Tuning - bicí amati

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Odpovědět
Barycz16
Kontaktovat uživatele:

Tuning - bicí amati

Příspěvek od Barycz16 »

Jednoho krásnýho dne jsem při vyklízení půdy našeho starýho baráku objevila tátovy starý amátky. Spíš než bicí to tehdy připomínalo hromadu starýho šrotu, kterej by možná už ani ve sběrně nevzali. V tý době jsem ale neměla peníze na to, abych si mohla koupit nějaký ty tamy nebo aspoň basixy(to, že je nemám ani teď je vedlejší :D), a na bicí jsem prostě hrát chtěla. Navíc na fórech doporučovali začátečníkům koupit si pro začátek z bazaru právě amátky, tak jsem se rozhodla ten šrot opravit a udělat z něj použitelnou sadu.
Po sestavení a zbavení nejhorší špíny vypadaly moje amátky takhle:
Obrázek

Snad každej buben měl jinou barvu, na činelech ani nebylo poznat že jsou to činely a chyběl hardware. Bubny jsme přelakovali, činely vyčistili kyselinou (ty amatky fakt vydržej všechno), ráfky a veškerej hardware čističem chromu + dokoupili chybějící (stojan na HH a na virbl od značky tama).
Dneska vypadaj takhle:
Obrázek Obrázek Obrázek

Jsou tam původní amaťácký blány, který jak známo neoplývají kvalitou, příšerně přeznívají a dělají různé další pazvuky. Dá se tomu skvěle zamezit použitím týhle pěny:
Obrázek
do který se balí např. LCD monitory atp. Blány teď hrají výborně, nepřeznívají, jsou srovnatelné např. s nižší řadou blan značky remo.

Celkově jsem s výsledkem spokojená, ačkoli stále má nedostatky. Nikde nemůžu najít spodní blány na tomy, musím koupit novou rezonanční blánu na kopák a šlapku. Přes tyto nedostatky bicí hrajou výborně, do zkušebny jsou ideální a zvládaj i menší klubový koncerty.
Teď mě zajímá váš názor :wink:
pehve

Re: Tuning - bicí amati

Příspěvek od pehve »

super, pro začátek ideal, plechy a blány bych vyměnil, ten miralon je nanic.
Já na to hraji(poslední řada) dosud, mám to vytuněný, pořádně obutý a naladěný a se zvukem nemám problém. Je to šílená hutnost proti zvuku dnes moderních menších korpusů a nazvučit to jde v pohodě. Jde jen o správný ladění. HW mám samo jinej.
Tady o tom něco najdeš : bici-nastroje/folie-lak-t17505.html
Barycz16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barycz16 »

pehve píše:...plechy a blány bych vyměnil...
Rozhodně to mám v plánu, jenom vzhledem k mému současnému finančnímu stavu si nemůžu dovolit to povyměňovat. Koupila jsem nový blány na virbl, teď musim počkat na další finance.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jé to je ale hnus :lol: Ale co s amátkama naděláme.. každej jsme si tím prošli asi :D Každopádně nechápu tehdejší dobu sundavat spodní blány.. Vždyť to už se pak mohlo rovnou tlouct do kbelíků

Samozřejmě v rámci možností jste se s tím poprali pěkně tak přeju ať to hraje a hlavně ať se daří.. to je na tom nejdůležitější
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
voci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voci »

Ahoj, líbí se mi ten nápad s tým měkkým materiálem proti přeznívání. Jak jsi ho přesně zakomponovala do bubnů? Díky V.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

voci píše:Ahoj, líbí se mi ten nápad s tým měkkým materiálem proti přeznívání. Jak jsi ho přesně zakomponovala do bubnů? Díky V.
Fuj, to bych zrovna nepovažoval za příklad hodný následování... Místo tlumení by stačilo je slušně naladit.
voci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voci »

Takze sem to asi spatne pochopil. Ta folie teda slouzi ke tlumení ?? Btw. koupim jakykoliv dil na amatky.. Dík za nabídky.
Barycz16
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Barycz16 »

woro90-1 píše:
voci píše:Ahoj, líbí se mi ten nápad s tým měkkým materiálem proti přeznívání. Jak jsi ho přesně zakomponovala do bubnů? Díky V.
Fuj, to bych zrovna nepovažoval za příklad hodný následování... Místo tlumení by stačilo je slušně naladit.

Je to jen a pouze proti přeznívání a rušivým zvukům, rozhodně to není zamýšleno jako přímé tlumení. Jestli jsi někdy měl co dočinění a originálníma amaťáckejma blánama tak bys moh vědět že to slušně naladit nejde, jednak proto že nejsou dvakrát kvalitní a taky proto že jsou skoro 35 let starý takže se divim že vůbec držej a poměrně obstojně hrajou.

Voci: prostě to napneš pod blánu (uvolněná by ta pěna asi nebyla k ničemu :D )
voci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voci »

S téma blánama máš naprostou pravdu. Dneska sem došel k závěru, že pořídím všechny nový od Rema. Zároveň mi chybí spodní obruče, takže sem rád za každou nabídku.
Ještě nevím jaký spodní blány pořídit, zároveň nevím jestli to má cenu.
voci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od voci »

Bubny jsme přelakovali, činely vyčistili kyselinou (ty amatky fakt vydržej všechno), ráfky a veškerej hardware čističem chromu
Mám pár otázeček :-) Jakou barvu jste na lakování použili ? Je to jenom barva nebo přez ní ještě lak ?? Jakou kyselinu jste použili na čineli a jaký čistič chromu ?:-) Předem díky :-)

Plánuju podobnou renovaci.
pehve

Příspěvek od pehve »

nové originální blány amati se slušně naladit daly ale tohle tady nemůže už nikoho potkat ....
voci: jako rezonanty doporučuji diplomatky a cenu to má.
ten miralon je nanic, už se opakuju.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“