Ahoj,
chystám se ke koupi digitálního stage piana (max 50 tis.). Klasické pianino z několika důvodů nechci. Tím hlavním je, že potřebuji přenosný nástroj (hraní doma, ve zkušebně, v klubu). Dále potřebuji MIDI výstup pro propojení s PC, jsem i trochu technický typ, takže mě baví úpravy výsledného zvuku (reeverb, flanger, EQ, atd..). V neposlední řadě mám možnost hrát na pianino u kamaráda, proto bych byl rád, kdybyste nepsali komenty typu "kašli na dig. piano a kup si akustický". Nejsem ortodoxní pianista. Hodně hraji i na syntetizér, kde klaviatura není zrovna kvalitní. Ovšem na klavírní pasáže je přeci jen potřeba něco lepšího.
Ze současné nabídky mě velmi zaujala novinka Clavia Nord Piano http://www.audiotek.cz/product-39604-nord-piano. Tahle značka mi vždycky byla sympatická, navíc nabízí pro mě jedno obrovské lákadlo a tím je možnost výměny interních zvuků, které Clavia nabízí volně ke stažení. Podle prezentací na youtube má dle mého názoru i velmi slušný zvuk na tuto cenovou kategorii.
Jelikož nepředpokládám, že někdo bude mít zkušenosti s tímto nástrojem (je na trhu krátce), zajímalo by mě, zda někdo nemá zkušenosti alespoň s Clavií Nord Stage. Klaviatura a piano sekce by měly být stejné, podle toho, co jsem se dočetl. Popřípadě budu rád za jakékoliv typy na jiné značky, zkušenosti, atd.
Předem díky
Digitální stage piano - do 50 tis.
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Digitální stage piano - do 50 tis.
Osobně sice nejsem žádný velký klávesák, ale s pár, i velmi dobrými, jsem si zahrál a pokecal o jejich výbavě. Clavii Nord (jak Stage, tak Piano) si všichni chválili, a to i tací, kterí tráví půl roku ve studiu a půl roku na koncertech a cena jejich výbavy je v 6 místný sumách. Takže si myslím, že tou určitě chybu neuděláš.
Mě jako amatérovi se na ní vždy líbilo, že samozřejmě perfektně hraje, ale navíc uživatelsky je velmi příjemná a jednoduchá. Měl jsem možnost si s ní na pár desítek minut pohrát a vůbec jsem neměl žádné problémy, vše bylo dost intuitivní. Klaviatura mi navíc přišla velmi kvalitní.
Mě jako amatérovi se na ní vždy líbilo, že samozřejmě perfektně hraje, ale navíc uživatelsky je velmi příjemná a jednoduchá. Měl jsem možnost si s ní na pár desítek minut pohrát a vůbec jsem neměl žádné problémy, vše bylo dost intuitivní. Klaviatura mi navíc přišla velmi kvalitní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008