Zamykání kravin

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
Sadam.S

Re: Zamykání kravin

Příspěvek od Sadam.S »

Hegrik píše:no jo ale to neřeší původní problém s tim že tohle spousta lidí neví a ani vědět nebude a zbytečný téémata tu budou pořád, prostě to chce reformu vyhledávání :D
samozřejmě, proto jsem taky hledal plugin :D tohle je jen d(p)okud se něco nezmění tady...
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Wohma píše:pavel68: Administratoru mozna 8 je, ale ja se ptal na moderatory, tech je bezpochyby vic, uz jen kdyz nahodne proklikam par sekci, tak mi to vyblije tyhle:
vasrmen1 - bývalý reinkarnovaný švec, Tomajo, Elis, Kocháč, macin, Montallbert forever, TROPIC LIBEREC, Azbest, Martin M., KóĎA, Takira, MrKos, Hiram, Outer, Match Angler, sliver - samolibý vůl, Flip, Mr.Stick, tomm, ivanv, Nat, Scanix, Knapík

Coz je rozhodne vice nez 8 :)
To jsou příteli "poradci" pro jednotlivé techniky.
Administátoři nejsou veřejně vidět - tedy nikdo nepozná bez znalosti pozadí,že daný user jest adminem - tady jsou označení.Tož tak.

MM jest site admin,RC též (přes IT,ale o rybách ví koule) a tím to hasne.Rozdíl jest v tom,že skutečně jsou přítomni dejme tomu do půlnoci alespoň dva bo dost z nich jsou IT profíci a prosedí u mašiny valnou část dne.

EDIT - poradna na mrku funguje na principu dobrovolnosti - jde právě o to,aby lama s lamáckou otázkou nezasíral hlavní diskuzi dané techniky - pakliže poradci nevědí - pošlou lamu do hlavní diskuze :wink:
A bonz tlačítko v diskuzích funguje spolehlivě a ne že by nebyl flane - stačily volby :lol:

Příkladně před chvílí jsem s MM řešil,zda pustit dotaz zda "sumec bere na opečenou žábu" - user 14 let to prý někde četl - výsledek byl propustit bo 1000krát lepší soda od ostatních userů za to,že neví že jest zakázáno chytat na chráněné živočichy,než aby to ten klučina jednou zkusil a přišel o noty.

Tedy vše je o citlivém přístupu a chuti se tomu věnovat - osobně si myslím že viditelnost lidí,co by to měli na starosti není nutná.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pockej, takze vyse jmenovani neschvaluji thready a dela to jen osmero vyvolenych?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Wohma píše:Pockej, takze vyse jmenovani neschvaluji thready a dela to jen osmero vyvolenych?
Přesně - ale poslední slovo má nejvyšší - MM :wink:

Takže se user klidně ozve v "plkárně" proč mu neprošel thread a MM mu řekne o co go.
Osm vyvolených ani nemukne aby to pak neměli v ostatních diskuzích zbytečně polepený.
Jednoduchá,čistá práce.

MM je majitel a co řekne platí.Tečka jaxviňa :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No v tom pripade respekt, ti lide tomu musi venovat docela dost casu.

Kazdopadne bychom se meli vratit na zem, tj. do nasich podminek :) Rekl bych, ze opravdu kazdy den sem chodi tak 3-5 modu a to na schvalovani threadu opravdu nestaci. Navrhuji debatu v tomto bode do zitrejsiho odpoledne/vecera zmrazit, abychom dali prostor Nerovi pro vyjadreni, bez jeho souhlasu se tu stejne nic dit nebude. Nametu (at uz primo souvisejicich nebo ne) je tu docela dost.
Somnus Aeternus
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Wohma píše:No v tom pripade respekt, ti lide tomu musi venovat docela dost casu.

