kytara do bass komba?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
metaliks

kytara do bass komba?

Příspěvek od metaliks »

Můžu se zeptat jestli se dá hrát s kytarou na basové kombo ? ve škole sme na něm přehrávali i písničky z mobilu .... tak mě zajímá jestli by i kytara přez něj alespon trochu zněla :wink: Díky :)
Cort M 600 is good !
StoneG
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara do bass komba?

Příspěvek od StoneG »

Něco by z toho určitě lezlo. Záleží ovšem co? Párkrát jsem to taky tak zkoušel a jako provizorní řešení to bylo v pohodě.
metaliks

Příspěvek od metaliks »

tak já to pak vyzkouším až budu mít možnost a napíšu jak to zní :wink:
Cort M 600 is good !
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Fender Bassman. Původně na basu, ale daleko oblíbenější u kytaristů a foukačkářů. Zkoušel jsem takto použít nějaké středně velké kombo Hartke (nevím které to bylo, prostě ta potvora s hliníkovými membránami v hudebně na Strahově). Po stažení basů to znělo celkem slušně, ačkoli to mělo trochu jedovatý attack.
metaliks

Příspěvek od metaliks »

šel na něm i overdrive ? :lol:
Cort M 600 is good !
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Zkus si ho. Vyrábí se doteď.
rene

Příspěvek od rene »

milionkrát řešeno a stejně tak vysvětleno. Kytara v basovém aparátu zní špatně a nemá cenu vůbec řešit nějakej bassman. Když to budeš mít zapojený v basovym aparátu jen si to zhnusíš.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

rene píše:milionkrát řešeno a stejně tak vysvětleno. Kytara v basovém aparátu zní špatně a nemá cenu vůbec řešit nějakej bassman. Když to budeš mít zapojený v basovym aparátu jen si to zhnusíš.
lol idiot se ozval
víš co je to fender bassman? hrál si an to někdy? :roll: Je to bůh, je to alfa a omega rock'n'rollu, je to ta věc, kterou kopíroval jim marshall, je to ten aparát co určil, jak má znít kytara...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
armi
last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od armi »

rene píše:milionkrát řešeno a stejně tak vysvětleno. Kytara v basovém aparátu zní špatně a nemá cenu vůbec řešit nějakej bassman. Když to budeš mít zapojený v basovym aparátu jen si to zhnusíš.
Demilich zapojil svou sedmistrunku do mého Hartkeho a čistý zvuk nebyl vůbec špatný, jak to znělo s fuzzem si už nepamatuji :D

Metaliks:
Když nebudeš mít nic jiného k dispozici, tak na čistý zvuk bych se basové kombo nebál použít ;) Ale jestli chceš kupovat nový aparát, tak na kytaru kytarový.;) témat tu je dost, tak pohledej :)
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

absolutni k****. nezni spatne, zni akorat jinak, a jako provizorni reseni proc ne. chce to jen zkusit, jestli se ti bude libit zvuk. zkresleni taky funguje bez problemu. zalezi co chce panacek hrat. trosku bych se bal to hulit moc nahlas, prece jen basovy repra jsou staveny na basu, ale je to jen muj osobni nazor, treba to tomu nic neudela.. na festakach bezne hravaji na lednicky ampeg s kurevskym zkreslenim na basu, kolikrat se ozyva jen roztomile prskani a nikdo s tim problem nema, takze by to melo byt nejspis ok.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

pigdestroyer píše:trosku bych se bal to hulit moc nahlas, prece jen basovy repra jsou staveny na basu, ale je to jen muj osobni nazor, treba to tomu nic neudela..
Vůbec nic. Opačně je to problém protože do toho cpeš nižší frekvence než je to schopné zvládnout, ale kytara basovému repráku neublíží.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

taky bych se bal spise rvat basu do kytaroveho, naopak nevidim problem
metaliks

Příspěvek od metaliks »

je to jen provizorní řešení :D hrát stím normálně nehodlám :wink: jen mě to zajímalo :P až to vyzkouším tak vám napíšu 8)
Cort M 600 is good !
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Normálně dá se: třeba funky čistý sound z některých bassapců je pěknej. No počítat se musí s tím staré aparáty některé nehrajou výšky. Novější s hornou můžou trochu řezat hlavy :-). Čistá kytara většinou ujde: Kreslit ale basskombem není dobré.
rene

Příspěvek od rene »

Děkuju za inteligentní commenty. Vim moc dobře co je Fender bassman a taky vim co dokáže. To co jsem napsal nebyla kritika bassmana, ale vysvětlení že pokud se někdo ptá jestli může hrát kytara v basovym aparátu, tak nevěřim že by si šel koupit tenhle aparát, navíc pokud neumí dostatečně hrát tak by z toho byl i zklamanej.

To Turbo: Která rada začátečníkovi ti přijde lepší?
1)Neřeš jestli kytara hraje dobře v basovym aparátu a radši si sežeň kytarovej aparát.
nebo
2)Pokud chceš hrát do basovýho aparátu pořiď si Fender Bassman
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

2 - zaručeně bude mít dobrej zvuk ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

rene píše:Která rada začátečníkovi ti přijde lepší?
1)Neřeš jestli kytara hraje dobře v basovym aparátu a radši si sežeň kytarovej aparát.
nebo
2)Pokud chceš hrát do basovýho aparátu pořiď si Fender Bassman
Bassmana nikoho necpu, uvedl jsem ho jako příklad toho, že to hraje, a někdy i lépe než z kytarového aparátu. Současné basové aparáty jsou stavěné trochu jinak, ale pořád můžou s kytarou znít dobře. Jen je to trochu jiný zvuk. Náhodou basové kombo (bez horny) + kreslicí krabka, to ve většině případů bývá stoprocentně použitelná kombinace s trochu zvláštním ale příjemným zvukem. Mimochodem ani jedna z tvých odpovědí není odpovědí na původní otázku. Pokud se někdo zeptá jestli to funguje a ty mu odpovíš ať to neřeší a cpeš mu kytarový aparát, dozvěděl se tak akorát h***o. A druhá možnost je zoufale pitomé zjednodušení ve snaze zamaskovat že jsi plácnul hovadinu.

Mimochodem akustikáři v nouzi používají basové aparáty celkem běžně.
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Jako nouzovka to jde, hodně mě překvapil výsledek domácího testování...
Bráchův basovej Tenson 15W ze sady vs. Marshall MG15, pro zkreslení použitej rocktron rampage...
Suma sumárum jsem dostal další důvod litovat, že jsem tu MG15 ve čtrnácti kupoval :-D Attack byl u toho tensona tvrdší, při staženejch basech a vytaženejch vejškách to však byl celkem použitelnej zvuk - narozdíl od "kytarovýho" aparátu...
Die Hard or Die Home
rene

Příspěvek od rene »

woro90-1 píše:Bassmana nikoho necpu, uvedl jsem ho jako příklad toho, že to hraje, a někdy i lépe než z kytarového aparátu. Současné basové aparáty jsou stavěné trochu jinak, ale pořád můžou s kytarou znít dobře. Jen je to trochu jiný zvuk. Náhodou basové kombo (bez horny) + kreslicí krabka, to ve většině případů bývá stoprocentně použitelná kombinace s trochu zvláštním ale příjemným zvukem. Mimochodem ani jedna z tvých odpovědí není odpovědí na původní otázku. Pokud se někdo zeptá jestli to funguje a ty mu odpovíš ať to neřeší a cpeš mu kytarový aparát, dozvěděl se tak akorát h***o. A druhá možnost je zoufale pitomé zjednodušení ve snaze zamaskovat že jsi plácnul hovadinu.

Mimochodem akustikáři v nouzi používají basové aparáty celkem běžně.
Já to nemyslel špatně. Snažil jsem se vysvětlit že když někdo začíná (soudě podle dotazu) tak je blbost doporučovat aparát za 40 tisíc (pokud se autor ptal jen ze zvědavosti tak ok, ale pokud má třeba možnost koupit basovej aparát tak si z toho řekne že to třeba bude hrát dobře a pak zjistí že vyhodil peníze) To že to někdo nepochopil a píše tady o idiotech a podobně je bohužel jeho problém kterej neni podstatnej. Bylo to určený pro autora a bylo z toho jasně vidět že kytara v basovym aparátu hraje špatně a nesmysly o tom že když se tohle připojí do tohohle a s touhle kytarou a pak to prej nezní špatně mi přijdou pro začátečníka naprosto zbytečný.

Btw hovadiny nepíšu ani v neděli :wink:

woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Psal snad něco o tom že si chce basový aparát koupit? A kytara v basovém kombu vůbec nemusí hrát špatně, jen se to musí dobře nastavit. No nic, nebudeme se hádat, tvoje arogance mě skutečně nebaví. Co jsem chtěl napsat jsem napsal a překrucuj si to třeba do soudného dne.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“