Fender mexiko.
Pravidla fóra
Re: Fender mexiko.
no ten můj tam byl jeden ze dvou bílejch. druhej byla signatura j. Vaughan ale ten můj mi pad prostě do oka. Ležel tam jakoby schovaný a celý zaprášený a struny total ohraný ale i tak hrál božsky. Jinak mě tam zaujala signatura Becka a Gilmoura kterou tam zkoušeli.
Fender strat, Kramer Baretta III, Standa Papež strat,
Marshall
Marshall
- Dark Fender
Tak podelší době opět já. Nedalo mi to a po pročítání fóra jsem se rozhodl pro vlastní operaci, abych si ověřil některé výroky.
1) musím souhlasit s některými z vás, že z venku je mexiko krása, ale uvnitř už je to horší. No ne zas tak. Jelikož jsem optimista i sem se občas zasmál. Jak z mýho podpisu vidíte, mám deluxe fat HSS. Privní co mě udivilo, byl způsob čištění od pilin. Je to dobrý nápad pro pobavení. Zbylé piliny nikdo nevyfoukal, ale aby tam nelítaly, udělal výrobce mocnou fintu. Ve vybrání pro snímače je nahrnul do rohu, stříkl na ně lak a tak tam krásně držely. No není to filuta ten výrobce?
2) pak mě překvapila další věc, a to to, že tahle kytara se dá v pohodě osadit HBxSCxHB. Nechápu tento počin Leoše Fendera, ale možná, že to v budoucnu prubnu. Hrajeme metal, a tak to asi bude brutálnější. No stejně to pro mě byl šok, že ve klasickym stratu najdu už od výrobce vybrání pro HB u krku, ale třeba je to i u USA modelů a já jsem blbec, který to neví.
3) překvapení se snímači. Leonek Fenderů na com serveru uvádí, že to má být osazené TexMex. Jako laický kornout předpokládám, že by to měly být jen signované Texas Speciál, které osazují do USA modelů. Viděl jsem podobný mexiko, co mám já, ale má název asi Lonely Star nebo tak něco jinak je toúplně stejný provedení a tam dávájí Seymour Duncan Pearly. No ale teď ke mě. Po otevření pickguardu jsem zjistil, že jsou tam snímače Fender (kolečko s R) Seventy series. Nehrály špatně, ale nebyly tak vostrý, tak sjem je vyměnil. Co je ale důležitý, že jsem tyhle typy nikde nenašel, ani u samotnýho Leoška Fendrů na jeho com serveru. Možná, že mám nejakéj zmetek, kterej bude mít za pár let velkou hodnoutu
)))))))
Chtěl bych si ho dát signovat třeba Custom by every co zbylo na dílně. Jinak ale na svýho miláčka nedám dopustit, už jsme spolu srostli. Všem super den
1) musím souhlasit s některými z vás, že z venku je mexiko krása, ale uvnitř už je to horší. No ne zas tak. Jelikož jsem optimista i sem se občas zasmál. Jak z mýho podpisu vidíte, mám deluxe fat HSS. Privní co mě udivilo, byl způsob čištění od pilin. Je to dobrý nápad pro pobavení. Zbylé piliny nikdo nevyfoukal, ale aby tam nelítaly, udělal výrobce mocnou fintu. Ve vybrání pro snímače je nahrnul do rohu, stříkl na ně lak a tak tam krásně držely. No není to filuta ten výrobce?
2) pak mě překvapila další věc, a to to, že tahle kytara se dá v pohodě osadit HBxSCxHB. Nechápu tento počin Leoše Fendera, ale možná, že to v budoucnu prubnu. Hrajeme metal, a tak to asi bude brutálnější. No stejně to pro mě byl šok, že ve klasickym stratu najdu už od výrobce vybrání pro HB u krku, ale třeba je to i u USA modelů a já jsem blbec, který to neví.
3) překvapení se snímači. Leonek Fenderů na com serveru uvádí, že to má být osazené TexMex. Jako laický kornout předpokládám, že by to měly být jen signované Texas Speciál, které osazují do USA modelů. Viděl jsem podobný mexiko, co mám já, ale má název asi Lonely Star nebo tak něco jinak je toúplně stejný provedení a tam dávájí Seymour Duncan Pearly. No ale teď ke mě. Po otevření pickguardu jsem zjistil, že jsou tam snímače Fender (kolečko s R) Seventy series. Nehrály špatně, ale nebyly tak vostrý, tak sjem je vyměnil. Co je ale důležitý, že jsem tyhle typy nikde nenašel, ani u samotnýho Leoška Fendrů na jeho com serveru. Možná, že mám nejakéj zmetek, kterej bude mít za pár let velkou hodnoutu
Chtěl bych si ho dát signovat třeba Custom by every co zbylo na dílně. Jinak ale na svýho miláčka nedám dopustit, už jsme spolu srostli. Všem super den
Gibson Les Paul Custom Wine Red GHW, Fender Stratocaster Deluxe Fat Strat HSS Black Rosewood, VHT Classic 6, Peavey ValveKing 212
ad 2) - to je "swimming pool route"
Telata jsou taky předpřipravený pro humbucker u krku.
