Digitální stage piano - do 50 tis.

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
fallen.v

Digitální stage piano - do 50 tis.

Příspěvek od fallen.v »

Ahoj,
chystám se ke koupi digitálního stage piana (max 50 tis.). Klasické pianino z několika důvodů nechci. Tím hlavním je, že potřebuji přenosný nástroj (hraní doma, ve zkušebně, v klubu). Dále potřebuji MIDI výstup pro propojení s PC, jsem i trochu technický typ, takže mě baví úpravy výsledného zvuku (reeverb, flanger, EQ, atd..). V neposlední řadě mám možnost hrát na pianino u kamaráda, proto bych byl rád, kdybyste nepsali komenty typu "kašli na dig. piano a kup si akustický". Nejsem ortodoxní pianista. Hodně hraji i na syntetizér, kde klaviatura není zrovna kvalitní. Ovšem na klavírní pasáže je přeci jen potřeba něco lepšího.
Ze současné nabídky mě velmi zaujala novinka Clavia Nord Piano http://www.audiotek.cz/product-39604-nord-piano. Tahle značka mi vždycky byla sympatická, navíc nabízí pro mě jedno obrovské lákadlo a tím je možnost výměny interních zvuků, které Clavia nabízí volně ke stažení. Podle prezentací na youtube má dle mého názoru i velmi slušný zvuk na tuto cenovou kategorii.
Jelikož nepředpokládám, že někdo bude mít zkušenosti s tímto nástrojem (je na trhu krátce), zajímalo by mě, zda někdo nemá zkušenosti alespoň s Clavií Nord Stage. Klaviatura a piano sekce by měly být stejné, podle toho, co jsem se dočetl. Popřípadě budu rád za jakékoliv typy na jiné značky, zkušenosti, atd.
Předem díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Digitální stage piano - do 50 tis.

Příspěvek od Nero »

Osobně sice nejsem žádný velký klávesák, ale s pár, i velmi dobrými, jsem si zahrál a pokecal o jejich výbavě. Clavii Nord (jak Stage, tak Piano) si všichni chválili, a to i tací, kterí tráví půl roku ve studiu a půl roku na koncertech a cena jejich výbavy je v 6 místný sumách. Takže si myslím, že tou určitě chybu neuděláš.

Mě jako amatérovi se na ní vždy líbilo, že samozřejmě perfektně hraje, ale navíc uživatelsky je velmi příjemná a jednoduchá. Měl jsem možnost si s ní na pár desítek minut pohrát a vůbec jsem neměl žádné problémy, vše bylo dost intuitivní. Klaviatura mi navíc přišla velmi kvalitní.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“