Mate radi blues????

Vše o kapelách a hudebnících ...
Odpovědět
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Re: Mate radi blues????

Příspěvek od B.Mikey »

Noo..za ty dva roky se můj pohled na blues dost změnil a vážně nechápu jak jsem sem moch napsat že "blůz UŽ nehraju.." :roll:

docela výpek

a tohle tuplem!
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

Jo tohle mam rád..:) ...
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
pehve

Příspěvek od pehve »

B.Mikey píše:Noo..za ty dva roky se můj pohled na blues dost změnil a vážně nechápu jak jsem sem moch napsat že "blůz UŽ nehraju.." :roll:
jo kamaráde, tohle tady čeká každýho muzikanta, jen o tom ještě neví.
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Ale já to psal zhruba rok, co jsem hrál na kytaru :D sem to já ale chytrá hlava!
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Blues je sra*ka
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Uncle píše:Blues je sra*ka
:roll: Projev inteligenta.

B.Mikey: Crossroad Blues on dobro je mazec :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pehve

Příspěvek od pehve »

ok, napiš proč :?:
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne treba na blues obecne vadi, ze je to vyrazne konzervativni styl, pokud nepocitam veci rizly rockem, tak tam prilis variaci neni - zvlast na to, jak (v ramci "popularni hudby" [vuci klasice]) starej zanr to je. Coz ma v sobe zas vyhodu, ta hudba neni nicim prilis zprasena a clovek tam tak nejak citi ty koreny. Mam ale radeji vice avantgardni ci experimentalni smery, ktery se neboji ruznych fuzi. Ovsem to je subjektivni a naprosto chapu lidi, pro ktery je blues jedina poradna hudba.
Somnus Aeternus
pehve

Příspěvek od pehve »

Wohma píše:Mne treba na blues obecne vadi, ze je to vyrazne konzervativni styl, pokud nepocitam veci rizly rockem, tak tam prilis variaci neni - zvlast na to, jak (v ramci "popularni hudby" [vuci klasice]) starej zanr to je. Coz ma v sobe zas vyhodu, ta hudba neni nicim prilis zprasena a clovek tam tak nejak citi ty koreny. Mam ale radeji vice avantgardni ci experimentalni smery, ktery se neboji ruznych fuzi. Ovsem to je subjektivni a naprosto chapu lidi, pro ktery je blues jedina poradna hudba.
musím souhlasit ale pokud se sejdou lidi co tahle jednoduchá forma dokáže nakopnout a vybudit k hudebnímu projevu není nic lepšího..a taky jednodužšího..prostě blues a ukaž se! máš na to 12 taktů a formu znáš!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak to bezpochyby! Ja to myslel na poslech. I kdyz ta konzervativnost se do velke miry promitani i na produkci. Kazdopadne na jamovani je blues vybornej 8)
Somnus Aeternus
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

Obrázek

Jinak, variaci je dost a dost, jen je to zanr stojici daleko vic na intepretaci nez na samotnym teoretickym zakladu - diky relativni ustalenosti jeho forem se daleko vice promita (a dela rozdily) kdo ho hraje/zpiva, jakym zpusobem se k nemu postavi (koneckoncu znam dost skladeb, ktery se klasicky formy nedrzej a je to vic blues, nez nektery kde je to klasicky treba az krecovite)... Stejne jako u mnoha dalsich veci je treba se do nej hluboko ponorit, aby clovek dokazal ty rozdily poradne poznat a ocenit :)
Uncle

Příspěvek od Uncle »

pehve píše:
S radostí příteli..

Blues je naprosto kničemu... jeho jediným účelem je nutit muzikanty myslet při pauzách mezi jednotlivými licky což následně vede k mozkové dysfunkci v extrémních případech až k demenci..

Jediný způsob, jak vyjádřit své emoce, je můj nový vynález - G&HH ... je to naprosto nový styl, který v sobě kombinuje mastné vlasy a často urážlivé odříkávané texty. (Kdo ví co to bude za zkratku?) ..

