Slide

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
brazdil.radek
Kontaktovat uživatele:

Slide

Příspěvek od brazdil.radek »

dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Re: Slide

Příspěvek od dig_dag »

brazdil.radek píše:Co je to slide???
http://eshop.kytary.cz/DUNLOP-Slide-chr ... lide:0:1:0
Strcis si to na prst a kluzes po hmatniku, pouziva se predevsim v blues.
dig_dag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dig_dag »

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

třeba
http://www.youtube.com/watch?v=3hMIdxb_pYY

Ale dá se to použít i v jiných hudebních stylech. Jestli znáš White Stripes tak Jack White to používá dost.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

Smrťokvítek píše:třeba
http://www.youtube.com/watch?v=3hMIdxb_pYY

Ale dá se to použít i v jiných hudebních stylech. Jestli znáš White Stripes tak Jack White to používá dost.
jj po vzoru white stripes uvažuju že se to začnu taky učit...

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

mam dotaz, chci se ted stavit v kytarach protoze mam okolo cestu a vzit si nejakej slide ale koukal jsem ze jsou ruzny druhy. Nikdy jsem s tim nehral takze nevim co mi vyhovuje... Mam vzit na malicek na prstenicek nebo oboji? Jsou nejaky rozdily ve zvuku mezi sklem a kovem?
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

To záleží s způsobu hry - technice, pokud malíček používáš méně než ostatní prsty (praxe u mnoha kytaristů), kup malíčkový - těmi zbývajícími prsty toho stihneš ještě spoustu uhrát a budeš flexibilní. Budeš moci střídat obě techniky aniž bys musel slide sundávat.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
B.Mikey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B.Mikey »

Kovový slide daleko snadněji rozezní struny, bohužel i ty, o které nestojíš. To chce potom dobře umět ty struny tlumit. Skleněný je takový tupější, zkus si vzít frťana nebo nějakou skleničku a jezdit s ní po hmatníku :wink:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Takhle se hraje se slidem ;)
Akustika s humbuckrem a pekne slide, http://www.youtube.com/watch?v=hzznbzry5R8
panedge

Příspěvek od panedge »

rasomaso píše:mam dotaz, chci se ted stavit v kytarach protoze mam okolo cestu a vzit si nejakej slide ale koukal jsem ze jsou ruzny druhy. Nikdy jsem s tim nehral takze nevim co mi vyhovuje... Mam vzit na malicek na prstenicek nebo oboji? Jsou nejaky rozdily ve zvuku mezi sklem a kovem?
Kovovej má nejlepší zvuk pro mý ucho,prostě krásnej a jestli ti můžu doporučit,kup si na prostředníček-je daleko šikovnější než malíček a daleko líp ti s ním pude ovládat tón-třeba vibráto.Sice bude omezenej o prostředníček při mačkání strun,ale to si vychytáš
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja mam skleneny, a pouzivam ho vetsinou na prstenicek, nebo kdyz chci to co hraju prokladat i hranim bez slidu, dam si ho na malicek, ktery omotam kapesnickem, aby mi na nem volne neplandal.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

oživuju - mám sklo, ale teď jsem zkoušel MudSlide, což je keramický slide... znělo to opravdu moc hezky, velmi plně :) cena je cca dvakrát vyšší než u Dunlop skla či kovu,zaprvé keramika podle mně nebdue tak náchylná k rozbití jako sklo a zadruhé mi zní tak nějak plněji a zdá se mi, že tolik nepřeznívá jako sklo

jumbo v open G+mudslide = :twisted:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Dark Axel píše:jumbo v open G+mudslide = :twisted:
Like. :wink: Huh? Aha, to není Facebook. :lol:

Skleněný slide od Dunlopu se mi neosvědčil, protože se worovi nelíbilo, že tím podporuju ďábelskou a vykořisťovatelskou značku a taky byl trochu moc křehkej, když se mi spadnul z prstu a spadnul na zem. :D

Teď mám ten nejlevnější slajd z Kytary.cz - toho Johnsona za kilčo. Tak nějak zvukově čistší byl ten Dunlop, ale já na tyhle nuance už moc nejsem, takže hlavně, že to drží pohromadě. :P Skleněnej Dunlopák byl dvakrát dražší...

Teď by mě docela zajímal ten JetSlide o thread vedle. :) Dá se na něj nasadit i sklo.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já mám skleněný dunlopák už dlouho (koupil jsem ho potom, co jsem pupackovi daroval kovový) a už mi párkrát spadl a nikdy se mu nic nestalo :) ale připadá mi, že nehraje tak čistě...

zase 500 za ten mudslide nedám... ikdyž mě dostal, tak se sldiem skoro nehraju
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Slide tu mám od Dunlopa dva skleněný - umím s oběma prd.Tedy on můj prd jaksi nejni cizí prd,jestli mi teda jako rozumíte :wink:
Ale furt je to málo ten prd někde prezentovat.
Ovšem už mám na ebay.de vyhlídlou rezonančku na naučení a hodlám z toho prdu udělat mnohem víc prdů,a možná z toho bude megaprd.

Tož tak :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/j ... 20318.html

Možná ste už postřehli, ale je to moc zajímavý.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

mam slide ktery mi delal kamarad, resp udelal jich asi 50 - 48 ma jinej muj kamos a dva jsem vysomroval ja :) taky s nim umim prd, i kdyz na nahravce uz jsem ho pouzil na takovy jednoduchy jezdeni. pouzivam ho nejvic na prstenicku, i kdyz je to nesikovny a nemuzu delat nic jinyho nez valeckovat - chci do budoucna poridit nejaky prstynky ze stejnyho kovu kterejma budu moc delat prejezdy a zaroven hrat, zkousel jsem to uz s prstynkama na banjo ale ten kov je blbej (vubec to s tim nezni).
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Mudslide je o dost těžší než skleněnej Dunlop, proto ten plnější zvuk.
Je to znát víc na akustickým hraní (rezonátoru) - podstatně delší tón, hlavně basový struny.. přítlak na to nemá vliv, se skleněným slidem hlubší tóny dřív odejdou - ale zase má (o trochu) barevnější vejšky..
Někdy je lepší jeden, někdy druhej :D

Kinx: o tom jsem už taky uvažoval (na každej prst zvlášt) - ale myslím, že je bez šance udržet to v intervalech tak aby to bylo jen trochu poslouchatelný :mrgreen: prostě by to byla asi dost děsná kakofonie /teda leda že bys hrál jen jednotlivý tony a ne souzvuky, pak jo../
I´m wheels... movin´wheels
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

prave ze bych to chtel hlavne na jednotlivy tony, s intervalama tolik nepocitam :)) neprodavaj se nejaky takovy prstynky? L. Zotov z Walk Choc Ice prej neco takovyho pouzival, ono to tak i zni na nahravkach.

jinak ten muj slide je taky dost tezkej, doufam ze mu nejaka ta roura jeste zbyla :))
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Nic takovýho jsem neviděl .. asi by to vázlo na tom, že jednotlivým prstem by se nedosáhlo takovýho kontaktu se strunou, aby nevyklouzávala stranou- moc by to asi neznělo
I´m wheels... movin´wheels
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“