Doplňkové bubny

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
vorech6

Doplňkové bubny

Příspěvek od vorech6 »

Zdar, jak jsem teď začal skládat vlastní písničky tak jsem zjistil, že i potom co si domyslim bicí, popř. doplnit přes gp, tak mi tam chybí nějaký další bubny. Proto teď hledám takový doplňkový bubny, na který bych moh hrát v pauzách mezi kytarovejma riffama apod. hlavně pak v kapele. Protože se ale v bubnech vyznám asi jako většina kytaristů-tzn. že vim z čeho zhruba sou bicí a znám i ostatní bubny, ale tim to asi končí-tak se chci zeptat co byste mi doporučili. Vůbec jako druh bubnů atd. Zatim mě napadly nějaký conga nebo tympán.
Doufám, že sem to napsal dost srozumitelně.
Předem dík za odpovědi.
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Doplňkové bubny

Příspěvek od Monikad »

Přiznávám, že nevím jestli to dobře chápu...... myslíš něco jako perkuse, prostě něco, co by ti v písni drželo nejen rytmus, ale tak nějak nenuceně a barvitě podbarvovlao skladbu a hrálo de facto doprovodnou melodicko linku??? :roll:

Co píšeš ty conga, tympány,... to není od věci, no dnes třeba je hodně "in" používat klasická bonga, nebo třeba cajon. tak jako tak, než si sám budeš moci dovolit s tím něco ukázat, uteče ještě hodně vody. je to regulérní hudební nástroj, tedy zvládnout techniku a alespoň základy hry na takovéhle věci chce velkou dávku trpělivosti, píle a času. To snad pochopí i kytarista :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

melodickou linku to hrát nemusí(vlastně to ani nechci) stačí prostě takovej doplňkovej rytmus a hlavně aby to bylo zvukově odlišitelný od bicích. Jenom prostě takový podbarvení na sóličko pro kytaru nebo nějaký přechody, ne aby to hrálo celou písničku třeba jenom pár taktů v intru ,při sólu atd.
Pokud si vzpomínám tak Gillan z DP měl conga, nebo takovýto jak maji slipknot by třeba nemuselo bejt špatný. Kámoš má doma djembe a to by se mi třeba taky líbilo.
Jinak je mi jasný že na to nebudu hrát hned, to chápu, ale někdy mě už itravuje hrát počád jenom na strunný nástroje.

ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Djembe, cajón - na obojí se hraje dobře, víceméně stejným způsobem, a začít není těžké. Navíc jsou snadno k sehnání, a cajón si můžeš postavit sám. Já jeden homemade mám, je to recyklovaná nádherná šatní skříň, která dosloužila a nešla opravit. Vršek, spodek a boky jsou z polic (myslím že 14mm masiv), zadní deska z 5mm překližky s výztuhou (tloušťku a materiál jsem podřídil snadnému řezání otvoru) a přední deska z (nevím přesně jak) tenké překližky. Všechno dýhované mořeným ořechem nebo snad dokonce mahagonem. Rám z hodně tvrdého smrku, ačkoli to není ideální - nenašel jsem doma nic lepšího. Struny jsem zatím nenamontoval, líbí se mi ten krabicoidní zvuk, ale mám na ně přípravu, jen osadit napínání a natáhnout je tam. Přední nožičky z malých gumových dorazů dveří, zadní z tlustých pásů gumy. Všechno jsem našel doma, nestálo mě to ani korunu. Jen přední desku asi budu dělat novou, původní je sice hezká, ale trochu moc tlustá - sice má krásný kopák a přechody, ale víry a vůbec věci jednotlivými prsty se na ní hrají špatně.

Nebo můžeš něco vybubnovat na přední desku akustiky :D
vorech6

Příspěvek od vorech6 »

cajón ve mě moc sympatie nevzbuzuje, ale třeba časem, spíš bych asi šel do toho djembe nebo do bong. Jinak ty bubny chci používat spíš do tvrdších písniček a na superstrata toho moc nevyboucháš :lol:

Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“