Pokud jste dočetli můj příspěvek až sem, určitě jste pochopily, že jde o žert, a pokud ne, musíte urychleně začít nebo přestat hrát blues :lol:
Amid

Příspěvek od Amid »

Blues sám o sobě moc nemusím. Je ale nutné podotknout, že právě z něj se zrodila dnešní rocková a metalová hudba kterou já moc rád, tudiž odpor k tomuto žánru pro mně nepřipadá v úvahu. BTW: klasika mi jde k chutí líp, o to více když je pořádně řízla gainem elektrické kytary :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Doporučuju poslechnout si kapelu Backdoor Slam s Davy Knowlesem. Má dobrej hlas a hraje dobře. Sice nehrajou jenom dvanáctky ale jejich hudba je hodně bluesová. Teď hrává na PRS a Budda amps :).
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Blues sice nevyhledávám, ale když slyším neopovrhuji. Rád bych si nějakej zkusil zabrnkat - hraju jen improvizace (není to nejhorší snad, ale není to ono). A narovinu říkám, žen jsem línej to hledat :D Proto bych jen porsil jestli, někdo má stránku s bluesovejma stupnicema v tabech zda by mohl postnout odkaz :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
pehve

Příspěvek od pehve »

Uncle píše:
pehve píše:
S radostí příteli..

Blues je naprosto kničemu... jeho jediným účelem je nutit muzikanty myslet při pauzách mezi jednotlivými licky což následně vede k mozkové dysfunkci v extrémních případech až k demenci..

Jediný způsob, jak vyjádřit své emoce, je můj nový vynález - G&HH ... je to naprosto nový styl, který v sobě kombinuje mastné vlasy a často urážlivé odříkávané texty. (Kdo ví co to bude za zkratku?) ..

Pokud jste dočetli můj příspěvek až sem, určitě jste pochopily, že jde o žert, a pokud ne, musíte urychleně začít nebo přestat hrát blues :lol:
pochopily jsme že Wohma a ostatní měli jasno už hned že jde o flame.(ty tomu říkáš žert) Prosím mody o smazání Uncleho "žertu" a mých i ostatních reakcí včetně tohoto protože to tu bude překážet.Díky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ja myslim, ze promaz nebude treba, vsichni si obrazek udelaji a ted, kdyz vime, ze jde o velmi povedeny "zert", tak na to snad uz nikdo reagovat nebude.
Somnus Aeternus
pehve

Příspěvek od pehve »

ok :) , díky
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

S blues jsem jakožto kdejaký kytarista začínal a tudíž má za sebou velice výrazné blues-rockové období, kdy u mě mezi top interprety patřili Cream, Clapton, Moore, Zeppelíni, SRV, Fleetwood Mac (Greenův), Hendrix, Big Brother & THC atd.

Samotné blues mám dodnes rád, sem tam si ho i brnknu při nějakém tom jamu. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že jsem z Claptona a Hendrixe totálně vycházel při svých kytarových začátcích, tak dneska mám velké tendence hrát hlavně jinak než bluesově. Prvotně jsem totiž s kapelou chtěl hrozně hrát blues-rock, ale pak jsem si řekl, že bych radši hrál něco daleko modernějšího a poslal celé blues do pryč :) Ale tedy je těžké potlačovat tak významné vlivy jako ty prvotní :)

Co se poslechu týče, tak mám velice rád především starší kousky ať je to klasika jako Buddy Guy, A.King, B.B.King, A.Collins, Lowell Fulson, Carey Bell nebo mého veleoblíbeného George Thorogooda. A na dlouhé večery je myslím ideální sáhnout do hlubin dějin a trochu zapařit se Skip Jamesem, J.L.Hookerem nebo Howlin' Wolfem. Opravdu super náladová muzika.
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
weselow

Příspěvek od weselow »

Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“