Jak začít ?
Pravidla fóra
Jak začít ?
Zdravim ... chci se zeptat jak mám začít s hraním, co se v první řadě naučit.Jak jste se to popřípadě naučili vy

- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak začít ?
nejdrivfe jsem se naucil nejakou stupidni melodii...to jsem si prehraval dokud mi trosku neztvrdly briska na prstech..pak jsem se zacal ucit akordy, pak power akordy, pracoval na technice...
Tak to nejspíš zatím dělám dobře.Akorád sem se naučil podle tabů Smoke on the water a tu hraju furt .TEd mi dokonce začala praskat kůže na prstech tak mám ještě čes

- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Začni pomalu zkoušet i akordy, při tom ti také ztvrdnou prsty. Hlavně se snaž zapojovat všechny 4 prsty. Doporučoval bych projít si fórum, je tu hodně odpovědí na otázky co by tě mohli zajímat. A když půjdeš podle návodů je nemší pravděpodobnost na vytvoření zlozvyků.
Nejlepší je si najít učitele,kterej ti všechno ukáže a navede tě správným směrem
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Ty akordy neopomíjej, když je dobře nacvičíš, dají se s tím dělat krásná kouzla, já se třeba teď chytám za hlavu, jakej jsem to byl vůl, že jsem se ze začátku na akordy vykašlal a drtil si metálek. Pak to zamrzí, když má člověk sto chutí vzít akustiku, sednout na trávu v parku s přáteli, něco zabrnkat a nemůže
, obzvlášť v tomhle počasí..
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
-
Teorge
Přesně, jednoduchou věc, kterou jsem moc nepochopil ani z videí na youtubu nebo psaných návodů, mi učitel vysvětlil jednou větou a ukázkou, že to bylo naprosto jasné. Učitel je nejlepší volba.panedge píše:Nejlepší je si najít učitele,kterej ti všechno ukáže a navede tě správným směrem
Přenosné kombo a elektrikumtmccox píše:Ty akordy neopomíjej, když je dobře nacvičíš, dají se s tím dělat krásná kouzla, já se třeba teď chytám za hlavu, jakej jsem to byl vůl, že jsem se ze začátku na akordy vykašlal a drtil si metálek. Pak to zamrzí, když má člověk sto chutí vzít akustiku, sednout na trávu v parku s přáteli, něco zabrnkat a nemůže, obzvlášť v tomhle počasí..
- DL
- Kontaktovat uživatele:
No jo, jenže stejně neumí ty akrodyTeorge píše: Přenosné kombo a elektriku
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
DL píše:No jo, jenže stejně neumí ty akrodyTeorge píše: Přenosné kombo a elektriku
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Tak kde nic není, ani smrt nebere že joWocass píše:DL píše:No jo, jenže stejně neumí ty akrodyTeorge píše: Přenosné kombo a elektriku![]()
![]()
![]()
tak ty jsi to rozsekl
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
No tak udělá cover verze s využitím power chordu a stupnic noDL píše:No jo, jenže stejně neumí ty akrodyTeorge píše: Přenosné kombo a elektriku
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
(Myslím, že pitváním toho, co vše ještě neumím TH3M4RTY-mu moc nepomůžeme
)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pročti si thready z tohoto seznamu, vše podstatné již zde bylo mnohokrát řečeno...
hrani-na-kytaru-tabulatury/co-tu-jiz-je ... 11673.html
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
mtmccox píše:Ty akordy neopomíjej, když je dobře nacvičíš, dají se s tím dělat krásná kouzla, já se třeba teď chytám za hlavu, jakej jsem to byl vůl, že jsem se ze začátku na akordy vykašlal a drtil si metálek. Pak to zamrzí, když má člověk sto chutí vzít akustiku, sednout na trávu v parku s přáteli, něco zabrnkat a nemůže, obzvlášť v tomhle počasí..
to znamená, že když chci hrát jenom punk, rock nebo metal tak by mi teoreticky mohli stačit pouze power akordy a bez normálních akordů by se to obešlo?
(samozřejmě chápu že je lepší je umět, ale šlo by to i bez něch?)
Třeba některé songy od AC blesk DC právě dost využívají klasických akordů
Záleží od konkrétního songu, já třeba se snažím učit některé Maidení písničky, a tam jsou pouze výjimečně.
Záleží od konkrétního songu, já třeba se snažím učit některé Maidení písničky, a tam jsou pouze výjimečně.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy se neuč jen půlku něčeho. Později zjistíš, že ty "mornální" akordy potřebovat budeš a spousta powerchordů je složeno z posunutí již zmíněných akordů. A pokud chceš hrát metal, rock a podobně, budeš potřebovat mnoho technik než jen akordy. Naučit se akordy je to nejlehčí to mi věřjerry.s píše:mtmccox píše:Ty akordy neopomíjej, když je dobře nacvičíš, dají se s tím dělat krásná kouzla, já se třeba teď chytám za hlavu, jakej jsem to byl vůl, že jsem se ze začátku na akordy vykašlal a drtil si metálek. Pak to zamrzí, když má člověk sto chutí vzít akustiku, sednout na trávu v parku s přáteli, něco zabrnkat a nemůže, obzvlášť v tomhle počasí..
to znamená, že když chci hrát jenom punk, rock nebo metal tak by mi teoreticky mohli stačit pouze power akordy a bez normálních akordů by se to obešlo?
(samozřejmě chápu že je lepší je umět, ale šlo by to i bez něch?)
zamknout a pak smazat..?Nero píše:Pročti si thready z tohoto seznamu, vše podstatné již zde bylo mnohokrát řečeno...
Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D