Rovnání krku kytary?
Pravidla fóra
Rovnání krku kytary?
Zdravím, jak přesně se postupuje při rovnání krku kytary?
Re: Rovnání krku kytary?
Ahoj..krivy krk u kytary je pruser.u slabsich pokrouceni se pristupuje k rovnai k zbrouseni hmatniku do roviny...jinak to je zcela nemozne bych rekl..ale treba se je to omyl
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Záleží jaký rovnání myslíš. Jestli je moc prohnutej, ale nejde do vrtule tak ho narovnáš výztuhou krku. Pokud je do vrtule, tak jedině zbroušením hmatníku, ale to už je práce pro odborníka.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
tot dobra otazka..ale o rovnani prohnuti krku a nastaveni kejtry je toho tady toli...myslim ze i jedno krasny tema ze me nenapadlo ze se nato nekdo zepta:)J.J. píše:Záleží jaký rovnání myslíš. Jestli je moc prohnutej, ale nejde do vrtule tak ho narovnáš výztuhou krku. Pokud je do vrtule, tak jedině zbroušením hmatníku, ale to už je práce pro odborníka.
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Artikuluj a specifikuj co máš za problémUncle píše:Zdravím, jak přesně se postupuje při rovnání krku kytary?
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Prohnutí krku do luku - ovlivňuje se výztuhou krku.
Prohnutí krku do vrtule - v podstatě neřešitelné.
Prohnutí krku do vrtule - v podstatě neřešitelné.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Já nemám problém, zajímají mě postupy při rovnání krku ...pavel68 píše:Artikuluj a specifikuj co máš za problémUncle píše:Zdravím, jak přesně se postupuje při rovnání krku kytary?
- Nero
- Rádce
Tak bys mohl konečně specifikovat, v jakém směru ten krk rovnat potřebuješ...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
já vůbec nechápu o co vám jde?Zeptal jsem se jakým způsobem se rovná krk a odpověd jsem dostal .. nebo máte nutkavou potřebu se hádat?
Hele ty.....(polkl jsem to slůvko) - ptáš se jako poslední vemeno - chápešUncle píše:já vůbec nechápu o co vám jde?Zeptal jsem se jakým způsobem se rovná krk a odpověd jsem dostal .. nebo máte nutkavou potřebu se hádat?
Jsem ti jasně a rovně napsal co chceš vědět a co s tím krkem máš
Specifikuj problém,nebo lépe řečeno vyjádři se jasně,co chceš rovnat a dostane se ti odpovědi.
Tvůj dotaz je stejnej,jako by ses zeptal jak se řídí auto - to je též více věcí najednou.
BTW ačkoli už sem moc nelezu,vyjeď si posty chlapa nickem Peterpetr a studuj - jinak se k nim dostaneš vpravo nahoře políčkem hledat.Bez smajla.
Uvědom si že tady nikdo nevisí na věšáku,aby sis ho v případě potřeby sundal,takže buď rád že mám dobrou náladu.Lenost a tupost mne vždycky zvedne za židle
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Miluju internet
)
Uncle píše:Miluju internet)
Cort VX-X4-explorer
Jestli jsem to dobře pochopil, tak on se ptal, jak se dají rovnat kytary - obecně. On žádný ohnutý krk nemá a chce jen vědět třeba do budoucna, jestli se mu zkroutí nebo ohne, tak co s tím dál.
Prosím klid.
Prosím klid.
- Nero
- Rádce
Tak tak, též bych se zasadil o zachování klidu. Podstatné bylo řečeno, pokud má někdo nějaký dotaz nebo další podstatné informace, tak necht dá vědět, ale jinak pomlčte a přestaňte do sebe rýpat...
PetrPeter 1975 - 2008
zkroucení krku
Zdravím mám problém se zkrouceným krkem. Když na kytaře byly struny a normálně se na ní hrálo tak jsem nic nezpozoroval. Teď už je nějakej ten měsíc odstrojená (prostě na to je teď málo času) kvůli broušení pražců a najednou čumim krk je zkroucený :-/. Myslíte že se to zase srovná až se tam dají struny nebo je to prostě v pr**** ? Dík za odp.
ještě dodám, že je to levnej les paul od cortu cca 8 tis.Ale docela by mě to sralo pokud je to na výhoz, pro mě jako studenta to jsou celkem velký peníze
ještě dodám, že je to levnej les paul od cortu cca 8 tis.Ale docela by mě to sralo pokud je to na výhoz, pro mě jako studenta to jsou celkem velký peníze
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 22.10.2013 13:23, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit. Sloučeno s existujícím threadem.
Důvod: Sloučeny dva příspěvky. Používej funkci upravit. Sloučeno s existujícím threadem.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: zkroucení krku
Témata o křivém krku už tu jsou, stačilo jen hledat, slučuji.
BTW, aspoň teď víš, proč nenechávat kytaru bez natažených strun. Doufej, že po natažení se ti to srovná, ale moc bych tomu nevěřil. Kytaru netřeba vyhazovat, jen to bude chtít investovat do opravy nebo nového krku.
Další vhodné téma s informacemi je např. zde: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 13583.html
BTW, aspoň teď víš, proč nenechávat kytaru bez natažených strun. Doufej, že po natažení se ti to srovná, ale moc bych tomu nevěřil. Kytaru netřeba vyhazovat, jen to bude chtít investovat do opravy nebo nového krku.
Další vhodné téma s informacemi je např. zde: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... 13583.html
Jsem přesvědčen o tom, že se to srovná. (moje zkušenost: vydržely to a srovnaly se i starý cremony bez výztuhy), ale vyzkoušej a uvidíš. Struny zas tak velký peníze snad nejsou.
No dík za info, natáhnu struny a uvidí se.
Pokud má ještě někdo nějaký informace tak sem s nimy. Díky
Pokud má ještě někdo nějaký informace tak sem s nimy. Díky