Akordeon: snímač??
Pravidla fóra
Akordeon: snímač??
Tak už to tak vypadá, že budu příležitostně tahat měch s jednou trochu hlasitější kapelou, což pro mě znamená pořádně ozvučit akordeon. Sice už jsem odehrál pár songů ozvučený párem mikrofonů, nicméně na stránkách Jiřího Kouckého (akordeoncentrum.cz) jsem se dočetl o možnosti instalace "snímače" přímo do akordeonu. Máte někdo s tímto zkušenost? Jaký má snímač vliv na zvuk, do jaké hudby je to vhodné atd.? Jak to vlastně funguje po technické stránce (klasický elmag. snímač to asi nebude, což
)?Líbila by se mi představa mít volnost pohybu na podiu atd. a akordeon musí stejně co nejdřív na generálku, tak mě to docela láká...
- baskytara - kontrabas - tuba -
Dobrohošť, Irish Dew, Harmcore Jazz Band, Jazz Blend, Puss'O'Liqour, Johny Capler Orchestra a další...
Dobrohošť, Irish Dew, Harmcore Jazz Band, Jazz Blend, Puss'O'Liqour, Johny Capler Orchestra a další...
Re: Akordeon: snímač??
Zkousel jsem nekolik zpusobu snimani akordeonu. Externi trimikrofonovy snimac + jeden basovy a i dovnitr zabudovany mikrofon, specielne vyrobeny pro akordeon. S zadnym z jmenovanych zpusobu jsem nebyl nadmiru spokojen a nakonec jsem se vratil ke snimani dobrym mikrofonem na stojanu. Externi snimac zkresloval zvuk a snimal i klapot klavesnice. Zvuk ze zabudovaneho mikrofonu byl prehlcen basy na ukor melodickych hlasu. Vyhodu ve volnem mikrofonu vidim i ve snadne kontrole hlasitosti akordeonu. Mikrofon by mel byt takovy, aby snimal ambientne, tedy s sirsim spektrem tak, aby snimal i basy. Pri vystoupeni toho moc s akordeonem nenatancuju a tak me volnost pohybu neschazi. 
Zásadní problém při snímání akordeonu ( a nejen akordeonu,ale každého hlasitostně ne zrovna silného nástroje snímaného mikrofonem ) na pódiu je ten, že mikrofon jaksi neví, že má snímat jen akordeon
, ale nabírá i hlasitější okolní zvuky (bicí,kytary, odposlechy....). V téhle džungli málokdy bývá zvuk z nástroje ten nejsilnější, byť je nejblíž mikrofonu. Takže na šavli u zvukaře je směs všeho možného, kterou může jen zesílit nebo zeslabit, ale těžko se dá mluvit o zesílení původně zamýšleného nástroje. Řešením pak je někdy jedině co nejvzdálenější odloučení akordeonisty od ostatních.....vyhnanství
na okraji pódia co nejdál od bicích. Bohužel.Fyzika se nedá ukecat.
kymarád používá AKG, najdeš přímo pro akordeon na jejich webu,( http://www.akg.com/mediendatenbank2/psf ... 1dca4b.pdf ) nebo http://kytary.cz/beyerdynamic-tg-i56c/HN118727/ + CV18 (samozdřejmě potřebuješ vždy pro tyto typy kondenz. mic nějaký napaječ s předzesíkem) Já používal leta AKG C402 na akustickou kytaru.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
-
Gajdoš
AHojte, priatelia, pozdravujem.
Mám podobný problém. Potrebujem upraviť akordeón tak, aby som ho mohol pripojiť k reproduktoru alebo k počítaču, aby som mohol hraný zvuk preniesť na reproduktor alebo do počítača, aby som vytvoril mp3.
Máte v tom niekto skúsenosť?
Keď som bol na vojne, hral som tam na akordeóne, ktorý mal konektor. Zapojil som ho na reproduktor a krásne to znelo, basy zvlášť hra pravou rukou zvlášť. Stačili k tomu bicie a basová gitara a urobili sme perfektnú hudbu. ALe to je už dávno. Dnes by som si môj akordeón taktiež chcelj upraviť. Čo k tomu treba a kto by to mohol urobiť? Vďaka.
Asi by k tomu boli treba dva snímače s Jack výstupom alebo iným? Jeden by sa dal k basom pod basovú dosku
a druhý n a pravú stranu ku klávesam. Neviem si ale predstaviť ako to zintergrovať a dodať do počítača.
Inak predávajú teraz tzv. digitálne akordeóny, pekne drahé. Tam sú už snímače. Možno výrobca týchto akoredónov by to vedel dodatočne naištalovať. Len koľko by to stálo.
Mám podobný problém. Potrebujem upraviť akordeón tak, aby som ho mohol pripojiť k reproduktoru alebo k počítaču, aby som mohol hraný zvuk preniesť na reproduktor alebo do počítača, aby som vytvoril mp3.
Máte v tom niekto skúsenosť?
Keď som bol na vojne, hral som tam na akordeóne, ktorý mal konektor. Zapojil som ho na reproduktor a krásne to znelo, basy zvlášť hra pravou rukou zvlášť. Stačili k tomu bicie a basová gitara a urobili sme perfektnú hudbu. ALe to je už dávno. Dnes by som si môj akordeón taktiež chcelj upraviť. Čo k tomu treba a kto by to mohol urobiť? Vďaka.
Asi by k tomu boli treba dva snímače s Jack výstupom alebo iným? Jeden by sa dal k basom pod basovú dosku
a druhý n a pravú stranu ku klávesam. Neviem si ale predstaviť ako to zintergrovať a dodať do počítača.
Inak predávajú teraz tzv. digitálne akordeóny, pekne drahé. Tam sú už snímače. Možno výrobca týchto akoredónov by to vedel dodatočne naištalovať. Len koľko by to stálo.