Správný materiál na snare
Pravidla fóra
Správný materiál na snare
Zdravim, chtěl bych se zeptat jestli nevíte někdo jaký charakter mejí materiály, z kterých se dělají virbly např: javor, bříza, mosaz, ocel, hliník, mahagon atd. Čím více jich bude tím lépe. Děkuji za odpovědi pokud nějaké budou. 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Re: Správný materiál na snare
Myslím že kdo hraje déle, nebo kdo zvídavě obouchává kde co po kšeftech nebo po hudebních obchodech, si rámcově obrázek udělá. je to ovšem hodně subjektivní pocit, navíc závislý na ladění a bláně, a v neposlední řadě na stylu a technice hry. proto je těžké ti říct takhle obecně.... všechny ty materiály, co si popsal jsou velmi často a běžně používané... zkoušej a testuj sám....
je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričko, nebo na co mám zrovna chuť k jídlu
je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričko, nebo na co mám zrovna chuť k jídlu
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
-
woro90-1
Mnohé dámy to dělajíMonikad píše:je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričko
Ano, to je pravda spíše jsem chtěl slyšet charakter zvuku. Ale budu zkoušet...
ano, plech zní plechově a dřevo dřevěně
. Oba jsou správné materiály.
Dále jde o rozměry-výška x průměr, obutí,struník, ladění, styl hry. Větší korpusy zní hlouběji , nízký bubínky mají vyšší třesk(dechovka). Každý dřevo zní trošku jinak stejně jako ocel nebo mosaz nebo bronz. Každý druh blány zní taky jinak. U dřeva jde taky o to jestli je korpus z masivu nebo slepený z dýh. Vrstvy dýhy bývají i z různých materiálů-nahoře javor, uvnitř třeba bříza nebo mahagon. Nakonec ještě záleží na mušlích, jejich počtu a uložení, lité ráfky atd atd.
Vliv ruzných druhů dřev na zvuk nástroje je jasnej a neplatí jen pro bicí, tohle tema je všeobecný.
Dále jde o rozměry-výška x průměr, obutí,struník, ladění, styl hry. Větší korpusy zní hlouběji , nízký bubínky mají vyšší třesk(dechovka). Každý dřevo zní trošku jinak stejně jako ocel nebo mosaz nebo bronz. Každý druh blány zní taky jinak. U dřeva jde taky o to jestli je korpus z masivu nebo slepený z dýh. Vrstvy dýhy bývají i z různých materiálů-nahoře javor, uvnitř třeba bříza nebo mahagon. Nakonec ještě záleží na mušlích, jejich počtu a uložení, lité ráfky atd atd.
Vliv ruzných druhů dřev na zvuk nástroje je jasnej a neplatí jen pro bicí, tohle tema je všeobecný.
- Monikad
- Rádce
Přesně tak to zní... nepovažovala jsem proto za nutné dělat z nováčka blbce tím, že bych to napsala.woro90-1 píše:Mnohé dámy to dělajíMonikad píše:je to trošku jakokdybych se tě te´d zeptala, jaké si mám vzít dnes na sebe tričkoAle myslím že chtěl slyšet spíš že plech zní plechově, mahagon nemá tolik výšek a tak...
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
- Monikad
- Rádce
To je jediná metoda!!!! Je fajn, že si na to došel sám!!tom.batoh píše:Ano, to je pravda spíše jsem chtěl slyšet charakter zvuku. Ale budu zkoušet...