KORG X50
Pravidla fóra
KORG X50
Zdravím, to jsem zase já
, vypadá to, že korg M50 nebude, tak sem si vybral něco jinčího. Takže máte někdo KORG X50 ??? Chci vědět jak se na něm hraje, spojení s pc, informace týčící se zvuků atd.
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
- Yakuzza
- last.fm: http://www.last.fm/user/Yakuzza
- Bandzone: http://bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Re: KORG X50
Nedávno jsem si X50 docela podrobně zkoušel, ale něco mi říká, že to už asi nebude aktuální, že? 
"I don't want to live on this planet anymore." - Hubert Farnsworth
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
Né nebude
. Mám oboje
. X50 a M50
- Yakuzza
- Kontaktovat uživatele:
Vidíš, tak mě napadlo - mají X50 funkci Split a možnost nastavení stupňů citlivosti dynamiky úhozu? Nikde jsme to tam s kamarádkou nenašli (Pravda, do manuálu nebo takhle jsme se nedívali.)
Ahoj,
split klaviatury se provádí v combi mode. v menu v nabídce key zone, kde si určíš rozsah pro daný zvuk. Top key pro vrch a bottom key pro spodek.
Dále velocity (dynamiku) nastavujes jedna v global mode. Je tam stupnice od 1 do 8 a dále samostatně v každém programu v položce AMP 1/2 pro oba oscilátory v záložce Mod. je tam hodnota Velociti int. kde nastavujes reakci od 0 do 100. Hodnota je pro oscilátor jednotlivě, takže musíš měnit pro oba dva.
Kdyby jsi měl další otázky neváhej se ozvat.
split klaviatury se provádí v combi mode. v menu v nabídce key zone, kde si určíš rozsah pro daný zvuk. Top key pro vrch a bottom key pro spodek.
Dále velocity (dynamiku) nastavujes jedna v global mode. Je tam stupnice od 1 do 8 a dále samostatně v každém programu v položce AMP 1/2 pro oba oscilátory v záložce Mod. je tam hodnota Velociti int. kde nastavujes reakci od 0 do 100. Hodnota je pro oscilátor jednotlivě, takže musíš měnit pro oba dva.
Kdyby jsi měl další otázky neváhej se ozvat.
- Yakuzza
- Kontaktovat uživatele:
OK, díky za odpovědi, přepošlu kámošce. Tu citlivost dynamiky jsem právě v global modu nenašel, no asi jsem se blbě díval.
Já jsem o X50 právě svého času uvažoval, ale po tom odzkoušení jsem se rozhodl, že do nich asi nepůjdu; ne, že by byly špatné, ale mají pár vlastností, které mi vyloženě vadí - jsou to vyloženě takové hovadinky jako absence stojanu na noty, absence možnosti napájení monočlánky, malý rozsah (potřebuju minimálně 76, co mám na Casiech teď) atd... Ale jinak moc sympatický stroj.
Já jsem o X50 právě svého času uvažoval, ale po tom odzkoušení jsem se rozhodl, že do nich asi nepůjdu; ne, že by byly špatné, ale mají pár vlastností, které mi vyloženě vadí - jsou to vyloženě takové hovadinky jako absence stojanu na noty, absence možnosti napájení monočlánky, malý rozsah (potřebuju minimálně 76, co mám na Casiech teď) atd... Ale jinak moc sympatický stroj.
X50ku i M50ku mám a na manipulaci na podiu je X50ka o něco lepší než Mko. Jednak se s ní podstatně líp manipuluje, je lehká a díky těm madlům se po podiu motáš celkem v poho. Navíc má ješte individual output, takže můžeš poslat tick od metronomu bubeníkovi, což na M50ce neudělám
Přepínání programů, resp. combi přes pedál to má, já jsem to nevyužíval, já zatím všechno stíhám poladit přes combi (split & layers). Standardně s těma klávesama pracuju tak, že doma si vklidu všechno nachystám, pro X50ku je lepší to doma editovat přes PC & Editor, editování zvuků jen přes display a jog je celkem peklo. Mám to naladěný tak, že co písnička, to jeden combi, takže na podiu pak jen vyťukám 3místné číslo a mám nachystáno.
Current gear: Korg Krome, Vox ToneLab ST, Epiphone Gold Top LP
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
Past gear: Hartke KM200, Korg M50, Korg microX, Korg X50
jak byste porovnali X50 a TR z hlediska velikosti a kvality zvukové banky? stejná/horší/lepší?
Úplně stejné.