "You don't have to break up. I'll stay and do the rest of the tour and then you can get another guitar player and carry on." After I left they got Joe Satriani, but something went down with Joe that he didn't like. So he left.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
velký umělec,velká duše, velký gesta...jak to bylo všechno doopravdy to se nikdo nedoví.
Ty biografie jsou něco jako když herci v televizi vykládají veselé příhody z natáčení, takový ty kecy co kdo řekl a udělal. Z velké většiny jsou to vymyšlený kecy pro publikum, koneckonců jsou to herci a dělají svoji práci bavit lidi. Nevěřím jim ani slovo....
Ty knížky o slavných lidech budou přesně to samý.
Ty biografie jsou něco jako když herci v televizi vykládají veselé příhody z natáčení, takový ty kecy co kdo řekl a udělal. Z velké většiny jsou to vymyšlený kecy pro publikum, koneckonců jsou to herci a dělají svoji práci bavit lidi. Nevěřím jim ani slovo....
Ty knížky o slavných lidech budou přesně to samý.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si přesně jist, ale myslím, že v dokumentu Sedm epoch rocku je díl o Deep Purplech a jsou tam rozhovory s členama kapely a tam o Ritchiem mluvěj jen hezky. Že to byl showman atd..
No ja bych se skoro vsadil, ze krome Gillana s nim nikdo moc problem nema, hledal jsem treba nejaky vyjadreni od Glovera ohledne toho druhyho Blackmorova odchodu od DP a nic jsem nemohl najit. Kdyby to bylo tak prekvapivy a sokujici, tak by to asi nekde zminil.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus