Aparáty Rockwell, zkušenosti
Pravidla fóra
Re: Aparáty Rockwell, zkušenosti
Sakra, jak to tak čtu, budu si na to muset taky někdy zahrát.
Sice jsem spíš na britský zvuk, ale tolik chvály...
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Taky bych to tak viděl. Právě jsem prodal aparát a musím něco koupit. Pár koncertů jsem odehrál na rectifier a maximální spokojenost, ale nevím jesti seženu tolik peněz. Tady to vypadá na samého metálistu, ale já hraju funky/rock, tak nevím, jestli na tom rockwellu jde nakroutit i něco jiného než pila. Osobně nemám předsudky o českých výrobcích a ani o určení aprátů podle značky na styly muziky /recto-metal, vox-britske kytarovky atd/. Kdyžtak napište bo ne každý je matálista
))
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Já si třeba teď dohrál sólo z Another brick in the wall a G'n'R - Knockig on a dokonalý zvuk. lehce stáhnuté volume na krkovém snímači nebo páčka Gain Max na menší úroveň, Vintage mod a jedem!
Určitě to zvládne i funky. Taky ale určitě jsou zesilovače, které funky umí lépe. Záleží jen na tobě a na tom, jak si to vyzkoušíš.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
-
Yakamutomoshima
Když hrajeme s kapelou Guns'n'roses ten Knocking, tak si též na něm nahodim vždycky VIntage, Gain max shodim dolů a na kytaře hodim dva hambáče a má to na to aj krásný šustejn, takže spokojenost.DOkonce i Nirvana - Smells like teen spirit na to zní velice dobře, ale jakožto metalista asi do teho nebudu vidět až tak hluboko, že bych hleděl na nedostatky oproti některým lepším aparátům na tuto muziku.Fade píše:Já si třeba teď dohrál sólo z Another brick in the wall a G'n'R - Knockig on a dokonalý zvuk. lehce stáhnuté volume na krkovém snímači nebo páčka Gain Max na menší úroveň, Vintage mod a jedem!Určitě to zvládne i funky. Taky ale určitě jsou zesilovače, které funky umí lépe. Záleží jen na tobě a na tom, jak si to vyzkoušíš.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
To je sice pravda, ale na nic je, že při přepnutí z Vintage na Modern je tam dost velký hlasitostní skok a na podiu nemůžeš kroutit s hlasitostí jak se ti zlíbí. Toto mě s**e i u Mesa Recto. Prostě ten skok tam je.Yakamutomoshima píše:Když hrajeme s kapelou Guns'n'roses ten Knocking, tak si též na něm nahodim vždycky VIntage, Gain max shodim dolů a na kytaře hodim dva hambáče a má to na to aj krásný šustejn, takže spokojenost.DOkonce i Nirvana - Smells like teen spirit na to zní velice dobře, ale jakožto metalista asi do teho nebudu vidět až tak hluboko, že bych hleděl na nedostatky oproti některým lepším aparátům na tuto muziku.Fade píše:Já si třeba teď dohrál sólo z Another brick in the wall a G'n'R - Knockig on a dokonalý zvuk. lehce stáhnuté volume na krkovém snímači nebo páčka Gain Max na menší úroveň, Vintage mod a jedem!Určitě to zvládne i funky. Taky ale určitě jsou zesilovače, které funky umí lépe. Záleží jen na tobě a na tom, jak si to vyzkoušíš.
Jedině si nastavit solo jump na úroveň, která má vyrovnaný tón pro sólo a pro doprovod, a zároveň při přepnutí do Vintage modu sešlápnout jump a hlasitosti by byly vyrovnané.
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Tak dávám sem ukázku zvuku Rockwell Red trip přes ESH 412 V30 nejvyšší řada. Je to nahráváno mikrákem od sluchátek, ale jen pro představu
Jinak je to Vintage mode, Gain kolem poloviny, Min gain, korekce rovně.
Hraní neberte v potaz
A snad i ta kvalita půjde skousnout nějak. Je to celé jen takové blbnutí.
http://www.box.net/shared/9pd7u9ytor
Snad se mi podaří nějak rozumněji nahrát o ostatní módy tohohle zesáku jako třeba Modern, Deep, Middle, Shift.
Snad to někomu pomůže a snad jsem to na tom http://www.box.net nastavil správně aby to šlo přímo přehrát.
Endžoj
Hraní neberte v potaz
http://www.box.net/shared/9pd7u9ytor
Snad se mi podaří nějak rozumněji nahrát o ostatní módy tohohle zesáku jako třeba Modern, Deep, Middle, Shift.
Snad to někomu pomůže a snad jsem to na tom http://www.box.net nastavil správně aby to šlo přímo přehrát.
Endžoj
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, jak přijdu z práce, poslechnu. Jinak pro mě osobně je modern /na Rectu/ docela nepoužitelný, ten vintage mod zní o dost přirozeněji. Pokud to vyjde, příští týden bude Recto, jestli to neklapne, půjdu asi do Rockwellu...
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Pro mě právě od té doby, co jsem měl Rockwella vedle Rectifiera jsou to vyhozené peníze za originál Mesu. Samozřejmě pokud by mě netlačily peníze, tak jdu do Duala, ale jelikož v dnešní době ty peníze nejsou, tak Rockwell.
Určitě až příjdeš domů a poslechneš, tak tady napiš názor.
Určitě až příjdeš domů a poslechneš, tak tady napiš názor.
Fade: Zase si protirecis
Jsou to vyhozene penize, nebo bys radsi Duala?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to poslech a ten charakter je dost podobný rectifieru. Já sice /už/ takovou sypačku nehraju, ale ten zvuk se mi libí. Možná kdyby se ti chtělo, nahrej, jak zní samotné kila nebo něco trošku pomalejšího. Díky. V hlavě mě leží i Engl, ale thundery na bazáči moc nejsou a firebally byly taky pryč, co jsem minulý týden volal. Můj bývalý Powerball teď hraje /nesmějte se
/ u Evy Farné a nejsem si 100% jistý, že zvuk englu, je to co teď hledám...
Taky jsem to poslechl, trochu mi prijde, ze to nejzajimavejsi z recta tam zas tolik neni, ale docela podobny to je. A mozna to taky dost kazi mikrofon 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Wohma: Kdybych měl peníze a netížily mě, tak si ho vezmu ne kvůli zvuku nebo spolehlivosti, ale kvůli tomu, že na tu snobárnu mám a je to prostě Mesa Recto
Jinak ten charakter toho Recta tam tolik není protože je to
VINTAGE
mod, takže nezaměňovat s klasickým Rectem z nahrávek. Recto zvuk je na Modern a ten Vintage nemá ani jako ten Modern znít, takže to tam samozřejmě nemůžeš slyšet.
No, a k mikrofonu se vyjadřovat radši nebudu, protože bych se ještě nasral
EDIT:// Jo a mimochodem jsem si všiml, že ten box.net celkem dost ořezává oproti tomu, jak mi to hraje ve Winampu. Taky odsud vítr vane.
Jinak ten charakter toho Recta tam tolik není protože je to
No, a k mikrofonu se vyjadřovat radši nebudu, protože bych se ještě nasral
EDIT:// Jo a mimochodem jsem si všiml, že ten box.net celkem dost ořezává oproti tomu, jak mi to hraje ve Winampu. Taky odsud vítr vane.
Hele tak nahraj jeste ten modern, nejlepe vedle sebe - prepni to za chodu 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, to zkusím, ale nejspíše foťákem, protože nevím jak tím mikrákem. Zlobí mě to nějak. Ta nahrávka je totiž starší. Jinak na skoro stejné stejné nastavení je ten odkaz, co jsem sem už dával natáčený foťákem. Je tam ale rozdíl v natáčení no...
Tohle jsem uz slysel, chci neco novyho! 
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Fade píše:Jojo, to zkusím, ale nejspíše foťákem, protože nevím jak tím mikrákem. Zlobí mě to nějak. Ta nahrávka je totiž starší. Jinak na skoro stejné stejné nastavení je ten odkaz, co jsem sem už dával natáčený foťákem. Je tam ale rozdíl v natáčení no...
Asi tě adoptuju...............
Naposledy upravil(a) pavel68 dne 7.07.2010 23:11, celkem upraveno 1 x.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
OK, pokusím se nějak
Snad se mi ten foťák/PC nerozskočí
Jsem sám zvědavý jak to bude znít z videa. Na živo tam je obrovský rozdíl a ten pocit ze hraní je u každého jiný. Nějak to zkusím no.
Pavel68: Jakto?
Pavel68: Jakto?
Ráno v šest mi bude stát u auta největší lupm široko daleko - jeho máma má čtyři děti - každý s jiným a nezvládá ho.Já na něj zakoulím očima a poslechne na pohled - budu ho učit rybařimu a lásku k vodě.Jestli bude mít sluch (což ještě nevím) i tu kytaru mu ukážu.
Ptáš se proč?
Mám jenom jedno svý a vejška je přednější - babičky mu vykecaly díru do hlavy.Tak nenápadně adoptuju cizí - žena už to tuší,ale je jí to houno platný.
Ten zvuk je pJeknej a jestli to máš t
takhle v pokoji - JO
Ptáš se proč?
Mám jenom jedno svý a vejška je přednější - babičky mu vykecaly díru do hlavy.Tak nenápadně adoptuju cizí - žena už to tuší,ale je jí to houno platný.
Ten zvuk je pJeknej a jestli to máš t
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
V pokoji to mám jen před akcí atd, jinak zkušebna
Nebo jestli myslíš tu nádhernou růžovou lampičku vzadu vedle zesilovače, tak to je dárek mojí sestry
ne, děkuju za pochvalu zvuku
Jinak syna bych do ničeho nenutil. Pokud by se mu to zalíbilo, tak bych ho v tom samozřejmě podporoval, ale to i v jiných koníčcích.
ne, děkuju za pochvalu zvuku
- Fade
- Kontaktovat uživatele:
Jinak jsem našel v mobilu video. Občas mě napadne nějaká blbina, tak ho hodím na postel a natáčím jen zvuk přes foťák.
Toto je Modern mode a snažil jsem se o nějaký hutnější zvuk. Přehnal jsem to ale asi s basama.
Toto je Modern mode a snažil jsem se o nějaký hutnější zvuk. Přehnal jsem to ale asi s basama.