Kazdopadne bychom se meli vratit na zem, tj. do nasich podminek :) Rekl bych, ze opravdu kazdy den sem chodi tak 3-5 modu a to na schvalovani threadu opravdu nestaci. Navrhuji debatu v tomto bode do zitrejsiho odpoledne/vecera zmrazit, abychom dali prostor Nerovi pro vyjadreni, bez jeho souhlasu se tu stejne nic dit nebude. Nametu (at uz primo souvisejicich nebo ne) je tu docela dost.
Dobrá :D
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

pavel68 píše:Příteli na mne musíš česky - mé IT vzdělání končí tím...
Sice jsem citoval tebe, ale jenom proto, ze jsi psal o vyhledavani, coz me zrovna vcera tizilo. Nejaka reakce na tebe s ocekavanim, ze to opravis, to ne. Takze promin jestli jsi to tak pochopil :))

Ostatni: operator site na googlu znam, ale stejne mam radsi interni fulltext, protoze kolikrat byva presnejsi a pohodlnejsi (treba zrovna toho suka to najde vickrat, nez bych chtel, nachazi veci napsany v podpisech pripadne jinejch informacich o cloveku, duplikuje vysledky kdyz nejaka stranka ma vic odkazu...)
Hodně budem někde...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No a co takhle v první řadě požádat ajťáky kytar, aby do svích řad týkajících se fora pustili někdo z venčí, kdo by na to ten čas a chuť měl? Aby prostě oni to dělat, instalovat atd. nemuseli. :?:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Wocass píše:No a co takhle v první řadě požádat ajťáky kytar, aby do svích řad týkajících se fora pustili někdo z venčí, kdo by na to ten čas a chuť měl? Aby prostě oni to dělat, instalovat atd. nemuseli. :?:
Protože to jsou normální zaměstanci? Pokud byslíš vyloženě mezi sebe, tak proto, že nikdo nebude nabírat zbytečný zaměstnance jen pro tvoji radost xD a pokud jenom aby dali někomu právo tak - nebudou riskovat, že tady nějakej šťoura nadělá bordel v kódu, zaseká server, případně shodí celý fórum a oni budou potom trávit hodiny dáváním dohromady....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Sadam.S píše:nebudou riskovat, že tady nějakej šťoura nadělá bordel v kódu, zaseká server, případně shodí celý fórum a oni budou potom trávit hodiny dáváním dohromady....
Presne tak, ac je to pro nas dost limitujici, tak to naprosto chapu, je to od kytar.cz logicke. Pochybuju, ze maji pro forum zvlastni server a pripadna nefunkcnost eshopu je dost fatalni chyba.
Somnus Aeternus
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak jsitě, že jsem nemyslel nabírání zaměstnanců :D Chápu, že nechtějí aby jím to někdo rozšťoural to je logické, ale forum má vlastní server ne? A kdyby to dali někomu komu věří jako např. Nero nebo tak. Dobře nereálné, ale to je po tom nereálná jakákoliv změna, když oni nemají "chuť" a pár minut na to, aby se tím zabývali.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Wocass píše:Chápu, že nechtějí aby jím to někdo rozšťoural to je logické, ale forum má vlastní server ne?
Fórum má server společný minimálně s bazarem; na kytary se mi nějak nepodařilo dotrasovat; ale to problém až tak není, zasekání serveru není tak jednoduchý :D Spíš to, že není problém znefunkčnit fórum a buďto by ho potom spoustu času dávali do původní formy, nebo by se ztratila spousta věcí, nebo by se na to vykašlali úplně
Wocass píše:A kdyby to dali někomu komu věří jako např. Nero nebo tak.
To není o tom věřit - nevěřit... i člověk, kterému věříš, to můžeš zeslonit, když se v tom pořádně nevyzná a jen zkouší ;)
Wocass píše:když oni nemají "chuť" a pár minut na to, aby se tím zabývali.
Oni hlavně nemají potřebu s tím něco dělat... fórum je jedno z nejlépe fungujících v republice a nějaká nepodstatná úprava pro ně nemá marketingový význam... a prachy navíc za to dostanou taky těžko :D
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Sadam.S píše:To není o tom věřit - nevěřit... i člověk, kterému věříš, to můžeš zeslonit, když se v tom pořádně nevyzná a jen zkouší ;)
Tak ono já si pod pojmem věřit představuju to, že vím, že ten člověk to nezesloní. Nejsem ajťák a nic otom nevím, ale stránky se přeci tvoří nějakým tím "nadpřirozeným" textem ne? :D Nebo tak něco a pokud je člověk aspoň trochu inteligentní, tak před změnami si vše zálohuje (aspoň já to všude dělám, když si nejsem na 100% jist). ¨Když se to podělá, tak hodí zpět zálohu a bude to fungovat ne?
Sadam.S píše:Oni hlavně nemají potřebu s tím něco dělat... fórum je jedno z nejlépe fungujících v republice a nějaká nepodstatná úprava pro ně nemá marketingový význam... a prachy navíc za to dostanou taky těžko :D
Právě proto, že je to pro ně práce navíc, kterou oni nechtějí dělat by bylo dobré aby tam byl někdo, kdo to dělá dobrovolně.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No je videt, ze tomu moc nerozumis :-) I nepatrnou blbosti se treba da i shodit nebo prinejmensim brutalne zatizit, navic to s sebou nese bezpecnostni rizika.
Somnus Aeternus
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Wohma píše:No je videt, ze tomu moc nerozumis :-) I nepatrnou blbosti se treba da i shodit nebo prinejmensim brutalne zatizit, navic to s sebou nese bezpecnostni rizika.
Dobrá dobrá tak to byl špatnej nápad. :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Shodit asi ne.. zatizit uz jo
Hodně budem někde...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ahoj.

