Zamykání kravin
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Zamykání kravin
Ještě k těm žlutým kartám...
Ono tu vlastně něco takového existuje, jen je použití limitováno jen na mody, a my to zatím nepoužíváme. Uživatelům lze udělit varování. Lze nastavit, jak dlouho se má s uživatelem nést, napsat, proč bylo uděleno a podobně. Moderátor pak vidí jak v seznamu varování, tak v profilu uživatele, že měl nějaký prohřešek. Samozřejmě tyto informace nejsou přístupné normálním uživatelům.
Ono tu vlastně něco takového existuje, jen je použití limitováno jen na mody, a my to zatím nepoužíváme. Uživatelům lze udělit varování. Lze nastavit, jak dlouho se má s uživatelem nést, napsat, proč bylo uděleno a podobně. Moderátor pak vidí jak v seznamu varování, tak v profilu uživatele, že měl nějaký prohřešek. Samozřejmě tyto informace nejsou přístupné normálním uživatelům.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
No k té karmě jsem stejného názoru jako aivn86. Prostě zapokus by to stálo. Navíc jak říkal Red Bull o subjektivních hodnoceních, tak proto by se dalo dávat jen +, popřípadě kdyby šlo nějak udělat aby karma se dala dávat jen v určitých sekcích. Ne třeba v Undegroundu, nebo skupiny a hudebníci a podobná témata, kde moc o rady nejde.
Presne tak! Podtrhuji a podepisuji. U plusoveho hodnoceni zadna selekce nevznika.Wocass píše:No k té karmě jsem stejného názoru jako aivn86. Prostě zapokus by to stálo. Navíc jak říkal Red Bull o subjektivních hodnoceních, tak proto by se dalo dávat jen +, popřípadě kdyby šlo nějak udělat aby karma se dala dávat jen v určitých sekcích. Ne třeba v Undegroundu, nebo skupiny a hudebníci a podobná témata, kde moc o rady nejde.
A mimochodem na zaklade plusovych hodnoceni by se dobre vybirali kandidati pro Radce ci Odborniky
wikxzen: To vubec neresi podstatu problemu, najde to jen zlomek threadu a treba zrovna ne ty zajimavy.
Jsem zvedav, jak to dopadne s tim vyhledavanim
Mimochodem na jinych forech maji casove limity pro pouzivani funkce search, vetsinou me to spis s**e (zvlaste proto, ze to dava casovy limit po KAZDEM hledani, tzn. to omezuje kazdeho, ne jen spamboty a DoSare), ale zajimalo by me, zdali je to nejak podchycene, abychom s tim treba nekdy nemeli problem.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by šlo o hodnocení kladné, tak se nebráním. Jen se mi nelíbí takové to negativní hodnocení na jiných fórech, kdy se nepohodlný názor trestá zadupáním negativním hodnocením - poškozuje to opět jen příspěvky uživatele. Osobně na jiných fórech nefiguruji, ale pouze čtu. Negativní hodnocení a s tím spojené nelichotivé ranky mi přijdou skoro jako forma internetové šikany.
Pozitivním hodnocením se nebráním - pozitivní hodnocení rozdávám rád.
Jinak aktivní uživatelé nejen modi jsou řešením mnoha problému, reakční čas se snižuje a duplicitní témata zanikají rychle. Takhle se mnou často kooperuje například Wocass - dá mi vědět, když narazí na duplicitu atp.. Takto jsem byl informován i několika dalšími uživateli. Tudíž když na něco narazíte stačí kontaktovat jakéhokoliv aktivního moda, pokud tu nikdo nebude, tak záruka je Nero chodí jsem víceméně pravidelně denně tudíž kontaktujte jeho - ušetří mu to práci a bude určitě rád.
Jinak pro nás mody by byly žluté karty přínosné díky jednoduché orientaci jak pravil Aivn - usnadní to orientaci v prohřešcích pro moderátory, kteří kvůli čemukoliv nemohou být denně na fóru a kontrolovat ho celé.
Pozitivním hodnocením se nebráním - pozitivní hodnocení rozdávám rád.
Jinak aktivní uživatelé nejen modi jsou řešením mnoha problému, reakční čas se snižuje a duplicitní témata zanikají rychle. Takhle se mnou často kooperuje například Wocass - dá mi vědět, když narazí na duplicitu atp.. Takto jsem byl informován i několika dalšími uživateli. Tudíž když na něco narazíte stačí kontaktovat jakéhokoliv aktivního moda, pokud tu nikdo nebude, tak záruka je Nero chodí jsem víceméně pravidelně denně tudíž kontaktujte jeho - ušetří mu to práci a bude určitě rád.
