Zoom G2.1nu alebo Line6 Floor pod

Pedály, multiefekty, procesory, ...
drievko

Zoom G2.1nu alebo Line6 Floor pod

Příspěvek od drievko »

Neviem sa rozhodnut medzi tymito dvoma efektami. Ak ma niekto s nimi skusenosti, mozete napisate nejake plusy/minusy resp. porovnania tychto dvoch efektov?
Vyuzil by som ho iba na hranie doma. Hram nieco na styl Led Zeppelin, Pink Floyd.
Zejus

Re: Zoom G2.1nu alebo Line6 Floor pod

Příspěvek od Zejus »

mam zoom g2 a na domaci hrani to neni vubec spatna vec...vse je jenom o nastaveni, tovarni zvuky stoji vetsinou za prd... a treba tady http://www.haax.se/manualsite/index.php?unit=G2 je spousta patchu na zname pisnicky a efekty a hodne z nich zni pekne
DirX

Příspěvek od DirX »

Za mě zase POD, co se týká těchdigitálních věcí tak jedině Line 6 je na úrovni...zkus a uvidíš sám G2 je oproti tomu sra.ka
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

drievko píše:Neviem sa rozhodnut medzi tymito dvoma efektami. Ak ma niekto s nimi skusenosti, mozete napisate nejake plusy/minusy resp. porovnania tychto dvoch efektov?
Vyuzil by som ho iba na hranie doma. Hram nieco na styl Led Zeppelin, Pink Floyd.
jestli budes hrat stylove to co jsi napsal. tak ber POD. obsahuje vintage efekty, takze se ti bude hodit nejvic na daný styl, a kvalita simulací je v dané cenové relaci nezpochybnitelná...

Jen bych možná pouvažoval po vyšší řadě (PODxt live) kvůli USB a více efektů, ale nevím jaký máš finanční strop.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Doporučuju za cca stejnou cenu Vox Tonelab ST, sice má nejmíň editačních parametrů, ale zejména po výměně elektronky má zase z těchto levnějších malých mulťáčků nejpřirozenější zvuk pro hraní do kytarového aparátu. Pro hraní do věže nebo PC (tedy bez komba) se nedá absolutně nic upřednostnit nebo zatratit, každý má nějakou simulaci lepší jinou horší, skoro bych řekl, že Digitechy RP255-355 jsou na tohle nejvhodnější, protože mají jako jediné dvojnásobnou pásmovou filtraci simulací aparátů (v editaci jako parametr jako ostatní + nezávisle ještě přepínač amp/mix u výstupu) a jako jediný i Canon symetrický výstup pro hraní do zpěvového mixu, což jak jsem zjistil funguje dost dobře.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Mám dotaz k Zoomu G2Nu. Nevíte někdo zda lze použít k tomuto multiefektu jako expression pedál jakýkoli volume pedál (klasický s potenciometrem) nebo to funguje jen s originálním Zoomem FP02?
Cenový rozdíl mezi G2Nu a G2.1Nu je dost velký a mě se jeden celkem bytelný volume pedál válí doma.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Zdířku na expresion pedál to má, jestli vezme všechny nevím, ale zoom FS-01 by v tom podle manuálu jet měl a na kytarách stojí necelých 600Kč.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

No jo, ale FS 01 je jenom Foot Switch. Já měl na mysli náhradu za FP02 (na kytarách CZ ho mají jako FP2 za 1200), což je volume/expression pedál, který by měl zajistit multiefektu G2Nu stejnou funkcionalitu jako má G2.1Nu (ten ho má integrovaný) - tzn. manuální (nožní) wah-wah, pitch shift, volume, drive gain atd.
http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/
A mě tedy zajímá, jestli je nutné dokupovat originální zoom volume/expression pedál (nebo koupit G2.1Nu s integrovaným) nebo můžu využít ten, který mám doma.
Amid

Příspěvek od Amid »

ten Zoom G2 jsem měl v hudebce. Z celé škály zkreselní tam bylo použitelné jenom jedno, zato bylo opravdu povedené, až jsem se divil, jak dobrý zvuk leze z mulťáku, který ještě k tomu hraje přes tranďák. :lol:
Teorge

Příspěvek od Teorge »

kodl258 píše:No jo, ale FS 01 je jenom Foot Switch. Já měl na mysli náhradu za FP02 (na kytarách CZ ho mají jako FP2 za 1200), což je volume/expression pedál, který by měl zajistit multiefektu G2Nu stejnou funkcionalitu jako má G2.1Nu (ten ho má integrovaný) - tzn. manuální (nožní) wah-wah, pitch shift, volume, drive gain atd.
http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/
A mě tedy zajímá, jestli je nutné dokupovat originální zoom volume/expression pedál (nebo koupit G2.1Nu s integrovaným) nebo můžu využít ten, který mám doma.
Omlouvám se v ospalosti, jsem se asi na to blbě podíval :-)

Jestli vydržíš do čtvrtku/pátku, měl bych snad dostat nějaký expression pedál od EHX a půjdu na lekci a tam má učitel G2.1u tak to můžu vyzkoušet na tom.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Jo, díky. Do příštího týdne určitě vydržím, až zas tak moc na to nespěchám.
Ale tak mě napadá, půjde k té G2.1, která má integrovaný pedál, připojit ještě externí pedál?
Schválně to vyzkoušej.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Nechce se mi stahovat manuál, ale podle manuálu k G2Nu/G2.1Nu to jde.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Teorge píše:Nechce se mi stahovat manuál, ale podle manuálu k G2Nu/G2.1Nu to jde.
jen tak mimo, u koho se učíš? xD protože muj učitel an kytaru má taky zoom g2 xD
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Teorge

Příspěvek od Teorge »

V Havířově u Pavla z Afterdark.
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Teorge píše:V Havířově u Pavla z Afterdark.
tak nic, jen shoda náhod.
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Teorge píše:Nechce se mi stahovat manuál, ale podle manuálu k G2Nu/G2.1Nu to jde.
podle manuálu ke G2.1u by měl jít externí pedál připojit, tak to prosím vyzkoušej s tím EHX. diky.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

No byl jsem tam včera a to jsem ještě bohužel neměl ten pedál :( Ale příští týden budu vědět 100% buď dotáhnu pedál tam nebo už budu mít doma G2.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

jak jsem již říkal, nespěchám na to.
btw. co je zač ten EHX pedál? je to klasichý mechanický volume pedál s potenciometrem?
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Netuším, dodává se k Electro Harmonix HOGU. Potenciometr myslím má.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

tak jak? vyzkoušels to? funguje to spolu?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“