Rád bych taky přispěl. Neměl jsem sílu číst tento thread celý (skončil jsem u 3. stránky, je toho hodně), což ještě napravím. Ale (pokud už to tu nepadlo) mám dvě věci, které by možná lehce pomohly fóru po technické stránce věci:

1. Filtrování zamčených postů - stačilo by zaškrtávátko nad každou skupinou témat. Vím, že je to trochu hloupý vynález vzhledem k tomu, že to pak může filtrovat i thready, které nebyly zamčeny z důvodu duplicity a podobně, ale protože je takových threadů naprostá většina, mohlo by to docela dobře fungovat.
2. Na nějakém phpBB fóru - už si nevzpomínám kde - jsem viděl vychytávku, která by se tu myslím docela osvědčila: V reálném čase pomocí AJAXu prohledává fórum, zatímco uživatel píše titulek threadu a upozorňuje ho na již existující thready, které v titulku obsahují stejná slova.

Obojí by ale asi vyžadovalo jistý zásah do kódu stránek, případě nahrání pluginu. :/
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
SUK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Nahravani pluginu je mozny, pokud vim, pres administraci
Hodně budem někde...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pár dní jsem byl mimo dosah internetu, takže budu reagovat se zpožděním - omluvte delší post, kde se pokusím obsáhnout co nejvíce bodů... Přečetl jsem všechny posty, reaguji na většinu.

1. Členění El. kytar do subfór dle ceny - problematicky řešitelné, navíc zbytečně protahující stránku. Teď už má ´fórum sekcí až až, netřeba ho dále komplikovat. Navíc bohatě stačí, kdyby si začítečníci četli tento thread elektricke-kytary/jak-vybrat-a-koupit-k ... 16991.html , kde se seznam snažím držet +/- aktuální. Navíc by to neřešilo náš problém - zbvytečné duplicitní thready.

2. Načítání hledání po kliknutí na "Nové téma" - technicky neřešitelné, aspon v naší situaci.

3. Opakovaně řešený vstupní filtr - ne a ne a ne, jsem zásadně proti z principálních důvodů vyjmenovaných dříve

4. Zvýraznění důležitých threadů - neexistuje způsob, jak je zvýraznit více.

5. Vkládání threadů až na základě počtu příspěvků - technicky možné, ale nefunkční řešení. Lidé sem nechodí jen diskutovat v již existujících tématech, mnozí potřebují založit vlastní thread, a je zbytečné jim v tom klást překážky

6. Vstupní kvíz - lidi, vždyť mi chceme nováčkům pomoci, ne je odradit od toho sem chodit! Si přečtětě v UG thread "Co jste si mysleli za hudební voloviny, když jste začínali" - schválně kolik z dnešních (i zkušenějších uživatelů) by v době své registrace bylo schopné vyplňovat kvízy...