Jinak pro nás mody by byly žluté karty přínosné díky jednoduché orientaci jak pravil Aivn - usnadní to orientaci v prohřešcích pro moderátory, kteří kvůli čemukoliv nemohou být denně na fóru a kontrolovat ho celé.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Právě kuli těm prohřeškům jsem myslel to negativní hodnocení, které by dávali jen modi jak jsem psal o pár příspěvků výše. Jen by to bylo viditelné i ostatním. Jinak takřa mluvíme o stejné věci jen jinak pojmenované.Red Bull píše:Jinak pro nás mody by byly žluté karty přínosné díky jednoduché orientaci jak pravil Aivn - usnadní to orientaci v prohřešcích pro moderátory, kteří kvůli čemukoliv nemohou být denně na fóru a kontrolovat ho celé.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, aby to viděli ostatní to bych nebral, protože pak vzniká mnoho otázek proč a za co - nejúčinnější je, když je s tím obeznámen hříšník, pokud dojde i k banování, tak je veřejně oznámeno z jakého důvodu zde: oznameni/bany-a-podminky-t7823.htmlWocass píše:Právě kuli těm prohřeškům jsem myslel to negativní hodnocení, které by dávali jen modi jak jsem psal o pár příspěvků výše. Jen by to bylo viditelné i ostatním. Jinak takřa mluvíme o stejné věci jen jinak pojmenované.Red Bull píše:Jinak pro nás mody by byly žluté karty přínosné díky jednoduché orientaci jak pravil Aivn - usnadní to orientaci v prohřešcích pro moderátory, kteří kvůli čemukoliv nemohou být denně na fóru a kontrolovat ho celé.
Chtěl bych ponechat právo řešení prohřešků neveřejné, tak jak se to dělalo doteď. Stalo se, že někteří uživatelé měli "černý puntík", ale poučili se - myslím, že má každý právo napravit svou chybu bez veřejného lynčování žlutou kartou. Pokud se hříšník nepolepší skončí to banem a ten je veřejně oznámen v sekci oznámení.
- Nero
- Rádce
Ad karma - udělám research, co se aktuálně nabízí za verze, pokusím se najít co nejvhodnější. Návrhy pak samozřejmě předhodím k diskuzi.Wohma píše: Presne tak! Podtrhuji a podepisuji. U plusoveho hodnoceni zadna selekce nevznika.
A mimochodem na zaklade plusovych hodnoceni by se dobre vybirali kandidati pro Radce ci Odborniky
wikxzen: To vubec neresi podstatu problemu, najde to jen zlomek threadu a treba zrovna ne ty zajimavy.
Jsem zvedav, jak to dopadne s tim vyhledavanim
Mimochodem na jinych forech maji casove limity pro pouzivani funkce search, vetsinou me to spis s**e (zvlaste proto, ze to dava casovy limit po KAZDEM hledani, tzn. to omezuje kazdeho, ne jen spamboty a DoSare), ale zajimalo by me, zdali je to nejak podchycene, abychom s tim treba nekdy nemeli problem.
Ad vyhledávání - já bych klidně přeindexoval i funkční fulltext MySQL, ale bojím se do toho hrabat, když nemám záložní index v podobě fulltext native. Ale snad se s tím nějak popereme.
Ad vyhledávání - i my máme časové limity, nicméně jsou zde privilegovaní jedinci, typu modů a mě, na které se nevztahují...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dobre, vypada to tedy, ze karma ma podporu v podstate vsech - za podminky, ze bude pouze kladna (tj. podekovani / plus body). Je k dispozici nejake hotove reseni, nejlepe overene?
Kdyz o tom tak premyslim, zlute karty (verejne) asi nejsou moc systemove - pokud by je udelovali moderatori sami za sebe, pak zde muze byt nerovnovaha v hodnoceni prestupku, kdyby se (stejne jako u banu) hlasovalo, pak je to zas docela zdlouhave a neprakticke.
Hledani se tedy dale bude resit az pote, co dojede to indexovani a ozkousime to.
EDIT: Kruci, byl jsem predbehnut
Kdyz o tom tak premyslim, zlute karty (verejne) asi nejsou moc systemove - pokud by je udelovali moderatori sami za sebe, pak zde muze byt nerovnovaha v hodnoceni prestupku, kdyby se (stejne jako u banu) hlasovalo, pak je to zas docela zdlouhave a neprakticke.
