Odhlučnění místnosti

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: Odhlučnění místnosti

Příspěvek od Wocass »

Flajtr píše:Jo k tomu molitanu už jsme došli, ale teď jde o to jakej tam dát aby to bylo pro něco.
http://www.audiotek.cz/prostorova-akustika

asi něco takového, ale teda ceny pěkný :roll:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Normální molitan nepomůže. Měli sme po obvodu zkušebny matrace z molitanu a pak sme pod to dávaly stavební izolaci asi 10 cm a teprv to bylo dobré.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

dalabo píše:Normální molitan nepomůže. Měli sme po obvodu zkušebny matrace z molitanu a pak sme pod to dávaly stavební izolaci asi 10 cm a teprv to bylo dobré.
No ale to mluvíš o odhlučnění ne? Já myslím, že Flajtr chce halvně eliminovat akustiku. Teda pokud to dobře chápu.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Wocass píše:No ale to mluvíš o odhlučnění ne? Já myslím, že Flajtr chce halvně eliminovat akustiku. Teda pokud to dobře chápu.
Flajtr píše:Bylo by fajn aby to i trochu tlumilo což ty pyramidy tlumí, ale hlavně aby to zlepšilo akustiku a nedělalo to dozvuk a jiný nepříjemnosti. Dík
i odhlučnění... a akustika se neeliminuje, ale upravuje ;)
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No ale psal, že o odhlučnění mu tolik nejde, takže asi těžko bude dávat stavbní izolaci tak jsem to myslel.
A k té akustice, ano upravuje se ale dá se říct, že částečně i emilinuje :wink: Nesmíš tahat za slovíčka.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tak tak...o to odhlučnění nám tak nejde, hlavně o úpravu akustiky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Na rozbiti odrazu se hodi klidne i demonizovana plata od vajec, pokud neni v mistnosti koberec, tak jednoznacne polozit koberec (klidne dve vrstvy pres sebe) a v pripade potreby i rozmistit nejak ten molitan.

My jsme to ve zkusebne poresili nasledujicim zpusobem: na zemi 2-3 vrstvy kobercu, v mistnosti gauc, nejaky kresla, stoly a skrine. Na zdi je po obvodu ve vysi trupu/hlavy cca metr vysoky pruh vlnkoveho molitanu (koupen v Karsu, takze urcite jen obycejny) a nad nim do stropu (2 rady myslim) plat od vajec. Vysledna akustika je na velikost mistnosti a podminky rekl bych velmi dobra, uz jsem slysel pochvalu z vice nezaujatych stran. Samozrejme je to tezce nizkonakladove reseni, ale rekl bych, ze pokud do toho clovek nechce investovat tisice a desetitisice, tak je to adekvatni reseni.

Pouziti plat od vajec ma dva zasadni problemy - plata dlouho a intenzivne hori a jsou znacne neesteticka.

Odhlucneni je vec, ktera je vyrazne financne narocna a za par korun v podstate udelat nejde. V teto veci je dulezite mit opravdu dobre utesnena okna a dvere - v pripade prosklenych nebo tenkych dveri pak pomaha pribouchat na ne matraci nebo podobny material. Vice se zalevno udelat neda.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Plata sme zamítli držely by se v tom pavučiny, prostě na zem koberec ten máme a dáme ho tam, nějakej nábytek taky je, místnost to není velká takže tak a na zdi seženem ten molitan, je mě docela buřt jakej to bude, protože těsnit hluk nepotřebujem a i levnej tu akustiku "zpříjemní".

