Tremolol-rada,odkaz
Pravidla fóra
Tremolol-rada,odkaz
Nevim jestli je o tomhle už sekce nebo ne(žádnou jsem nenašel) každopádně bych uvítal radu, nebo odkaz na sekci.
Takže k věci pořídil jsem si nové struny mám je už asi měsíc a stále se hodně rozlazují tak jsem se chtěl zeptat jestli na to má nějaký vliv tremolo. Při přendavání strun jsem ho trochu zkoumal takže je dost možné že jsem třeba náhodou utáhl/povolil nějaký šroub nebo tak něco. Předem děkuji za odkaz nebo jakokoliv radu.
Mám tuhle kytaru: http://elektricke-kytary.ekytary.cz/cz/ ... black.html
Takže k věci pořídil jsem si nové struny mám je už asi měsíc a stále se hodně rozlazují tak jsem se chtěl zeptat jestli na to má nějaký vliv tremolo. Při přendavání strun jsem ho trochu zkoumal takže je dost možné že jsem třeba náhodou utáhl/povolil nějaký šroub nebo tak něco. Předem děkuji za odkaz nebo jakokoliv radu.
Mám tuhle kytaru: http://elektricke-kytary.ekytary.cz/cz/ ... black.html
Re: Tremolol-rada,odkaz
Tahle kytara tremolo nemá, takže v něm problém určitě nebude 
Spíš překontroluj všechna místa, kde se struny o něco opírají (nultý pražec, kobylku), jestli něco nedrhne - případně to pří příští výměně strun něčím promaž (klidně jelením lojem)
Potom taky zkontroluj, jestli jsou v pořádku mechaniky (např dost utažené) - tam by mohl být problém
A otázka - dáváš kytaru častu do futrálu (měkkýho)?
Spíš překontroluj všechna místa, kde se struny o něco opírají (nultý pražec, kobylku), jestli něco nedrhne - případně to pří příští výměně strun něčím promaž (klidně jelením lojem)
Potom taky zkontroluj, jestli jsou v pořádku mechaniky (např dost utažené) - tam by mohl být problém
A otázka - dáváš kytaru častu do futrálu (měkkýho)?
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
Tak ta kytara na kterou jsi hodil odkaz tak ta tremolo vůbec nemá, pozor na to má jenom pevnou kobylku a ta by neměla nijak rozladovat struny.
Jinak teda tady je snad všechno o seřizování kytary:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html
A kdybys teda opravdu měl kytaru s tremolem (vibrapákou) tak tady je všechno o seřízení tremola (stratovského jednozvratného).
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Každopádně když se ti rozladuje kytara tak na to můžou mít vliv třeba i nekvalitní mechaniky, jak hodně se ti ta kytara rozladí?
EDIT: tak mě sadam předběhl, ale přeci by ho snad napadlo že když si dá kytaru do pouzdra tak že se mu rozladí
Jinak teda tady je snad všechno o seřizování kytary:
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/s ... t3865.html
A kdybys teda opravdu měl kytaru s tremolem (vibrapákou) tak tady je všechno o seřízení tremola (stratovského jednozvratného).
snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/p ... 19130.html
Každopádně když se ti rozladuje kytara tak na to můžou mít vliv třeba i nekvalitní mechaniky, jak hodně se ti ta kytara rozladí?
EDIT: tak mě sadam předběhl, ale přeci by ho snad napadlo že když si dá kytaru do pouzdra tak že se mu rozladí
Naposledy upravil(a) Hegrik dne 9.07.2010 23:44, celkem upraveno 1 x.
1) - tvá kytara není vybavena tremolem,anýbžto pevnou kobylkou - je tzo asi tak to samý,jako by ses ptal na motorku a jezdil na koloběžce...
2)chtěl jsem pokračovat,ale koukám že jsem druhej
EDIT třetí
2)chtěl jsem pokračovat,ale koukám že jsem druhej
EDIT třetí
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
... když neví co je tremoloHegrik píše:EDIT: tak mě sadam předběhl, ale přeci by ho snad napadlo že když si dá kytaru do pouzdra tak že se mu rozladí
2 autor threadu: neber to osobně, jsem rejpavá nátura
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
no jo ale tak to mě přeci trkne že když mám kytaru v měkým futrálu a někde s ní budu chodit nebo tak, tak že se mi ty kolíky povotáčej
jinak teda to s tim tremolem...taky sem se o něm dozvěděl až když mě přišla první kytara dom...mimochodem to byl Stagg 
1)přesně sem nevěděl co je tremolo myslel sem teda tu kobylku nebo co to je
2)Každej nějak začínal
a v měkym futrálu to nosim to je mi jasný že se to rozladí ale i když mi ležela doma na stojanu tak sem jí musel 2x deně ladit
3)Díky za vysvětlení
2)Každej nějak začínal
a v měkym futrálu to nosim to je mi jasný že se to rozladí ale i když mi ležela doma na stojanu tak sem jí musel 2x deně ladit
3)Díky za vysvětlení
Tak pokud se ti takhle hodně rozlaďuje ve stojanu, je to hodně divný... každopádně zkontroluj ty mechaniky a to, jestli to nikde nedře... nic jinýho mě nenapadá 
smazat

Cort VX-X4-explorer
Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
- Hegrik
- Kontaktovat uživatele:
třeba se mu kroutí krk podle toho jak chodí mraky po obloze

A nemáš hodně blbě natažený struny, že by se ti překrývaly, byli tam mezery a takové?
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
To je snad blbost, aby se mu struny rozlaďovaly na stojanu. To já mám kytaru opřenou o zeď aj týden a je to v cajku, enem otřu prach.
Zkus si pořádně utáhnout kolíky.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
tak to prave vubec neni blbost za urcitych podminek..staci nejaky vetsi vykyv teploty a je tospeed8 píše:To je snad blbost, aby se mu struny rozlaďovaly na stojanu. To já mám kytaru opřenou o zeď aj týden a je to v cajku, enem otřu prach.
MCněco: Jó vlastně, já mám tu kouzelnou kytaru, já su blbec
Přece když mám v pokoji dejme tomu 15-17 stupňů Celsia po celý rok, tak co se může stát?
PS: musíš mi vždy odporovat?
Přece když mám v pokoji dejme tomu 15-17 stupňů Celsia po celý rok, tak co se může stát?
kde to proboha bydlis ze tam mas 17 stupnu v lete???
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
já bych řek že má v pokoji klimatizaciSmileCZ píše:kde to proboha bydlis ze tam mas 17 stupnu v lete???
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to neni o nejakych osobnich antipatiich, nejsem takovy abych cloveka posoudil podle par vet z netoveho foraspeed8 píše:MCněco: Jó vlastně, já mám tu kouzelnou kytaru, já su blbec![]()
ale tvoje zkusenosti se lisi od mojich o 180 stupnu a jelikoz je todle diskuzni forum, dovolim si rict svuj, byt treba opacny nazor, ktery je na necem postaveny...jeslti te to s**e tak sory
jinac k problemu, nerikam, ze se kytara msui rozladovat zakonite, ale ja treba kdyz mam v pokoji venkua vneku mrzne a otevru na chvilu okno, tak to treba o cosik povoli...nepsal sem ze musi, psal jsem za urcitych podminek
-
woro90-1
Ve stojanu se ale ladění může hnout - všechno se pěkně usadí, takže pokud ladící kytara byla výsledkem toho, že někde něco dřelo nebo nesedělo, může se rozladit.
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No mě napadají teplotní výkyvy, pokud je u venkovní zdi, či okna, které máš půldne zavředé je tam dusno jak ve skleníku a pak jej otevřeš a je průvan... No i když také by to nwbylo extra znatelné. A poslední verze je jestli nemáš maminku trpící syndromem "uklízení" jako ta moje
Furt něco otírala a já si říkal kurna sem jí naladil dal do stojanu a je opul tonu jinde