Akordeon: snímač??

Žestě, flétny, harmoniky, klarinety, akordeony, ...
Odpovědět
Martz

Akordeon: snímač??

Příspěvek od Martz »

Tak už to tak vypadá, že budu příležitostně tahat měch s jednou trochu hlasitější kapelou, což pro mě znamená pořádně ozvučit akordeon. Sice už jsem odehrál pár songů ozvučený párem mikrofonů, nicméně na stránkách Jiřího Kouckého (akordeoncentrum.cz) jsem se dočetl o možnosti instalace "snímače" přímo do akordeonu. Máte někdo s tímto zkušenost? Jaký má snímač vliv na zvuk, do jaké hudby je to vhodné atd.? Jak to vlastně funguje po technické stránce (klasický elmag. snímač to asi nebude, což :) )?Líbila by se mi představa mít volnost pohybu na podiu atd. a akordeon musí stejně co nejdřív na generálku, tak mě to docela láká...
- baskytara - kontrabas - tuba -
Dobrohošť, Irish Dew, Harmcore Jazz Band, Jazz Blend, Puss'O'Liqour, Johny Capler Orchestra a další...
Vlkut

Re: Akordeon: snímač??

Příspěvek od Vlkut »

Zkousel jsem nekolik zpusobu snimani akordeonu. Externi trimikrofonovy snimac + jeden basovy a i dovnitr zabudovany mikrofon, specielne vyrobeny pro akordeon. S zadnym z jmenovanych zpusobu jsem nebyl nadmiru spokojen a nakonec jsem se vratil ke snimani dobrym mikrofonem na stojanu. Externi snimac zkresloval zvuk a snimal i klapot klavesnice. Zvuk ze zabudovaneho mikrofonu byl prehlcen basy na ukor melodickych hlasu. Vyhodu ve volnem mikrofonu vidim i ve snadne kontrole hlasitosti akordeonu. Mikrofon by mel byt takovy, aby snimal ambientne, tedy s sirsim spektrem tak, aby snimal i basy. Pri vystoupeni toho moc s akordeonem nenatancuju a tak me volnost pohybu neschazi. :-)
Rorysek

Příspěvek od Rorysek »

Zásadní problém při snímání akordeonu ( a nejen akordeonu,ale každého hlasitostně ne zrovna silného nástroje snímaného mikrofonem ) na pódiu je ten, že mikrofon jaksi neví, že má snímat jen akordeon ;-), ale nabírá i hlasitější okolní zvuky (bicí,kytary, odposlechy....). V téhle džungli málokdy bývá zvuk z nástroje ten nejsilnější, byť je nejblíž mikrofonu. Takže na šavli u zvukaře je směs všeho možného, kterou může jen zesílit nebo zeslabit, ale těžko se dá mluvit o zesílení původně zamýšleného nástroje. Řešením pak je někdy jedině co nejvzdálenější odloučení akordeonisty od ostatních.....vyhnanství ;-) na okraji pódia co nejdál od bicích. Bohužel.Fyzika se nedá ukecat.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

kymarád používá AKG, najdeš přímo pro akordeon na jejich webu,( http://www.akg.com/mediendatenbank2/psf ... 1dca4b.pdf ) nebo http://kytary.cz/beyerdynamic-tg-i56c/HN118727/ + CV18 (samozdřejmě potřebuješ vždy pro tyto typy kondenz. mic nějaký napaječ s předzesíkem) Já používal leta AKG C402 na akustickou kytaru.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Gajdoš

Příspěvek od Gajdoš »

AHojte, priatelia, pozdravujem.
Mám podobný problém. Potrebujem upraviť akordeón tak, aby som ho mohol pripojiť k reproduktoru alebo k počítaču, aby som mohol hraný zvuk preniesť na reproduktor alebo do počítača, aby som vytvoril mp3.
Máte v tom niekto skúsenosť? :?
Keď som bol na vojne, hral som tam na akordeóne, ktorý mal konektor. Zapojil som ho na reproduktor a krásne to znelo, basy zvlášť hra pravou rukou zvlášť. Stačili k tomu bicie a basová gitara a urobili sme perfektnú hudbu. ALe to je už dávno. Dnes by som si môj akordeón taktiež chcelj upraviť. Čo k tomu treba a kto by to mohol urobiť? Vďaka.
Asi by k tomu boli treba dva snímače s Jack výstupom alebo iným? Jeden by sa dal k basom pod basovú dosku
a druhý n a pravú stranu ku klávesam. Neviem si ale predstaviť ako to zintergrovať a dodať do počítača.
Inak predávajú teraz tzv. digitálne akordeóny, pekne drahé. Tam sú už snímače. Možno výrobca týchto akoredónov by to vedel dodatočne naištalovať. Len koľko by to stálo. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Dechové nástroje“