Takže dík za rady, začnem to dávat do cajku.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No pokud ten molitan bude také vroubkovanej, tak mi příjde stejná šnace na ty pavučiny jako u plat od vajec.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

To je sice fakt, ale když něco budem dělat tak o uděláme aspoň trochu aby to k něčemu bylo, plata od vajec mě příjdou nepraktický, nijak závratný a przní to místnost, zato třeba pyramidovej molitan taky nachytý pavučiny, ale bude se dat lehko vyndat, protože bude za lištama, nehnusí ti cimru a určitě je akustický vhodnější. Snad chápeš jak to myslím :P
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Jasný chápu jen jsem konstatoval, jinak je pravda, že ten molitan vypadá o hodně lépe
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Wocass píše:
dalabo píše:Normální molitan nepomůže. Měli sme po obvodu zkušebny matrace z molitanu a pak sme pod to dávaly stavební izolaci asi 10 cm a teprv to bylo dobré.
No ale to mluvíš o odhlučnění ne? Já myslím, že Flajtr chce halvně eliminovat akustiku. Teda pokud to dobře chápu.
Spolu to souvisí. Myslel jsem že chce zlepšit zvuk na zkušebně. Zvuk se musí rozbít a pohltit. Tím trochu klesne i hlučnost na zkušebně. Jestli řeší hluk co de ven tak se směju. Když to projde cihlovou zdí tak co pomůže trocha molitanu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

dalabo: To se nesmejes moc opravnene - cihla muze mit horsi pohltivy vlastnosti nez akusticky peny, nebo treba ty mineralni vaty - ty od nejakych 20cm tloustky pohlcuji drtivou vetsinu zvuku i na nizkych frekvencich. Mimo to prd vis, kdy ti to utika pres cihly a kdy nekde jinde - rohy, okna, dvere apod.
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jasně že hluk ven bude utíkat oknama dveřma a technologickymi otvory jako klima nebo po pevné konstrukci.
Nedělej ze mne laika 2 roky jsem dělal pro montáže odhlučení strojů v průmyslu: klasický molitan se nepoužíval ani náhodou. Krom ceny a hořlavosti je málo účinný. Na pevné sektory se někde dělalo i cihelné obezdění.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak primo konkretne Molitan z Gumotexu se myslim bezne nedela ani na bazi otevrenych bunek, takze tam o akustice nema smysl mluvit... Ale slovo "molitan" se pouziva i zobecnene jako akusticka pena, ktera pak samozrejme byva z uplne jineho materialu a s vyrazne lepsimi akustickymi vlastnostmi. A tyhle peny se pouzivaji i v prumyslu :wink:
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

To je pak otázka: Kapex nebo GemaPUR jestli je to molitan nebo ne. Je pravda že na ty stroje se dává lepší materiál a třeba na obráběcí centra to nemusí pohltit žádné basy :-)
Jay Beck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jay Beck »

Zdravím.

Před nějakou dobou jsem se tady ptal na informace kvuli odhlučnění. Teď je podle původních návrhů studio hotové, tak posílám fotky, jak jsem slíbil.

takhle bylo to nakreslený

http://jaybeck.eu/images/studio1.JPG
http://jaybeck.eu/images/studio2.JPG
http://jaybeck.eu/images/studio3.JPG

a takto vypadá teď.

http://jaybeck.eu/images/studio4.JPG
http://jaybeck.eu/images/studio5.JPG
http://jaybeck.eu/images/studio6.JPG

Místnost jsem akusticky vyměřoval a ač je velice malá, po úpravach jsem byl opravdu překvapen, na jaké akustické vlastnosti jsem se dostal. Pouze v bassech do 10 Hz mám odchylku, ale to není nic hrozného a hlavně nic co by kazilo poslech takže jsem to ani moc neřešil. Na ostatních frekvencích mám křivku motajicí dost blízko nule a i poslechově ke zvuk opravdu čistý a vyrovnaný.

Jehlany jsem sehnal za půl darma a celá zadní stěna i s bassovými pastmi ve předu je vycpaná orsilem.

Tak děkuju za pomoc a užitečné informace ;)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Tyjo, tak to vypadá fakt parádně a naprosto profesionálně... jak to hraje z obrázku nepoznám :D
Jay Beck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jay Beck »

Sadam.S píše:Tyjo, tak to vypadá fakt parádně a naprosto profesionálně... jak to hraje z obrázku nepoznám :D

Dík ;) dalo to pořádnou fušku
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Palec na horu, opravdu jak v profesionálním nahrávacím studiu :wink:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“