Hledani se tedy dale bude resit az pote, co dojede to indexovani a ozkousime to.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Máš pravdu bylo by to nedemokratické, asi by bylo nejlepší nějak si navyknout na používání a kontrolování varování, protože by tam mohli být uvedeny důvody proč bylo uděleno jestli se nepletu, mohla by to být hybná síla k hlasování o banování, protože například Aivn vůbec nemusí znát hříšníka, protože se nemotá v sekci bas a pak je jeho rozhodování ztíženo dohledáváním přestupku atp.. Mohlo by to zkrátit hlasovací čas.Wohma píše:Dobre, vypada to tedy, ze karma ma podporu v podstate vsech - za podminky, ze bude pouze kladna (tj. podekovani / plus body). Je k dispozici nejake hotove reseni, nejlepe overene?
- Nero
- Rádce
Žlutý karty bych asi nechal stranou a spokojil se s naší moderátorskou možností udělovat varování...
PetrPeter 1975 - 2008
- Nero
- Rádce
Ach jo, pojistky mi vyhodily proud = spadl net = spadlo indexování. Nicméně jsem se zatím dostal k proindexování asi jen 36 000 postů z více než 300 000, jde to hrozně pomalu. Zítra ráno to zapnu na notebooku, snad se to hýbne...
PetrPeter 1975 - 2008
Už jsem na něj dával link kdesi vzadu, hned to najdu - myslím, že jsem dokonce tohle konkrétní někde běhat vidělWohma píše:Dobre, vypada to tedy, ze karma ma podporu v podstate vsech - za podminky, ze bude pouze kladna (tj. podekovani / plus body). Je k dispozici nejake hotove reseni, nejlepe overene?
Zděs: http://www.phpbb.com/community/viewtopi ... &t=1690905
jinak jsem při svém hledání narazil jen na jeden podobný plugin, ale ten je ve vývoji a uvolněna zatím jen nějaká beta, release candidate, nebo co... verze myslím 0.3 - tzn. asi nemá cenu riskovat, když by se nemusel sehnat nikdo na update (nebo máš právo instalovat pluginy, nero?)
- Nero
- Rádce
Na tenhle mod jsem narazil, zatím jsem našel ještě jeden funkční, hledám dál. Bohužel se tu ale objeví dvě komplikace - půlka modů, které jsem našel, údajně dost často způsobují nestabilitu fóra, a pak nic z toho není lokalizováno pro české prostředí. Plus jsme tedka trochu out-of-date, protože jsem o 3 verze pozadu oproti aktuální verzi phpBB.
Edit: a ještě jeden zádrhel - najít mod, který bude fungovat na všech tady užívaných stylech...
Edit: a ještě jeden zádrhel - najít mod, který bude fungovat na všech tady užívaných stylech...
PetrPeter 1975 - 2008
Hele, pokud je to v nejakym rozumnym formatu, tak lokalizaci klidne udelam, nemelo by tam snad byt moc textu.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Mhm, koukal jsem a rozumně to nevypadá... si zkus ten zip stáhnout a rozbalit 
OPRAVA: je to v rozumným formátu - stáhni ten zip, tam je složka root -> languages -> en... fakt toho není nijak moc, kdyby tě to přestalo bavit, klidně to dojedu
OPRAVA2: ještě by to možná chtělo počkat, jestli se ten plug použije, co
DOTAZ: Chodí tady nováčkům uvítací soukromá zpráva? Už si to nepamatuju
OPRAVA: je to v rozumným formátu - stáhni ten zip, tam je složka root -> languages -> en... fakt toho není nijak moc, kdyby tě to přestalo bavit, klidně to dojedu
OPRAVA2: ještě by to možná chtělo počkat, jestli se ten plug použije, co
DOTAZ: Chodí tady nováčkům uvítací soukromá zpráva? Už si to nepamatuju
Ty preklady vetsinou nebyvaji problem, casto pro jazykovej vystup byva zvlastni soubor a to se pak dela skvele.
S tou soukromou zpravou moc nepocitej, ze k necemu bude - vetsina lidi ji IMHO necte.
S tou soukromou zpravou moc nepocitej, ze k necemu bude - vetsina lidi ji IMHO necte.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
a přesně to je tadyWohma píše:Ty preklady vetsinou nebyvaji problem, casto pro jazykovej vystup byva zvlastni soubor a to se pak dela skvele.
Jen to chci předhodit těm lidem, co tak nadávají na vyhledávání: Pokud vám nevyhovuje to v BB, máme přece Google a parametr . Já když něco nemůžu najít standardní cestou, tohle pomáhá.
Kód: Vybrat vše
site::DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
Cox: nekdy se to hodi, nekdy naopak ne. Kdybych chtel hledat treba reakce na moje posty, tak hledanim googlu najdu vsechny svoje posty a to casto i duplicitne....
Hodně budem někde...
U Google hledani je zasadni problem ten, ze vyhledava i v podpisech (celkem logicky). Tim se pro nektera hledani stava nepouzitelny.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus