ocenění kytary tornado

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
ladisv6

ocenění kytary tornado

Příspěvek od ladisv6 »

tchán našel na půdě uplně zapomenutou kytaru ze svého mládí, typ jolana tornado asi z roku 1965, elektrická. neví jestli ji prodat nebo si nechat na zničení pro vnoučata, nebo jestli to má třeba uý nějakou sběratelskou hodnotu. vyzná se v tom tady někdo? díky
woro90-1

Re: ocenění kytary tornado

Příspěvek od woro90-1 »

Moc velkou ne, ale už se po nich lidé shánějí. Vyrobily se jich ale spousty. Mrkni na Aukro za kolik se prodávají. A to se prodávají většinou naleštěné a kupují to fanatici. Pošli fotky v jakém je stavu.
Naposledy upravil(a) woro90-1 dne 11.07.2010 20:46, celkem upraveno 1 x.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Na zničení pro vnoučata pokud je kompletní a v ucházejícím stavu je jí každopádně škoda :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Homerda

Příspěvek od Homerda »

pavel68 píše:Na zničení pro vnoučata pokud je kompletní a v ucházejícím stavu je jí každopádně škoda :wink:
Pokud vnoucata chytne hudebni duch tak je to dobre investice :wink:
Stop dreaming, start playing!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Homerda píše:Pokud vnoucata chytne hudebni duch tak je to dobre investice :wink:
Záleží na tom, kolik vnoučatům je. Přece jen je to poměrně křehká věc.
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Homerda píše:
pavel68 píše:Na zničení pro vnoučata pokud je kompletní a v ucházejícím stavu je jí každopádně škoda :wink:
Pokud vnoucata chytne hudebni duch tak je to dobre investice :wink:
Nepsal o investici pro vnoučata,ale o zničení :lol:

Každopádně to nebyly špatný kejtry - co by jinoch jsem jednu vlastnil a poněkud neprozřetelně ji vyměnil za Jolanu Iris (pseudo telátko).
Bylo mi 16 a nabyl jsem přesvědčení,že musím mát "placatou" :roll:
EDIT -
Tak jasně - od toho bych se odrazil - ale stejně to nejni kytara pro dítě 8)
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Homerda

Příspěvek od Homerda »

No jasne, pokud jsou vnouvatum 4 roky tak kytaru jako vec na zuzlani a zniceni nee, ale kdyby projevili zajem... :wink:
Stop dreaming, start playing!
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

pavel68 píše:ale stejně to nejni kytara pro dítě 8)
To je pravda. Není dostatečně jednoduchá, pevná a blbuvzdorná. Pro dítě možná tak Altro nebo Disco, tohle rozhodně ne.
ladisv6

Příspěvek od ladisv6 »

to zničení bylo myšleno v uvozovkách :) jako že by se na ní učili. jinak jsem na aukru našel v ukončených aukcích od 4 do 6000 kč. tahle má ještě originální kožený pouzdro...myslíte že je cena 5500 ok? jedna paní mi odepsala na inzerát, kde jsem zatím udal cenu dohodou a ona se na ni ptá - tak kolik ji mám napsat? díky :)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ladisv6 píše:to zničení bylo myšleno v uvozovkách :) jako že by se na ní učili. jinak jsem na aukru našel v ukončených aukcích od 4 do 6000 kč. tahle má ještě originální kožený pouzdro...myslíte že je cena 5500 ok? jedna paní mi odepsala na inzerát, kde jsem zatím udal cenu dohodou a ona se na ni ptá - tak kolik ji mám napsat? díky :)
To všechno záleží na tom, v jakém je stavu. Pokud by na ní všechno chodilo, nic nechybělo a povrchovce by nic nebylo, je šest tisíc slušná cena. Ale musela by být v opravdu dobrém stavu. Pokud na ní něco chybí, nefunguje či není originál, cenu to snižuje.
Pikus

Příspěvek od Pikus »

asi tak... ale, mě osobně bylo zapomenutou jolanu líto prodat, takže jsem ji zrenovoval a mám ji v pokojíčku...

Jinak, pošli fotky a my ti snad poradíme s cenou
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

Pokiaľ má funkčnúu elektroniku a nie je viditeľne poškodená, tak takých 5 tis. je reálna cena.
Doma mam tiež jednu - síce 2 snímče nefungujú, tremolo je zhrdzavené a má prasklinu na krku, ale ako dekorácia je pekná :)
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Amid

Příspěvek od Amid »

Člověk by se mohl divit, že po lehčí rekonstrukci ty Jolany mohou docela slušně hrát. 8)
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Braniik píše:Pokiaľ má funkčnúu elektroniku a nie je viditeľne poškodená, tak takých 5 tis. je reálna cena.
Doma mam tiež jednu - síce 2 snímče nefungujú, tremolo je zhrdzavené a má prasklinu na krku, ale ako dekorácia je pekná :)
Nesmíš na to mydlit punk s trojkou pod kůží :lol:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Braniik
Rádce

Příspěvek od Braniik »

pavel68 píše:
Braniik píše:Pokiaľ má funkčnúu elektroniku a nie je viditeľne poškodená, tak takých 5 tis. je reálna cena.
Nesmíš na to mydlit punk s trojkou pod kůží :lol:
Na tej už jedine punk (spolu s 10 W tranzistorovým maršálom to je jediná výbava, ktorú som si na SK nechal :twisted: ).
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Braniik - je mi to upe yasný o))
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Bbeejjkk

Příspěvek od Bbeejjkk »

Presne, stejne jako jakykoliv kytary. Ja sice nejsem zadnej Clapton ani Angus Youngh, ale... kytara je vznesenej nastroj. Stejne jako kazdej nastroj. Serezal bych parchanty, kdyby s nim neco udelaly i kdyby to bylo vyrobeny vcera :-D
pavel68
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel68 »

Bbeejjkk píše:
Presne, stejne jako jakykoliv kytary. Ja sice nejsem zadnej Clapton ani Angus Youngh, ale... kytara je vznesenej nastroj. Stejne jako kazdej nastroj. Serezal bych parchanty, kdyby s nim neco udelaly i kdyby to bylo vyrobeny vcera :-D
Podepisuji :wink:
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Tornád byla vyrobena děsná síla - dodávaly se do všemožných kultůráků, vojenských kapel a tak podobně, takže bych s případným prodejem ještě počkal, renesance Tornáda teprve příjde. Taky mám jeden kousek, s novým přepražcováním to hraje, jenom ta né uplně šťastně řešená elektrika, hlavně přepínače.
Tornádo je ale Československá klasika - je to asi nejtypičtější nástroj své doby a když jsem koukal na "bigbít", je zajímavé, kolik vynikajících lidí na Tornádo začínalo.
O dost zajímavější a ceněnější je Alexandra, ta první série měla ještě ten správný "ESkový" tvar korpusu, možná ještě o kousek hezčí :lol: a korekce řešené něčím jako varitone. Má taky dvactistrunnou sestřičku a těch je opravdu málo a děsně blbě se shání (má jí Hladík ale asi jí neprodá :lol: :lol: ).

Doporučení: Neprodávat a vnoučata hlídat aby do toho neryla a nezkoušela např. osadit jinými snímači, či jiné nezvratné změny.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Atkins má zase recht, není to špatná kytara ale ty přepínače z tenkých pružinových drátů jsou otřesné. A ještě nepřišel jejich čas.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“