stejné aparáty v kapele

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

stejné aparáty v kapele

Příspěvek od rasta_blasta »

Máte stejnej pocit že v úspěšnýchy kapelách maji všichni kytaristi stejnej nebo dosti podobnej aparát? znáte nějakou kde je to namixovaný... já jen že já sem spíš na tem marshall středovej zvuk a 2. kytaristu to spíš táhne k higain plnýmu zvuku... Je nějaká kapela marshall mesa? Proč to tak dělaj... Já vím jen že rancidi hraj někdy Mesa (armstrong) Marhall (Lars - ten osekanej nápis marshall). co vy na to?

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Śkwoři mají jeden lampovoého Laneye a druhý má lampovou Messu. A já v mojí druhé kapele mám tranzistorového crate stejně jako druhý kytarista, tak že v mojí kapele máme stejné aparáty :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

ale laney a mesa sou furt takový typický příbuzný zvuky... co něco úplně jinýho.... třeba nějakýho fendera a nějakou pilu nebo tak.... :lol:

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
Veth
Kontaktovat uživatele:

,

Příspěvek od Veth »

My v benefitu sme měli velmi olišný zvuky já měl Peavey classic VTX + pasivní ibanez a můj spolu kytarista JCM 900(El-34 na konci)+ les paul aktivní celkem rozdíl(no i ten engl je jinej)
Engl Thunder 50, Ibanez RG 570+Tone ZOne a Paf Pro,Fender 57 ressuie + zamikací schallery , MXR micro ampJim Dunlop Cry Baby 535,BOSS Tu2,CH-1, DD-3, BCB-60, Kabely Monster rock, vysílačka AKG . http://www.benefit-rock.com http://www.brix-rock.cz/
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

u nás máme já Mesu - hraju zkreslenou a tvrdší kytaru a kamarád má Ampeg r-12r, což je typem vintage aparát na čistý zvuk...nevidím důvod, proč by měli mít oba kytaristi v kapele stejné aparáty. podle mě je to všechno marketing marschallu, který jim nabídnou aparát k propagaci na koncerty a ještě jim platěj. na nahrávání si určitě každej bere, co mu nejvíc sedí...jak můžete vědět, že to taky točili na nějáký ty marschally? 8)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Navíc to není nic moc když mají kytaristi, neříkám stejný, ale podobný zvuk. Ale je pravda že u nás v kapele měli oba kytaristi Laney - jeden HCM65 a druhý TF200.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Já mám toho svyho lampáče a 2. kytarista povovodič za 3500 50W předkterým se blejská Grunge od digi.... ím čtu dost články kde mluví kytaristi o svých aparátech a kytarách a většinou používaj na nahrávání to stejný co na podiu....

http://www.supermusic.sk/noty/totalguitar_pg5.gif

toto je ten případ marshall + mesa. Zrovna ten mesar je takovej víc ska punk takže to moc nezkresluje a a má i dost sól na čistej kanál... navíc jeho sólová deska ej Ska
http://www.youtube.com/watch?v=vOwXby4lqfI

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

ono to je vetsinou o tom, ze znamejsi muzikanti maji smlouvy primo s vyrobcama ;) Viz treba CoB a ESP (driv Jackson) apod... Samozrejme to stejny funguje i u komb
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:ono to je vetsinou o tom, ze znamejsi muzikanti maji smlouvy primo s vyrobcama ;) Viz treba CoB a ESP (driv Jackson) apod... Samozrejme to stejny funguje i u komb
jasný offspring taky hraj za Ibanez... ale není to něčím jiným?

JOHNY Swamp Inc.

Příspěvek od JOHNY Swamp Inc. »

Dneska už ale nefungujou výhradní smlouvy, fakt minimálně, takže i Alexi muže ve studiu použít něco uplně jinýho apod...
Používám jen nick "Swamp"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

JOHNY Swamp Inc. píše:Dneska už ale nefungujou výhradní smlouvy, fakt minimálně, takže i Alexi muže ve studiu použít něco uplně jinýho apod...
Ve studiu muze hrat treba na Behringera, ale na koncertech musi byt videt ESP. A jestli jsi slysel neco o autogramiade CoB na MoR, tak vis, ze zrovna Alexi nema moc svobody v tom, co chce delat... Bohuzel
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já osobně bych proti tomu nebyl, přecejen i dva kytaristi se stejnými aparáty, stejnými preampy a stejnými snímači můžou každý znít rozdílně (viz
Slayer - Jeff Hynemann a Kerry King). Jsem právě spíše proti stejnosti zvuků dvou kytaristů.