Telata jsou taky předpřipravený pro humbucker u krku.
I´m wheels... movin´wheels
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Dark Fender: Vím, že už je to asi trochu pasé ale ty fotky toho zázračného Fendera z debaty na předchozí stránce by byly? 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
To Dark Fender:
a jak starou máš tu kytaru ? Jestli starší, tak bych se vůbec nedivil, že tam máš snímače jiné, časem se totiž specifikace u stejným modelů dost mění. A Tex-mex opravdu nejsou Texas Special
to je pouze tvoje neznalost. Tex Mex jsou levnější sada dělaná v Mexiku, zvukově je to texasský zvuk... proto taky ten název Tex-Mex
a třeba to jsou i ty tex-mex, ikdyž mají označení seventy series, u fendera nikdy nevíš...
Jinak ale jo - Fender dost často lže jak když tiskne, takže takové věci tě vůbec nemůžou překvapovat, to je prostě fenderácká klasika... třeba American Vintage má být podle specifikací a chlubící se reklamy stříklý nitrem a ve skutečnosti je stříklý polyurethanovým plniček a lakem s vrchní nesmyslnou vrstvou nitra...
Dál třeba Fender tvrdí, že všechny sady CS 69 motá jedna a ta samá babička, přitom se obecně ví, že to je normálně dílna s mnoha lidmi, kdy už ani ten její podpis na snímačích není od ní
no u fendera je bohužel marketingová stránka věci upřednostňována před pravdou, prostě to tak musíme brát a neřešit to
a jak starou máš tu kytaru ? Jestli starší, tak bych se vůbec nedivil, že tam máš snímače jiné, časem se totiž specifikace u stejným modelů dost mění. A Tex-mex opravdu nejsou Texas Special
Jinak ale jo - Fender dost často lže jak když tiskne, takže takové věci tě vůbec nemůžou překvapovat, to je prostě fenderácká klasika... třeba American Vintage má být podle specifikací a chlubící se reklamy stříklý nitrem a ve skutečnosti je stříklý polyurethanovým plniček a lakem s vrchní nesmyslnou vrstvou nitra...
Dál třeba Fender tvrdí, že všechny sady CS 69 motá jedna a ta samá babička, přitom se obecně ví, že to je normálně dílna s mnoha lidmi, kdy už ani ten její podpis na snímačích není od ní
no u fendera je bohužel marketingová stránka věci upřednostňována před pravdou, prostě to tak musíme brát a neřešit to
hele asi takhle...po 30 letech aktivního hraní je pravda asi tak na pul cesty za prvé i mezi lacinýma kytarama najdeš vynikají kusy jen je musíš opravdu hledat znám opravdový profíky co s lacinkou objíždějí svět s velkým uspěchem a nikdy by se ani za cenu super kejty té své nevzdalikilas píše:Jo však to je jasný, ale já si na pár výplat počkat nemůžu, ptž nejsem výdělečně činý.. Je jasný že fender USA bude hrát líp, ale tolik peněz mít nebudu ani kdybych šetřil na každé koruně Navíc bych si ani takhle drahou kytaru nekoupil.. Jenom jsem chtěl vědět jestli t rozdíli jsou hodně velky nebo se to dá třeba aspoň zčásti vyeliminovat dokoupením snímaču či hardwaru.
a pravda druhá jelikož mi prošlo rukama už moc nástrojů je ta že ani drahý nástroj není zárukou dobrého zvuku na tož tvé spokojenosti vybýrej ušima a ne na netu
hodně štěstí
apráty:
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
ESH MK II 100w plus ESH 412XXL , Engl Screamer 50combo 1x12 V30, 2x12- V30+G12H30 an...
efekt:POD HD 500 , Flanger DOD 75B, CarlMartin qvatro , TC flasback delay, TC Corona chorus
Kytary: Strat z.Vavruša HB+mHB, Fender Amerikan US ssH, Al Stevens Strat ,Michael Kely Hibrid , Yamaha D121, Crafter akustik 120,
snímače:RM pickups -F4,SH 4, Dimarrcio AREA, RM Custom Alnico.-RM V.V.rails - RM Clasik rails, Sky Pickups, DiMarzio Fred a PAF pro ,, kabely:Proel cable, Cordial ,
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím...
Do oka mi padla tahle kytara- http://www.thomann.de/gb/fender_50_clas ... itarre.htm
Miluju tenhle sitě oranžový hmatník a barva je taky v pohodě. Sice je můj vyvolený tenhle- http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_imag ... a0811f.jpg ale jaksi není k sehnání.
Do teď jsem hrál na Yamahu Pacificu 112 a ta měla relativně dost úzký krk, tahle kytara má krk V shape, co si pod tím mám představit??
A taky bych se chtěl zeptat, jestli má někdo s touto kytarou osobní zkušenost, jak hraje apod.
Do oka mi padla tahle kytara- http://www.thomann.de/gb/fender_50_clas ... itarre.htm
Miluju tenhle sitě oranžový hmatník a barva je taky v pohodě. Sice je můj vyvolený tenhle- http://www.dolphinmusic.co.uk/shop_imag ... a0811f.jpg ale jaksi není k sehnání.
Do teď jsem hrál na Yamahu Pacificu 112 a ta měla relativně dost úzký krk, tahle kytara má krk V shape, co si pod tím mám představit??
A taky bych se chtěl zeptat, jestli má někdo s touto kytarou osobní zkušenost, jak hraje apod.
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
1) Dávat na vzhled je první krok k špatné volbě.
2) Tak oranžová to určitě v reálu nebude. viz http://www.google.cz/images?q=classic+5 ... =0&ndsp=21
3) Profil krku je toto 4) Doporučuji srovnat vlastnosti jednotlivých modelů na http://www.fender.com, mají toho hodně.
2) Tak oranžová to určitě v reálu nebude. viz http://www.google.cz/images?q=classic+5 ... =0&ndsp=21
3) Profil krku je toto 4) Doporučuji srovnat vlastnosti jednotlivých modelů na http://www.fender.com, mají toho hodně.
Já mám teda taky mexiko.. konkrétně Classic Player 60.. hraje naprosto perfektně... s originálními snímači jsem spokojený.. sice mají hodně slabý výstup ale imho hrajou pěkně.. co však v mexiku pos*ali jsou pražce.. jsou strašně vysoko a nejsou zarovnané...
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
mám ze stejné (classic serie) strata ale 70´reissue. A muzu vřele doporučit. Po pravde jsem nejak moc prechod na jiny shape nepoznal, resp. uplne automaticky si zvyknes, zas drasticke rozdily v tom nejsou. spis vic jsem si vsiml radiusu krku, resp jak ma "zaobleny" hmatnik, ale behem par hodin kdy budes nadsenej ze zvuku a provedeni, hlavne hmatniku, to budes mit taky v rucerobo.n.x12 píše:Zdravím...![]()
Jinak jsem naprosto spokojen, jak s provedenim, tak se zvukem, ktery se navic neustale zlepsuje, nova kytara v shopu hraje jinak nez bude hrat az se "zahraje". Ladění drží - a to několikrát týdně ladím do Eb a zpět.
O snimacich jsem vubec nemusel premyslet jestli nahodou vymenit či ne, nemám naprosto žádné výhrady.
Nejlip mi zni s Fender strunama a s Rotosoundama.
Jen jeste dodam, ze kytara je opravdu stavena na klasik rock, vintage muziku atd. Aby jsi od ni necekal neco k cemu neni urcena (metal a pod) ale to je snad samozrejmost
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A to, že Classic Player nemá se sérií Classic nic moc společného (absolutně jiné snímače, tremolo, úplně jiný krk a možná i mechaniky) se tady opět zapomíná. Navíc Classic 70' má dle specifikací profil krku U, zatímco 50' soft V. Tak nevím co tady srovnáváte. 
Proto říkám ještě jednou, srovnejte si ty kytary podle specifikací na stránkách ať víte do čeho případně jít a po čem se dívat.
Proto říkám ještě jednou, srovnejte si ty kytary podle specifikací na stránkách ať víte do čeho případně jít a po čem se dívat.
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Smrťokvítek píše:A to, že Classic Player nemá se sérií Classic nic moc společného (absolutně jiné snímače, tremolo, úplně jiný krk a možná i mechaniky) se tady opět zapomíná. Navíc Classic 70' má dle specifikací profil krku U, zatímco 50' soft V. Tak nevím co tady srovnáváte.
No ja mam toho 70´ Classic, ne Classic player.. http://www.fender.com/products/search.p ... 0137000321
A tazajici daval odkaz na stejnou Classic serii....
profil krku mam U to ano, ale mel jsem predtim C a tu 50ku jsem mel take v rukach, proto jsem psal ze rozdil zase tak nepoznas, resp. jsem ho osobne vubec necitil a u soft V uz vubec
Jinak souhlas, je treba se divat hlavne primo na fender.com protoze nektere popisky na českých shoppech se znacne rozchazeji a jsou kolikrat spatne a zmatečné.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- robo.n.x12
- Kontaktovat uživatele:
Podle specifikací by mi měla sedět, určitě nejdřív nějakou vyzkouším, hlavně kvuli tomu krku.
Hrál bych na ni hlavně blues, jazzrock,funky a max bych zabrousil do hard rocku pod, na metal mám jinou kytaru
Našel jsem tohle video, hraje parádně a na konci si v klidu dává i velký zkreslení, takže myslím v pohodě kytara.
http://www.youtube.com/watch?v=OHuZ-c-j ... re=related
Hrál bych na ni hlavně blues, jazzrock,funky a max bych zabrousil do hard rocku pod, na metal mám jinou kytaru
Našel jsem tohle video, hraje parádně a na konci si v klidu dává i velký zkreslení, takže myslím v pohodě kytara.
http://www.youtube.com/watch?v=OHuZ-c-j ... re=related
Yamaha Pacifica, B.C.Rich Warlock limited edition ----> Boss DS1 ----> Homemade ECC81 Preamp ----> EL84 Poweramp 15W ----> 1x10" noname repro, Elixir 10 ^^
qwer píše:Dál třeba Fender tvrdí, že všechny sady CS 69 motá jedna a ta samá babička, přitom se obecně ví, že to je normálně dílna s mnoha lidmi, kdy už ani ten její podpis na snímačích není od ní![]()
To si snad děláš srandu, že něco podobného fender tvrdí ne ? Nejdou se mi tu zobrazit oficiální stránky, tak si to ověřím až doma, každopádně
Jo, to mě taky překvapilo. Otevřu čínskou kopii a všecko v pohodě, hezky udělané a odstíněné. Otevřu mexiko rok 94 a .. co to má hergot znamenat, to si ze mě dělaj pr..l néé ?Dark Fender píše:1) musím souhlasit s některými z vás, že z venku je mexiko krása, ale uvnitř už je to horší. No ne zas tak. Jelikož jsem optimista i sem se občas zasmál. Jak z mýho podpisu vidíte, mám deluxe fat HSS. Privní co mě udivilo, byl způsob čištění od pilin. Je to dobrý nápad pro pobavení. Zbylé piliny nikdo nevyfoukal, ale aby tam nelítaly, udělal výrobce mocnou fintu. Ve vybrání pro snímače je nahrnul do rohu, stříkl na ně lak a tak tam krásně držely. No není to filuta ten výrobce?
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
ze stránek fenderu (popisek přímo ze stránky o těchto snímačích):RJ píše: To si snad děláš srandu, že něco podobného fender tvrdí ne ? Nejdou se mi tu zobrazit oficiální stránky, tak si to ověřím až doma, každopádně![]()
"Each pickup is created, dated, and initialed by Abigail Ybarra who has been winding pickups for Fender since the late 50's."
Opravdu si někdo myslím, že nějaká stařenka vyrábí všechny sady 69 pro celý svět???
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Lol, k tomu se dá napsat snad jen "Yes, we can"qwer píše:ze stránek fenderu (popisek přímo ze stránky o těchto snímačích):RJ píše: To si snad děláš srandu, že něco podobného fender tvrdí ne ? Nejdou se mi tu zobrazit oficiální stránky, tak si to ověřím až doma, každopádně![]()
"Each pickup is created, dated, and initialed by Abigail Ybarra who has been winding pickups for Fender since the late 50's."
Opravdu si někdo myslím, že nějaká stařenka vyrábí všechny sady 69 pro celý svět???![]()
![]()
Abby zdraví Qweraqwer píše: Opravdu si někdo myslím, že nějaká stařenka vyrábí všechny sady 69 pro celý svět???![]()
![]()

No to já vím, že je Abby motá
ale nevěřím, že je motá všechny... a někde jsem to i četl, že už motá jen snímače, co jdou do Custom Shop kytar a sady pro běžné smrtelníky (kteří si koupí akorát tak tu sadu) vesele motají jiní lidé, ona jen dohlíží na chod toho oddělení. Pár sad 69 jsem doma měl a všechny byly s podpisem (nebo spíš teda s písmenama "A" a "Y")... Samozřejmě, že je to úplně jedno, jestli snímač namotá Abby a nebo někdo jiný, je to takový žabomyší válka, ale je mi docela protivné, když Fender využívá pro své marketingové účely kec. A to říkám jakožto majitel 3 Fender kytar s fender snímači
takže určitě nejsem proti Fenderu nějak zaujatý
ale už dost ot
Tak nějak to bude.qwer píše:že už motá jen snímače, co jdou do Custom Shop kytar a sady pro běžné smrtelníky (kteří si koupí akorát tak tu sadu) vesele motají jiní lidé, ona jen dohlíží na chod toho oddělení.
Kurňa co bych za takovou babku na jeden den dal