Hudební otevřenost a frekvence poslechu

Vše o kapelách a hudebnících ...
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Hudební otevřenost a frekvence poslechu

Příspěvek od kneekal »

Jak jste na tom s posloucháním desek? Dovedete furt dokola poslouchat nějakou desku či interpreta nebo si to dáte 3-4x a jdete od toho? :)

Osobně jsou hrozně nevěrný posluchač a nic nevydržím poslouchat dlouho. Samozřejmě, že mám dost veleoblíbnených interpretů, ale počet desek, které jsem slyšel víc jak 10x je velice nízký. Musím to holt rychle střídat, jinak se mi to strašně omrzí.

A druhá otázka. Jak moc jste hudebně otevření? Máte svůj styl, který jedete furt nebo jste schopni nasávat různé žánry?

Já děkuju prozřetelnosti, že dovedu poslouchat téměř vše. Moji spolubydlící tak jenom kroutí hlavami když pokojem za sebou bezprostředně projedou Cypress Hill, Nick Cave, Nine Inch Nails a Goran Bregovic. Ale jsem za to velmi rád. Užiju si tak jak hip-hopový koncert, tak klidně i metalový náklep. 8)
kytara: Fender SE TC-90 Thinline
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender
aparát: Fender Hot Rod Deluxe 112

kapela: http://www.fullstop.cz, blog: http://kneekal.blogspot.com/
vorech6

Re: Hudební otevřenost a frekvence poslechu

Příspěvek od vorech6 »

1.) když se mi deska líbí tak jí vydržim poslouchat třeba tejden dokola, třeba teď sem asi 5 dní poslouchal několik písniček od nightwish a nic jinýho včera sem už obrátil pozornost k cannibal corpse
2.)hudebních žánrů který by mi vadili je po skrovnu-např. techno nějakou vykradenou elektroniku nebo dnešní hip hop opravdu nemůžu, otázka je jestli to jde ještě nazývat hudbou. Jinak si rád poslechnu dobrej jazz, blues, rock´n´roll, punk atd. atd. a třeba i klasiku, ale vítězí u mě rock a metal :twisted:
Metal vládne světem!Hip Hop nechte dětem!

Kytary: el: Washburn N1NM-Roland Cube 20X
ak: Squier Stratacoustic, Washburn D10SCE12B- Kustom Sienna 16, bazarovka dreadnought(openD)
Amid

Příspěvek od Amid »

Že mně skladba nebo album určitého interpreta neomrzí je podle mého názoru jasná známka kvalitně propracované hudby: Judas Priest - Painkiller, Wintersun - Wintersun 8)
Miškus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miškus »

Já teda desky poslouchám dokola pořád :D Tak třeba poslední desku Vypsaný fiXy sem si pouštěl každej den min třikrát :D Teda když byla nová ale občas ji pustim i teď :)

A co se týče těch žánrů tak sem hodně otevřenej :) Poslouchám vše od blues přes rockenroll, punk, indie rock až po nějakej hip.hop či elekrto :) Poslední doboou mě baví indie-electro-dance-punk jako třeba Does It Offend You, Yeah? který sem viděl teď na Rock for People a byli prostě úžasný. nebo Bloody Beetroots atd. Nebránim se ani hip-hopu nebo popu ale ten výběr interpretů z těhlech žánrů mám hodně úzkej. Třeba pop mě hodně baví Lily Allen poslední dobou :))
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

skoro cokoliv, pořád :)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

jak kdy...nekdy posloucham porad dokola jednu pisnicku ..nekdy si poustim celou desku jenom 3x a pak cus
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Já klidně poslouchal v autě jedno CD dokola 4 dni a pak o víkendu doma 5x. No jak ale jednu píseň slyším 10x za den v rádiu tak mne někdy može porvať.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Snažím se to co nejvíc střídat. Vždy poslouchám v kuse jednu desku, pak přepínám na jiného interpreta. Někdy mám náladu třeba jen na jeden styl, někdy to prohazuju od prog metalu přes folk až po moderní klasiku a pak zpět k rocku.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No snažím si rozšiřovat obzory ovšem né přehnaně. Prostě, když se mi něco líbí zaměřím se na to. Chvíli to poslouchám stále dokola. Ale zatím pokaždé jsem se vrátil zpět ke svým zajetým songům, deskám.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Dante

Příspěvek od Dante »

Tak to já sem celkem zaseklej a poslouchám prakticky pořád to samý.
A co se žanrů tyče tak je to 80% hard rock a metal a těch dvecet je snad úplně všechno co by se dalo nazvat hudbou jen speciálně musím zmínit klasiku včetně operního zpěvu.
Vztek, zkreslení.
Obrázek
∞=0
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Dante píše:Tak to já sem celkem zaseklej a poslouchám prakticky pořád to samý.
A co se žanrů tyče tak je to 80% hard rock a metal a těch dvecet je snad úplně všechno co by se dalo nazvat hudbou jen speciálně musím zmínit klasiku včetně operního zpěvu.
K opeře jsem si nikdy vztah nenašel. Poslední dobou opravdu nepohrdnu muzikálama, ale operu bych opravdu enzkousl.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jsem tak pul napul. Na jednu stranu jsem konzerva a kdyz nemam vylozene naladu na experimenty, tak sjizdim furt stejny veci (nektery i 10+ let a nekolikasty poslech). Na druhou stranu mivam obdobi, kdy hledam novy veci a to jsem ochoten a schopen poslouchat cokoli. Problem je, ze krome par vyjimek (ktery se zpravidla stanou mymi nejoblibenejsimi alby) se mi album musi dostat pod kuzi - to si zada nekolik poslechu a k tomu muze dojit treba az po roce nebo dvou, co to album mam.

Hudebne jsem otevreny, na druhou stranu deska me musi chytnout docela dost, abych si ji nechal a dal poslouchal, takze na disku mam prevazne rock, metal, post-rock, nejaky ten new-age a ambient, neco malo klasiky a neco malo akustickych veci a ruznych zajimavych fuzi. Hip-hop, dechovku (s vyjimkou balkanske :D) nebo operu si fakt uzit nedokazu, neni to proste moje krevni skupina. Na druhou stranu treba nektery trip-hopovy veci uz mi prijdou celkem zajimavy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Tedy, zdá se, že jsem docela výjimka.

Některé desky jsem taky sjížděl fakt mega dost, ale výsledkem je spíš fakt, že už je nemůžu ani vystát, ačkoli muzika jako taková se mi docela líbí. Nebo se k nim vracím abych si připomenul. že je to furt dobré (či se z toho stala chyba mládí - tímto zdravím všechny kteří milovali Šmoulí super disko šou :twisted: ) a může to zase klidně spát v nitru harddisku či na polici. Ale teda poslouchat několik dní pár písniček nebo jednu desku by mi asi šiblo :twisted: :D Naštěstí jsem si do své závodní felicie pořídil takovou tu chytrou kazetu, co se dá připojit na mp3, tak i v autě to můžu obstojně střídat.

I když je fakt, že když mě nějaký song chytne, tak si ho klidně dám třeba 5x za sebou. Vlastní last.fm mě usvědčuje, že nejposlouchanější můj song jsem si dal 48x. No, ale asi to v porovnání s ostatními není tolik.

Na operu sem tam zajdu. Něco je fajn, něco je děs a mimo mé chápání. Záleží co od toho očekáváte. Muzikály naopak příliš nemusím. Na ty české jsem vysloveně alergický, ale některé zahraniční se dají. Možná to bude tím, že moc dobrých muzikálů jsem neviděl.
efekty: Digitech Whammy 4, HBE Psilocybe, T.Rex Moller, Boss DD-7, Boss BF-3, Vox Wah Wah, WMD Geiger Counter, BBE Mind Bender

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak zas co se tyce poslechu po sobe - nikdy nedavam album dvakrat po sobe, pisnicku jen vyjimecne, pripadne kdyz tam neco studuju. Ale mezi poslechama vetsinou ubehne alespon 1 den.
Somnus Aeternus
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Wohma píše:Tak zas co se tyce poslechu po sobe - nikdy nedavam album dvakrat po sobe, pisnicku jen vyjimecne, pripadne kdyz tam neco studuju. Ale mezi poslechama vetsinou ubehne alespon 1 den.
Album si tedy výjimečně poslechnu i dvakrát po sobě, ale taky je to spíš když něco zkoumám popř. píšu recenzi. 8)

Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Pri recenzovani pozor - pokud poslouchas dvakrat hned to same dokola, tak to podle me muze mit uplne jinej efekt na tebe jako posluchace. Taky jsem driv psaval recenze a tohohle jsem si sam na sobe vsiml.
Somnus Aeternus
kneekal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kneekal »

Wohma píše:Pri recenzovani pozor - pokud poslouchas dvakrat hned to same dokola, tak to podle me muze mit uplne jinej efekt na tebe jako posluchace. Taky jsem driv psaval recenze a tohohle jsem si sam na sobe vsiml.
Můžu jenom podespat. Určitě je potřebná si dát trošku oraz, dát si jinou muziku a pak na to mrknout znovu. Člověku se to víc rozleží.

Lamps

Příspěvek od Lamps »

Jsem schopnej se seknout jak na jedný písničce, tak třeba desce či interpretovi až žánru. Ale u mě je nejspíš úplný TOP Joe Satriani, momentálně jsem 'seklej' na Nightwish a různý symfonický hudbě :)
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Co se týče stylů a žánrů, otevřený, pokud to není vážně odpad.
Jinak rád objevím něco nového a pro mé uši kvalitního, ale taky se rád vracím ke známým firmám. Jsou věci, které neomrzí.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

kneekal píše: Album si tedy výjimečně poslechnu i dvakrát po sobě, ale taky je to spíš když něco zkoumám popř. píšu recenzi. 8)
Píšeš (resp. jsi spíš psával) recenze na Progboard, že?
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“