(momentálně jsem spokojený, já a Mastr máme oba jiné zkreslení - on spíše moderní higain, já spíše takový higain 90. let)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Gaudio

Příspěvek od Gaudio »

No ted nevim esi nerikam nejakou blbost tak esi jo tak se predem omlouvam ale na koncerte ACDC Donington je videt krome tech Angusovejch Marshallu i spousta beden mesa pokud si to dobre pamatuju...
Isachs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Isachs »

No já hrál na Hartke Piggy stack(60W - 4x8") přes MT2 MetalZone a druhej kejtrista přes 30W Torgue s Grungem a noname kytarou se singlem (není moc majetnej)... co budu říkat, hlasitostí mě válcoval.. o kvalitě zvuku nemá cenu mluvit... takže v kapele bylo slyšet jen řev jeho kytary (slyšet řev není to samé jako slyšet co hraje), v pozadí bicí... což se nezměnilo...
Teď mám kopii 50W Marshalla a 2x12" box... furt mě uřve vklidu je to děsný, nevím jak proti němu válčit... stišování zbytku kapely nepomáha, vůbec jej netrápí, že neslyší nic než sebe a ještě k tomu na výzvu na stišení svého aparátu reaguje jen velmi zvolna a asi tak na 5-10 minut...

A co se týče aparátů, on má hodně Gainovej, ne zvuk, ale hluk, já klasickej Marshall zvuk co není slyšet, basák není slyšet u 350W Warwicka a bicí se prosaděj jen když do toho kytarista s 30W kombem neřeže ...

Může mi někdo jen tak namátkou říct, jak může 30W kombo s 10" reprem uřvat celou zkušebnu tak že není slyšet nic jiného?
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka :)
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dobry repro pokryje co nejrovnomerneji urcitej interval frekvenci, spatny kombo bzuci futr +- jen na jedne...."Proriznout" se zvukem v kapele neni zadnej zazrak, ale pak vetsinou ten zvuk stoji za ho*no ;)

Ja bych ho proste z kapely vyhodil :roll: Kdyz se nedokaze dohodnout se zbytkem kapely, je tam akorat na obtiz...
Somnus Aeternus
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Re: stejné aparáty v kapele

Příspěvek od Ragnar »

rasta_blasta píše:Máte stejnej pocit že v úspěšnýchy kapelách maji všichni kytaristi stejnej nebo dosti podobnej aparát? znáte nějakou kde je to namixovaný... já jen že já sem spíš na tem marshall středovej zvuk a 2. kytaristu to spíš táhne k higain plnýmu zvuku... Je nějaká kapela marshall mesa? Proč to tak dělaj... Já vím jen že rancidi hraj někdy Mesa (armstrong) Marhall (Lars - ten osekanej nápis marshall). co vy na to?
Sum 41 taky. Deryck Mashall + Fender Tele, Dave Mesa + PRS, nekdy Gibson LP.
Ragnar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ragnar »

Wohma píše:
JOHNY Swamp Inc. píše:Dneska už ale nefungujou výhradní smlouvy, fakt minimálně, takže i Alexi muže ve studiu použít něco uplně jinýho apod...
Ve studiu muze hrat treba na Behringera, ale na koncertech musi byt videt ESP. A jestli jsi slysel neco o autogramiade CoB na MoR, tak vis, ze zrovna Alexi nema moc svobody v tom, co chce delat... Bohuzel
Co se tam dělo? už se o tom pár lidí zmínilo...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mno v podstate se stalo jen to, ze se Alexi chtel vyfotit s fanouskama, ale vtom pristoupil manazer (nebo podobny kravatak-debil) a zakazal mu to, chvili se spolu hadali a pak celi CoB znechucene opustili autogramiadu, predcasne... Pry to na Alexim bylo videt, ze ho to silene s**e a byl z t oho zklamanej... Ja osobne tam nebyl, ale kamos jo (cekal tam asi 2 hodiny kvuli podpisu :))
Somnus Aeternus
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Re: stejné aparáty v kapele

Ragnar píše:Sum 41 taky. Deryck Mashall + Fender Tele, Dave Mesa + PRS, nekdy Gibson LP.
totele je squirer, je to vidět na flavici. jinak Dave tam už nehraje. a co sem si všim na koncertě měli marshalla oba...

rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Isachs píše:No já hrál na Hartke Piggy stack(60W - 4x8") přes MT2 MetalZone a druhej kejtrista přes 30W Torgue s Grungem a noname kytarou se singlem (není moc majetnej)... co budu říkat, hlasitostí mě válcoval.. o kvalitě zvuku nemá cenu mluvit... takže v kapele bylo slyšet jen řev jeho kytary (slyšet řev není to samé jako slyšet co hraje), v pozadí bicí... což se nezměnilo...
Teď mám kopii 50W Marshalla a 2x12" box... furt mě uřve vklidu je to děsný, nevím jak proti němu válčit... stišování zbytku kapely nepomáha, vůbec jej netrápí, že neslyší nic než sebe a ještě k tomu na výzvu na stišení svého aparátu reaguje jen velmi zvolna a asi tak na 5-10 minut...

A co se týče aparátů, on má hodně Gainovej, ne zvuk, ale hluk, já klasickej Marshall zvuk co není slyšet, basák není slyšet u 350W Warwicka a bicí se prosaděj jen když do toho kytarista s 30W kombem neřeže ...

Může mi někdo jen tak namátkou říct, jak může 30W kombo s 10" reprem uřvat celou zkušebnu tak že není slyšet nic jiného?
ztlum mu efekt output.. určitě se to přebuzuje a to repro v kombu má tak tupou charaktesistiku že řve nej frekvence co filtruje ten efekt... prostě ho nakopej do řiti ale stejně to ta lampa musí přeřvat...

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“