Problém s Boss DS1
Pravidla fóra
Problém s Boss DS1
Mám problém s krabičkou Boss DS1 když zapnu zkreslení tak oproti čistému zvuku se jakoby ztiší a postupně pomalu se hlasitost zvyšuje až po nějaké době hraje normálně hlasitě tak jak je nastaveno, když ho zapnu po delší době (třeba den) tak nabíhá tak 2 min pak v opakovanem provozu třeba 10s ale i to je dost vůbec nevim co s tim čistil jsem už nekolikrát kontakty koukal jestly není upadlej nějakej drátek a nebo to někde kostří ale vůbec nic jsem nenašel. Myslím si že by mohl bejt špatnej nějakej kondenzátor ale jejich tam dost a všechny se mi měnit nechce. Tak doufám že by se tu na foru mohl někdo najít který už tenhle problém měl.
SQUIER Standard Fat Stratocaster → Boss DS1 → Solton Hot-bass 60
bandzone.cz/kruhovyobjezd
Re: Problém s Boss DS1
Mě to kdysi taky DS-1 dělala - měl jsem to připojené na nějaký "naho*no 中国 univerzální nestabilizovaný adaptér", měl hodně konektorů a přepínač na volbu napětí - to záviselo snad na náladě či co
. Když jsem koumal nad tím, co soudruzi na taiwanu udělali špatně, tak jsem zjistil, že ten rozhašený adaptér asi nedělá dobře elektronickému přepínání té krabice. Adaptér stačilo vyměnit za 9V/100mA stabilizovaný (původně byl na 14V, dodělaný stabilizátor) a už nebyly problémy 
To jsem zapoměl říct že mi to dělá jak na adaptér tak i na baterku takže tím to asi nebude
SQUIER Standard Fat Stratocaster → Boss DS1 → Solton Hot-bass 60
Tak to nevím - jedině to tak projít celé a trochu systematicky, popř zkusit propájet všechny spoje...
Jestli systematicky, tak -
1. projít drátové přívody a zkraty
2. změřit, jestli jde šťáva tam, kam má (někam 9V, někam z děliče 4,5V)
3. zkusit, jestli elektronický přepínač dobře funguje - ne jen mikrospínač na krabici, ale i komplet elektrické přepínání - Q4 a Q5 jsou zapojené jako BKO a Q6, Q7 a Q8 přepínají signál (NFETy 2SK30) - při sepnutí by měl být Uds skoro 0 a podobně - jestli blbne i LEDka, tak je to tím
4. projít obvody, co vytvářejí zkreslení (a tudíž by v nich měl být problém) - IO, Q2, a potenciometry, popř. věci okolo, součástky v tónové cloně a okolo potenciometru DIST. a podobně.
Tak na dálku jde ale pomáhat docela blbě (když to člověk nemá před sebou
)
Jestli systematicky, tak -
1. projít drátové přívody a zkraty
2. změřit, jestli jde šťáva tam, kam má (někam 9V, někam z děliče 4,5V)
3. zkusit, jestli elektronický přepínač dobře funguje - ne jen mikrospínač na krabici, ale i komplet elektrické přepínání - Q4 a Q5 jsou zapojené jako BKO a Q6, Q7 a Q8 přepínají signál (NFETy 2SK30) - při sepnutí by měl být Uds skoro 0 a podobně - jestli blbne i LEDka, tak je to tím
4. projít obvody, co vytvářejí zkreslení (a tudíž by v nich měl být problém) - IO, Q2, a potenciometry, popř. věci okolo, součástky v tónové cloně a okolo potenciometru DIST. a podobně.
Tak na dálku jde ale pomáhat docela blbě (když to člověk nemá před sebou