mam doma dve hlavy Line6 Spider III head 75W a Marshall JVM205H. Tak jsem si rikal, ze bych zkusil zapojit line6 jako predzesilovac. Marshall ma zezadu konektory PRE-AMP OUT (SEND) a POWER AMP IN (RETURN). Ale line6 ma ze zadu jen dva 4 ohm vystupy do reproboxu. Neporadil byste mi prosim nekdo, jak to zapojit? Nerad bych si obe hlavy vykosil
line6 spider III jako predzesilovac
Pravidla fóra
line6 spider III jako predzesilovac
Zdravim,
mam doma dve hlavy Line6 Spider III head 75W a Marshall JVM205H. Tak jsem si rikal, ze bych zkusil zapojit line6 jako predzesilovac. Marshall ma zezadu konektory PRE-AMP OUT (SEND) a POWER AMP IN (RETURN). Ale line6 ma ze zadu jen dva 4 ohm vystupy do reproboxu. Neporadil byste mi prosim nekdo, jak to zapojit? Nerad bych si obe hlavy vykosil
Re: line6 spider III jako predzesilovac
Pokud line6 nemá efektovou smyčku, bez zásahu do zesilovače to nepůjde
Tak presne toto jsem slyset nechtel
Ted jsem si vzpomnel, ze ma jeste jeden konektor phones/record out, ale uz tusim, ze ten pouzit tez nepujde. Neexistuje nejake reseni (krabicka), aby bylo mozne pouzit vystup na reprobox?
Přes výstup na sluchadla to občas jde. Kvalita nebude valná, ale fungovat to bude.lummox píše:Tak presne toto jsem slyset nechtelTed jsem si vzpomnel, ze ma jeste jeden konektor phones/record out, ale uz tusim, ze ten pouzit tez nepujde. Neexistuje nejake reseni (krabicka), aby bylo mozne pouzit vystup na reprobox?
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Jn, mohlo by to jít phones->fx return toho maršálu... ale fakt to asi nebude nic světovýho 
proč to vůbec chceš dělat? že by využití DSP na lampě?
proč to vůbec chceš dělat? že by využití DSP na lampě?
Potrebuju z toho dostat poradne narachlej zvuk, to ten máršl jen tak neda. Line6 melo zvuk celkem v pohode, jen nebyl moc citelny, tudiz jsem predpokladal, ze by to lampa pekne vytahla. Tak diky chlapi, ja to zkusim pres ty ten sluchatkovej 
-
woro90-1
Tak toho maršála něčím nakopni, ne? (třeba nohou)
woro90-1 píše:Tak toho maršála něčím nakopni, ne? (třeba nohou)
do maršálů se nekope,už ti v tej Číně hrabe
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Jo, prodej Spidera, kup Blackstar HT-Dual a budeš mít jak booster na nakopnutí, tak brutální zkreslení v jednom. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Řešení Phones -> FX Return je prasárna, pokud chcete mít aspoň trochu použitelný zvuk. Nicméně osobně považuju za prasárnu zapojovat před JVM takovou chemii, jakou je Spider.
Když člověk umí kroutit potáky, tak z JVM dostane slušnej zvuk zcela bez problémů. A pokud mu to nestačí, nechť si koupí overdrive nebo distortion.
Když člověk umí kroutit potáky, tak z JVM dostane slušnej zvuk zcela bez problémů. A pokud mu to nestačí, nechť si koupí overdrive nebo distortion.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Je to tak. Zkoušeli jsme napojit sluchátkový výstup Rolanda CUBE 15 do returnu mojeho Blackstara a byl to hnus, hrálo to podstatně hůř než ten Roland sám.Nero píše:Řešení Phones -> FX Return je prasárna, pokud chcete mít aspoň trochu použitelný zvuk.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono to je jednoduchá fyzika. Signál pro sluchátka je úplně jiný než signál pro koncák 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zejména jestli do těch sluchátek posílá i simulaci boxu, tak to bude pěkně zahuhlaný a myslim, že když je účelem pokusu přidat spiderovi na čitelnosti, tak tudy cesta nevedeNero píše:Ono to je jednoduchá fyzika. Signál pro sluchátka je úplně jiný než signál pro koncák
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek