Soft or Hard case for LP?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Soft or Hard case for LP?

Příspěvek od Querian »

Zdravím všechny hudebníky. Mám v plánu si pořídit nový case na svoje LP a nevím co vybrat. Chci aby kytara dobře držela. Například http://kytary.cz/rockbag-by-warwick-pre ... /HN088762/ mi nepříjde pro LP moc stabilní, avšak možná se pletu.
Dále mě zaujal http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-ku ... /HN089221/ nevíte něco ohledně tohodle futrálu? kvalita nebo nějaké zkušenosti?
Pak samozřejmě klasika... http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-ku ... /HN089310/

Takže nakonec bych chtěl asi vybírat z těch prvních dvou, ale přijímám i další nápady... cena cca 2000-2500,-
díky všem
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Re: Soft or Hard case for LP?

Příspěvek od Radek Kysely »

Jakého máš přesně Les Paula? :)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
speed8
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od speed8 »

Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

mám Fokusku ale tendle case chci pro svůj nový úlovek... http://kytary.cz/esp-ltd-ec-401vf-tobac ... /HN104209/ chtěl bych aby to šlo dát na záda, přece jen když člověk má kytaru na zádech tak má volný ruce pro nošení aparatury...
Radek Kysely
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek Kysely »

Querian píše:mám Fokusku ale tendle case chci pro svůj nový úlovek... http://kytary.cz/esp-ltd-ec-401vf-tobac ... /HN104209/ chtěl bych aby to šlo dát na záda, přece jen když člověk má kytaru na zádech tak má volný ruce pro nošení aparatury...
Okej. No, ono i když neseš tu kytaru nějakou "delší" dráhu, tak se to v kufru v ruce pronese. To vím z vlastní zkušenosti a to nosím ES-339ku, když si představím, že bych měl takhle nosit LP, tak.... :D Takže i z toho důvodu je to pohodlnější na zádech ;)

A k věci. Kdybys měl dvakrát více peněz, tak bych ti doporučil hodně luxusní gigbag MONO M80, ale s těmahle penězma asi tebou druhý zmiňovaný Soft Light Case. Když jsem se s ním párkrát setkal, tak se mi zdál v pohodě (záleží, jak s ním budeš zacházet ;)), ale pravda je, že nejsem nějaký expert v téhle věci. Pokud bys ale amp v rukou a pronesení neřešil, tak ber klasický tvrdý futrál ;)
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
loos

Příspěvek od loos »

no já taky nejsem zas takový odborník, ale nějaký zkušenosti mám...důležitý je podle mě si rozmyslet jestli kytaru často a daleko taháš (já třeba min. 2krát týdně cca 1,5km na vlak a pak MHD), nebo spíš vozíš nebo to máš kousek :wink: Do auta tvrdej kufr! Do ruky/na záda co nejlehčí...rockbagy co jsem se s nima setkal kvalitní nejsou a kytara v nich "lítá", s rockcasem jsem měl čest jen jednou a byl těžkej jako sviňa :roll: Co se týká toho měkkýho kufru tak to bych vyzkoušel...může to bejt dobrý, ale koukal bych i tak na váhu a odolnost :!:
EDIT: ať se rozhodneš jakkoliv tak se mrkni i do jinejch obchodů (music-city, guitarpark, hudebniraj...) protože ceny kufrů a obalů tam můžou bejt podstatně příznivější :idea:
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mám 2,5 roku ten "bágl" za těch 1 702,- Kč, měl jsem v něm postupně všechny kytary, které jsou těžké od 3,5kg a procestoval s ním celou Ostravu v MHD. A kromě jednoho idiota, který na něj málem spadl, jelikož se nedržel dle pokynů dopravního podniku, je bágl v klidu. Zipy v klidu, nic se nerozpáralo a v hustém lijáku taky obstojí. Je to hlavně o tom, jak se o něj stará majitel, a tak to platí vlastně i o kytarách.

Do aut patří pevné kufry.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

S tou kvalitou rockbagů souhlasím. Prvně jsem měl nejlevnější pouzdro, tak jsem se ani nedivil, když se pod mým nákladem začali trhat popruhy. Pak jsem si koupil drahý polstrovaný(z důvodu, že se mi nechce tahat s pevným pouzdrem, tahat o 5kg víc je dost, ale zase jezdit autem, tak to nosím raději v tom tvrdém) a v tom drahém mi ta kytara trochu lítá. Částečně je to způsobené jejím atypickým tvarem, kde leží vespod jen špičkou (proto jsem si to vystlal, aby tam seděla lépe). Ale pak se mi z ničeho nic začal i párat na tom obalu jejich batoh :(
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

At uz koupis cokoliv, hlavne at tam ta kytara pevne sedi a ani se v tom nehne - LP jsou dost nachylny na ulamovani hlavy, takze neni dobrej napad na obalu prehnane setrit, clovek nikdy nevi kdy se neco muze stat...

Jinak podle me na LP jedine kufr, protoze k ty kytare proste patri (i kdyz to obcas neni uplne nejpraktictejsi reseni) :)

Mimochodem, proc je na ceskym foru nadpis anglicky a jeste k tomu bez clenu? :lol:
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Farrell píše:Mimochodem, proc je na ceskym foru nadpis anglicky a jeste k tomu bez clenu? :lol:
Asi budou pana LP exhumovat a on má na starosti obstarat stylovou rakev... Blbý humor, já vím.
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

woro90-1 píše:
Farrell píše:Mimochodem, proc je na ceskym foru nadpis anglicky a jeste k tomu bez clenu? :lol:
Asi budou pana LP exhumovat a on má na starosti obstarat stylovou rakev... Blbý humor, já vím.
přesně tak...
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

tak děkuji všem za ctěné rady, asi to dopadne na kufr... uvidím jestli ten měkčený nebo klasiku... přece jen ať už to něco vydrží...
Farrell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Farrell »

woro90-1 píše:
No jestli ho budou davat do latkovy s vyztuhou, tak mu to teda nezavidim :lol:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kufr je dobrý maximálně tak na převoz autem či jinými motorizovanými prostředky. Na běžné nošení pěšky to zrovna to pravé ořechové není. Dokáže se pěkně pronést a není nic milejšího, než když vlezeš do zkušebny a máš ztuhlé prsty, protože si tahal kufr.

Ergo bych, pokud ho budeš přenášet, pořídil pouzdro měkké nebo spíše "polotvrdé" = vyztužené plastem. Pak můžu doporučit buď dražší MONO (fakt luxus, ale poněkud předražený), nebo levnější Tribal Planet (sám vlastním, trochu problém je sehnat, ale google ti pomůže).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Querian
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

fajn fajn... Nero, a co říkáš na tydle typy http://kytary.cz/rockcase-by-warwick-so ... /HN089209/ ? není to něco mezi kufrem a obalem? takže nositelné na zádech a převoz v autě to vydrží?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ale jo, tohle by taky nemuselo být špatné, ba naopak. Akorát jsem to nikdy osobně neměl v ruce, takže nemůžu zaručit kvalitu (hlavně životnost).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V autě vozím kytary v hadrových obalech a nic se jim nestalo. Asi jezdím moc slušně. A při bouračce to ani rakev nezachrání.
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Ono je taky otázka jestli vozíš jen kytaru, nebo více věcí :-) K bráchovi do kufru bych si nedal kytaru ani v tvrdém obalu :-D Má tam šílený bordel lítá mu tam nářadí atd...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

No tak samozřejmě že kytara musí nahoru a pod roletu, aby nebylo nic na ní a aby se to nesypalo... Házet něco navrch nebo to tam jenom tak mrsknout bych si netroufl ani s nejpevnějším kufrem.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Čau lidi. Chci se zeptat mám kytaru typu RR a ještě možná pořídim Jacksona Warrior. Jediný co mi dělá roblém je jak je nejlíp převážet. Jednou týdně jezdim na hodinu s kytarou a na to RR mám gigbag kterej byl rovnou k němu ale asi to neni uplně ono protože se mi uštíp docela slušnej kus dřeva z toho delšího křídla. Jaký je podle vás nejlepší řešení? (na to RR a hlavně na toho Warriora)
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“