7. Striktní moderování fóra ala Pavlovi rybáři - obávám se, že u nás v podstatě nemožné. Počet uživatelů, nových postů a threadů je zde moc velký, počet modů malý na takovéto akce. Nicméně si myslím, že netřeba modů víc - 1) svoji práci zvládají dobře, 2) pamatujeme si doby, kdy tu modů byli desítky - a k čemu to bylo? K ničemu... Navíc se vsadím, že průměrný uživatel našeho fóra a průměrný uživatel mrk.cz bude úplně jiný člověk. Navíc zde jsme na fóru, ne na Wikipedii (Wohma na to narazil - mám trochu jiný pohled na věc...). Tohle je diskuzní fórum, ne encyklopedie se zkušenostma lidí. Jako knowledge base se ale tak jako tak snažíme fungovat, máme recenze, děláme FAQ články a podobně. Bohužel to je pořád věc hlavně modů a Rádců, málokdo s běžných userů se do podobných aktivit zapojuje.

8. Karma, poděkování, žluté karty - už se o tom několikrát mluvilo, zatím se to nikam nedostalo. Ale kouknu po tom, uvidím, jaké implementace se nabízí a zkusím kdyžtak požádat o jejich instalaci. O tomhle se dá diskutovat... Nicméně, jak zmiňoval Wohma, moje slovo není definitivní. Dokud to neschválí lidi nade mnou, můžeme se jít klouzat... Pokud jde o důvody "proč" by to nešlo - jde o to, že já nejsem člověk, co by to technicky provedl. Museli by to udělat jiní. Tady nejde o technické problémy...

9. Minusy u karmy jen od modů - není špatný nápad, ale nevím, jestli to nějaký karma plugin nabízí.

10. Uvítací obrazovky, alternativní FAQ apod. - na první pohled krásný nápad, ale - reálně by zas tak moc neřešil, známe naše uživatele. Navíc, někdo by to musel naprogramovat a vložit, a to bych já nemohl. A vzhledem k tomu,m že tohle je už složitější věc a zas tak moc nepomůže, tak bych s tímhle lidi nade mnou neprudil.

11. Mod filtr ještě jednou - na tomhle fóru je 8700 userů, asi 1/3 je aktivní. Je zde přes 300 000 příspěvků a skoro 15 000 threadů. Hlídá je 1 admin a 6 modů (kteří zde jsou jen na základě vlastní dobré vůle), z nichž navíc ne každý je zde denně - poslední dny je to obzvoášt slabé. Denně nám přibyde skoro 200 nových postů, 10 nových témat a 6 nových uživatelů. Já to vše kontroluju, protože to je moje práce a zodpovědnost, o tohle fourm se mám starat. Ale modi jsou tu jen ze své vlastní vůle a tolik času, kolik sami chtějí, a nic z toho nemají. Proto, i kdyby jich bylo 50, je nemůžu nutit číst a schvalovat vše, co se zde pípne. Celkově to zbytečně zpomaluje chod fóra a komplikuje život většině uživatelů. Navíc bychom narazili na problém, že každý mod má jiný metr. Prostě tudy cesta nevede.

12. Další technické nápady, které vyžadují změny v kódu phpBB - viz bod 10

13. Mod filtr ještě jednou - další problém je to, že nemáme mody pro každou sekci, máme kytaristy, basáky, zvukaře, ale třeba v oblasti jiných nástrojů je naše pokrytí o něco slabší. A nejsou zde lidé, kteří by se v této oblasti vyznali a zde působili dostatečným a vhodným způsobem, abych je mody jmenoval.

14. Jiný vyhledavač - vyhledavač je na phpBB blbý, o tom žádná, ale pokud jde o změny, viz bod 10. Nicméně jak čtu některé stížnosti, mnohým z vás by pomohlo používat tzv "pokročilé hledání" - link pod oknem vyhledavače.

15. Někdo zvenčí, kdo se v tom začne hrabat - lidi, to nemůžete ani myslet vážně... :roll: Tohle fakt nejde. A pokud se začnete ohánět tím, že fórum je pro ně přínosné, tak vězte, že přínosné je i v současné době a žádné změny to výrazně nezmění. Takže tady na ně žádná páka neexistuje.

16. Nahraní pluginu - nejde o věc, kterou jsem já schopný technicky provést, nemám dostatečný přístup.

Howgh, náčelník domluvil.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hegrik »

tak jsem si pročetl nerův příspěvek a připadám si dva roky starší :D , v podstatě když to shrnu tak všechno co jsme řešili nero shrnul a povyvracel takže se mužeme jít zakopat :D
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“